Serafim написа:Методи, ако не се лъжа, ти по соца баш не си живят, което е още по-странно човек да изпитва носталгия по нещо, което не е преживял. Ако греша ще ме извиняваш. Аз също не съм живял по онова време.
Набор '78 съм.[/offtopic]
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Serafim написа:Методи, ако не се лъжа, ти по соца баш не си живят, което е още по-странно човек да изпитва носталгия по нещо, което не е преживял. Ако греша ще ме извиняваш. Аз също не съм живял по онова време.
NOMER14 написа:Мето,
Кое е вярно го казва Нои и интернет. Според тях за второто тримесечие на 85-а година средномесечният осигурителен доход в страната е 205 лв. На младите специалисти 89-а (току-що завършили Вуз заплатата бе твърда 170лв без право на увеличение 1 година). След 10 ноември др. Дърева организира движение и заплатите на т.нар. млади цпециалисти се вдигнаха със стара дата с 30 или 60 лев, не помня. Тогава 48 лв са адидаските, Ромиката и Тренинг бяха по 42. Такива не съм купувал.
Апропо - не са 1/4, щото чистата заплата след данъците е към 160 лв. Демек гонят 1/3 заплата.
NOMER14 написа:[offtopic]Детството мина с гуменки/платненки около 3 лв. (зависи от номера) - много здрави, но след изпиране и неизрязване на нокти дънченият плат се късаше. И в казармата ни се полагаше 1 чифт от тях.
Имаше истински китайски меки гуменки, но на асфалтовата площадка на училището или на сгурията подметката към пръстите се изтъркваше. В края на 70-те имаше спортни артикули от Китай. Това съвпадна след обявяване края на Културната революция и реабилитирането на Дън Сяопин. Доктрината му бе за една партия при две системи - социалистическа и капиталистическа. Май много добре я развиват и сега. Неслучайно след Дворцовия преврат на 10 ноември учени ментори от Бекапето се опитаха да ни нататрузят китайския път. Но.... България е в Европа и няма как да стане, дори албанчетата им изневериха на китайците. Слаба ракия излязоха нашите комунисти - не можаха да докарат танковете 89-а и 97-а и български Тянанмън нямаше. 89-а Петър Младенов щеше да вика танковете, а 97-а Румен Гечев. Да, да - същият сегашен угоен депутатин. Стенограмите са живи.[/offtopic]
NOMER14 написа:[offtopic]Детството мина с гуменки/платненки около 3 лв. (зависи от номера) - много здрави, но след изпиране и неизрязване на нокти дънченият плат се късаше. И в казармата ни се полагаше 1 чифт от тях.
Имаше истински китайски меки гуменки, но на асфалтовата площадка на училището или на сгурията подметката към пръстите се изтъркваше. В края на 70-те имаше спортни артикули от Китай. Това съвпадна след обявяване края на Културната революция и реабилитирането на Дън Сяопин. Доктрината му бе за една партия при две системи - социалистическа и капиталистическа. Май много добре я развиват и сега. Неслучайно след Дворцовия преврат на 10 ноември учени ментори от Бекапето се опитаха да ни нататрузят китайския път. Но.... България е в Европа и няма как да стане, дори албанчетата им изневериха на китайците. Слаба ракия излязоха нашите комунисти - не можаха да докарат танковете 89-а и 97-а и български Тянанмън нямаше. 89-а Петър Младенов щеше да вика танковете, а 97-а Румен Гечев. Да, да - същият сегашен угоен депутатин. Стенограмите са живи.[/offtopic]
Der Schmarotzer написа:[offtopic]Тези платненки издържаха при мен точно три дни, на четвъртия, баща ми, след като се увери, че наистина са скъсани, даваше пари да се купуват други. При мен се късаха или на боца, или се отлепваше плата от гумата. Спрях да ги купувам едва след като се появиха ромиката и китайските кецове. А на тревата се играеше със стадионки - 39 лева от спортния магазин на Витошка. Китайчетата се плъзгаха на тревата като кънки.[/offtopic]NOMER14 написа:[offtopic]Детството мина с гуменки/платненки около 3 лв. (зависи от номера) - много здрави, но след изпиране и неизрязване на нокти дънченият плат се късаше. И в казармата ни се полагаше 1 чифт от тях.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 9 госта