Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Stanislav_Ivanov
Контакти:

Re: Всекидневна около Левски.....

Мнениеот Stanislav_Ivanov » 23 юни 2012 18:07

Sardukar написа:от няколко години само се нагълтваме с водица :cry: Сега, сезонът не е почнал, а ние вече мъдрим каква да е играта. А колко субективно е това? Да не би с/у Литекс да не паднахме "красиво"? Имахме положения да ги бием с разлика(ако си спомняте един мач ги убихме с много разлика, а те ни водеха в един момент от мача), но се провалихме. ЛЕВСКИ има нужда да печели! Една, две, а може и три години просто ни трябват някакви постижения, които да генерират приходи, самочувствие, колектив... Смешно е да имаме изисквания към играта, когато уж се афишират ДЪЛГОСРОЧНИ ЦЕЛИ! Всички може да сме доволни, но нещата трябва да се случват едно по едно. Защото всеки евентуален успех(който е прибързан и не е следствие на много работа) ще е къщичка от пясък, която няма да ни изведе от тинята, а по-скоро ще ни залъжи да си седим в нея! Нека сме разумни и нямаме някакви особени претенции към качеството на играта. Нещата са навързани и едното ще доведе до другото! Изхвърлянията, че сме длъжни да играе "красиво"(което за едни е печелившо, за други резултатно, а има хора, които искат да ни гледат как играем правилен футбол и куп други различни предпочитания), защото сме ЛЕВСКИ в момента няма да помогнат на отбора! Първо ЛЕВСКИ трябва да започне да играе като отбор, а стила на игра ще се развива с времето! Не играем със силни отбори, но реално погледнато на терена и ние не сме нещо уникално силно. Работа и търпение...другото рано или късно ще дойде и ще е сладко, но за да не чакаме заради самите нас ще е хубаво да няма постоянни спекулации, за нивото на играта. Ясно е, че е полезно да се дискутира играта на ЛЕВСКИ и тя има значение! Никой не иска да гледа мачове като ЛЕВСКИ-Миньор, в който нашите си подават на центъра в 88мин при 0-1... Но, ако печелим и то го правим в някакви серии ще е нереалистично да се оплакваме от нивото на играта! При лоши резултати и самба футбол да играем няма да има особена полза! Нека сме търпеливи оптимисти и Ил.Ил. ще ни върне усмивките :)

Това е! Точно и ясно ! Браво,евала за коментара. :)
[wrapimg=]http://i.minus.com/iI5nsNXNvjSsF.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Мнениеот tevez » 24 юни 2012 16:27

Старши треньорът на Левски Илиан Илиев е останал доволен от представянето на новите чужденци по време на подготовката. На този етап „сините” наблягат на физическите натоварвания, които понасят и на новобранците.

Илиев е харесал физическото състояние на Ромейн Ели, Базил Де Карвальо, Опоку и Роман Прохазка, които работят здраво със своите нови съотборници.

В Правец „сините” тичат здраво за разлика от зимната подготовка, когато се готвеха по различна програма, която бе в концепцията на Ники Костов.

Потребителски аватар
ralka_levskarka
Контакти:

Мнениеот ralka_levskarka » 24 юни 2012 17:20

Отборът на Левски до 17 години, който стана шампион на България, ще бъде награден утре на стадион „Георги Аспарухов”, научи Гонг.

Тази селекция на „сините” е водена от Владко Шаламанов. Част от момчетата в този отбор са и в плановете на мъжкия тим. Става дума за близнаците Цоневи, вратарят Александър Любенов, Любомир Илиев, Стивън Петков и т.н.

Вчера селекцията на Шаламанов победи Берое и си гарантира първото място и шампионската титла.
[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]

Потребителски аватар
amstel_beer
Контакти:

Мнениеот amstel_beer » 25 юни 2012 09:33

Финансовият шеф на Левски Константин Баждеков разкри, че клубът може да се сдобие с нови спонсори. Ръководството на "сините" води преговори, които са към своя край.

"Вече сме в напреднали преговорите с една от двете фирми, които искат да спонсорират академията, скоро ще имаме резултат. В момента започваме да инвестираме в школата със собствени средства, като сме предвидили 900 хиляди евро за терени и съблекални. Знаете, че и договорът ни с Пума е изцяло спонсорски. Сумата, която ще получим, е сериозна. Ще платим единствено за фенартикулите, които ще продаваме в нашата мрежа", коментира Баждеков.

"Виждате, че до момента водим разумна финансова политика по отношение лятната селекция. И миналата година взехме много играчи. Благодарение на работата, която свършиха Иво Тонев и останалите, успяхме да направим добри трансфери, които да не натоварват бюджета. Платили сме трансферна сума единствено за Роман Прохазка. Останалите са свободни агенти, като единствените разходи са за мениджърите им. До седмица ще вземем седми футболист, с което селекцията ще приключи", допълни финансистът на "сините".

Потребителски аватар
amstel_beer
Контакти:

Мнениеот amstel_beer » 25 юни 2012 09:42

Ръководството на Левски усилено търси отбор, който да отърве сините от ви­соката заплата на централния защит­ник Сюлейман Диаму­тен. Сините искат да продадат бранителя, който не попада в плановете на Илиан Илиев.

Малиецът е бил предложен на много клубове от арабския свят, както и в Ки­тай и Южна Корея.

Досега обаче в офи­са на сините няма конкретно предложе­ние за услугите на Ди­амутен, който направи сериозна кариера 6 Италия и дори с Рома игра в Шампи­онската лига.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 25 юни 2012 10:20

Баждеков: Финализираме преговорите с още два спонсора,

Изпълнителният директор по финансовите въпроси на Левски Константин Баждеков разкри пред „Тема Спорт", че клубът няма да хвърля безумни пари за привличането на нов централен нападател.

„Виждате, че до момента водим разумна финансова политика по отношение на лятната селекция. И миналата година взехме много нови играчи.

Благодарение на работата, която свършиха Иво Тонев и останалите, които наблюдаваха футболисти, успяхме да направим добри трансфери, които не натовариха бюджета.

Реално сме платили трансферна сума само за Роман Прохазка. Останалите бяха свободни агенти, като единствените разходи около тях бяха за мениджърите им.

До седмица ще вземем седми футболист, с което реално селекцията ни на този етап ще приключи. Нямаме намерение да раздуваме много финансите, които ще отделим за този трансфер. Всичко ще бъде в рамките на разумното, няма да се охарчим много", коментира Баждеков.

Според информация на „Тема Спорт" сините се опитват да привлекат Стив Лео Белек, който е собственост на Удинезе, а през миналото първенство игра като преотстъпен в гръцкия АЕК. Вариант за лидер на атаката на Левски е и френски стрелец.

Константин Баждеков отбеляза, че в скоро време още две компании ще започнат да наливат пари в клуба.

„Вече са напреднали преговорите с една от двете фирми, които искат да спонсорират академията. Мисля, че скоро ще имаме резултат.

Но в момента започваме да инвестираме в школата със собствени средства, като сме предвидили да вложим в терени и съблекални около 900 хиляди евро.

Знаете, че и договорът ни с „Пума" е изцяло спонсорски. Сумата, която ще получим, е сериозна. Ще заплатим единствено за фенартикулите, които ще продаваме в нашата мрежа", завърши Баждеков.

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Мнениеот tevez » 25 юни 2012 11:40

Илиан Илиев: Боримиров отказа да се върне

"Вярвам, че рано или късно ще работим заедно", сподели треньорът на Левски
Старши треньорът на Левски Илиан Илиев призна, че е направил опит да върне в клуба Даниел Боримиров.

Бившият играч и спортен директор на "сините" е получил оферта да стане шеф на школата, но той е поставил условие да бъде по-близо до първия отбор и в крайна сметка не се стигна до негово завръщане на "Герена".

"Исках да работя с Борката, но премахнахме длъжността спортно-технически директор. Предложихме му да стане шеф на школата, но той искаше да бъде по-близо до първия отбор и затова отказа. Рано или късно обаче аз вярвам, че ще работим заедно", сподели Илиев пред "Меридиан мач".

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Мнениеот tevez » 25 юни 2012 11:50

Опоку от Левски: Ще накараме светът да заговори за нас

Новото попълнение на Левски Агиеманг Опоку говори пред „Тема Спорт".

Опоку, дойде в Бълга­рия и мина медицински тестове с Лудогорец, а само няколко дни по-късно подписа с Левски? Как се стигна до този изненад­ващ обрат?
- Трябва да попитате мениджъра ми. Той ме от­веде в Лудогорец, но после ме отзова. Каза ми, че ще премина в Левски. Така че не ме питайте за пари, за други работи. Постоянно се пише, че не съм играл една година заради конту­зия. Моля първо да ме ви­дите на терена, а след това да коментирате за мен.

Как се чувстваш, след като прекара вече една седмица с отбора на Левс­ки?
- Изключително добре. Футболистите са много приятелски настроени, приеха ме добре. Треньорс­кият щаб също. Усещам, че държат на мен. Говорят ти спокойно, обясняват ти, а когато направиш ня­каква грешка, не тръгват да ти се карат. Това озна­чава, че ме искат в съста­ва си. Диалозите, които провеждаме, са много про­дуктивни.

Какво успя да научиш досега за Левски?
- Знам, че е един от от­борите, който има изклю­чително много титли в България. Идвам в голям клуб, който иска да печели винаги купи. Това е добре.

Значи вече си наясно с целите на отбора. Мис­лиш ли, че Левски ще ус­пее да се класира в групите на Лига Европа?
- Вярвам, че ще успеем, тъй като виждам, че коле­гите ми в отбора и трень­орите са сериозни хора. Всички ние даваме най-доб­рото от себе си. Така че ако късметът и Господ са с нас, мисля, че ще се получи. Знам, че през този сезон ще трябва да вземем и титлата, тъй като в пос­ледно време тя убягва на тима. Мисля, че този път ще успеем. Прави се нов екип, който може да има успехи.

Звучиш доста убедено.
- Всички в Левски са доб­ри играчи и определено ни­кой няма да се почувства добре, ако не успеем да се класираме в групите на Лига Европа. Но в момен­та не мисля за това, а как ще успеем. Вярвам, че ще се класираме, тъй като както споменах вече, от­борът разполага с играчи, които горят да се дока­жат. Че са от висока кла­са. Желаят да направим нещо значимо, за да може хората по света да ни ви­дят и заговорят за нас.

Разкажи нещо за себе си. Сочен си за много го­лям талант.
- Какво по-точно ви ин­тересува? Всичко около мен е футбол. Започнах ка­риерата си в родния ми град Обуаси, където заиг­рах в местния отбор. По­казах добри качества и ме приеха в Ашанти Сокър Академи. През 2005 година взех участие на Купата на Африканските нации за юноши до 17 години. Тур­нирът се проведе в Гам­бия, а аз бях на ниво. Зато­ва през същата година взех участие и на светов­ното първенство, което се проведе в Перу. След това се завърнах в Гана и поиграх още малко за Ашанти. После бях транс-фериран в тунизийския Сфанксиен. Играта ми потръгна, редовно бях ти­туляр. Участвахме в тур­нира за Купите на носите­ли на купи в Африка и спе­челихме надпреварата. Веднага след този успех бях закупен от катарския Ал Сад, като същевремен­но заиграх за националния отбор до 20 години. През 2009 година бях част от тима, който спечели све­товното първенство в Египет. След това логично бях преместен в първия отбор. Но въпреки това не можех да повярвам, че съм част от Черните звез­ди (б.а. - така наричат на­ционалния отбор на Гана), бях изключително щаст­лив. Достигнахме до фина­ла за Купата на Африканс­ките нации. За жалост за­губихме от Египет с 0:1. Това е накратко футбол­ната ми история. От Ка­тар пък пристигнах в България. Дано ми предстоят много добри мигове тук с Левски.

Какво си спомняш от финалите за Купата на Африканските нации и световното първенство за юноши?
- Беше неописуемо. Все пак станах световен шам­пион за младежи. Но Еги­пет ми донесе не само ра­дост. Година по-късно се почувствах едновременно много щастлив и много тъжен, защото участвах на финала с мъжете срещу тази страна, но го загубих­ме. Бяхме по-добрият от-бор във финалния мач, но паднахме нещастно.

Сигурно можеше да се похвалиш, че си играл с много големи футболис­ти?
- (смее се) Така е. Играл съм рамо до рамо с Джон Менса, Джон Пейнсил, Съли Мунтари, Стефан Апиа. Всички ги знаете. Но ме е яд, че не можах да блесна на Мондиала в Южна Африка. Контузих се и го про­пуснах. А отборът достиг­на до четвъртфинал и бе на крачка от полуфинал, но загубихме нещастно с дузпи от Уругвай.

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Мнениеот tevez » 25 юни 2012 14:35

Илиан Илиев предупреди сините фенове: Не очаквайте чудеса от новите чужденци

"ЦСКА сглобяват силен отбор, а Лудогорец продължават да надграждат", респектиран е треньорът на Левски

Треньорът на Левски Илиан Илиев определи вечния съперник ЦСКА като най-сериозния конкурент за титлата през новия сезон.

"Няма как да се подцени това, което се прави в ЦСКА. Те със сигурност ще имат боеспособен отбор. Лудогорец - също. При нас ситуацията е малко по-различна от тази в Разград. Там запазиха основния си състав и само ще надграждат. При нас ще трябва повече време да се адаптират новите. В Литекс все още е неясна ситуацията. Черноморец начело с Херо може да изненада всеки отбор", сподели очакванията си за новия сезон наставникът на сините.

"Важното за нас е още от първия мач да заиграем добре. Знаете, че харесвам технични футболисти, които да играят футбол. Мисля, че доста такива събрахме в отбора. Това ще ни бъде голямата цел", каза Илиев в предаването "Зона спорт" no bTV.

Той допълни, че "сините" фенове не трябва да са настроени за чудеса от чужденците в състава. "До първия мач ще има големи очаквания към новите футболисти. Някои от тях със сигурност няма да могат да покажат пълния си потенциал още от първия двубой, тъй като един месец подготовка и 5 контроли не са достатъчни. На някои може и да им трябва повече време да се адаптират, въпреки че засега не показват, че такова ще им е необходимо. Не трябва да делим отбора на нови и стари. Трябва футболистите, които са от миналата година, да помогнат на останалите да се адаптират", уточни той.

На въпроса може ли да се превърне в обединител на разединената синя общност (б.р. - има се предвид постоянните нападки между легенди на клуба) Илиев каза - "Със сигурност не са приятни тези атаки. За моя радост не съм в тази група от хора, които се нападат. Най-неприятното е хора, които до вчера сме били в една съблекалня и сме печелили титли, в един момент да излизаме пред хората и да водим такива неприятни диалози по медиите. Това е моето отношение. Аз не мога да съм обединител, никога няма да вляза в такива спорове, при каквато и да било ситуация и каквото и да се каже срещу мен. Защото с течение на времето разбрах, че всеки има собствено мнение, иска да си го каже. Ако то не съвпада с моето, нямам нищо против", завърши Илиев.

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Мнениеот tevez » 25 юни 2012 18:53

Собственикът на Левски Тодор Батков се съгласи да говори пред Livesport.bg относно жребия на "сините" в Лига Европа, а също така хвърли и повече яснота относно трансфера на чакания нападател на "Герена".

"Какво да ви кажа... Вече 12 години съм начело на Левски, видях и хубаво и лошо. Факт е обаче и че се напатих от географски находки. То не бяха скиори, после трактористи... (смее се), така че не бързам да се радвам предварително", започна адвокатът относно евентуалните съперници на "сините" в Лига Европа - Сараево (БИХ) и Хибърниънс (Мал).

"Ясно е, че Левски е абсолютен фаворит. Остава и да е друго, при положение, че организацията в клуба е на високо ниво, взехме футболистите, които искаме. Няма да имаме никакво оправдание, ако не стигнем поне до плейофите. Въобще и не искам да мисля за отпадане. Но от суеверие ще си мълча и няма да бързам със заключенията", добави още Батков.

"Какъв поляк?! Левски се интересува от този футболист (б.а. - Пиех) само според полските медии. Нападателят е от друга страна. До края на деня трябва да има развитие около трансфера му, но не очаквайте да ви кажа името му", завърши благодетелят на "синия" клуб.

Върни се в “Левски”