Левски: Бивши играчи и треньори

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Re: Бивши играчи и треньори

Мнениеот tevez » 27 юни 2012 11:19

Дарко Тасевски: Никога няма да забравя победите над ЦСКА

В Левски няма футболист, на който Георги Иванов да не е помогнал, твърди халфът

След 5 години на „Герена“ Дарко Тасевски премина в шампиона на израел Ирони Кирят Шмона. Халфът влезе в Топ 3 на чужденците с най-много мачове и голове за сините в А група (със 108 двубоя, повече от него има само Лусио Вагнер; вкарал е и 21 попадения – Гара Дембеле е с 26, а Седрик Бардон с 24).
От началото на седмицата той вече тренира с новия си клуб. Намерихме го между две тренировки. „В момента съм в хотел, но от клуба ми осигуриха къща и сега чакам да мия обзаведат. Изненадан съм много от клуба. Градчето е малко, но много хубаво и подредено“. Така започна разговора ни с Дарко.

Дарко, как те приеха в Ирони?
- Изненадан съм от приятното посрещане. Иначе вече проведохме сериозен разговор с треньора. Каза ми, че има големи очаквания от мен и иска да си повиша още повече нивото. Вече ми направиха нещо като официално представяне. Не бе като това в Левски, да ми връчат фланелка и шал, но…

Кой беше в основата на трансфера ти, който беше малко изненадващ?

- Треньорът Гили Ландо. Гледал ме е няколко пъти наживо.

Наистина ли ти бе време да напуснеш Левски?
- Да. Но искам да кажа, че не прекъсвам връзката си с отбора. В свободното си време винаги се интересувам какво се случва в Левски. Постоянно чета в интернет за отбора. Чувам се и с момчетата. Наистина исках да си тръгна, но не мога да забравя какво беше толкова време с лека ръка. Аз съм си левскар. Този клуб винаги ще ми е на сърце…

Дойде на „Герена“, за да играеш в Шампионската лига, но не успя. Сега ти излиза тази възможност с Ирони Кирят Шмона.
- Дано да успея. Но няма да е лесно да се класираме. Вярно е, че с Левски не участвах в този турнир, но имам незабравими мачове в Лига Европа. Доволен съм от тях. Бихме големи отбори, мога да кажа, че поизпълних целите си що се касае до участие в евротурнири.

Кои са най-хубавите ти спомени в Левски?
- Всичките тези 5 години, всичко ще остане в съзнанието ми. Казах ти, че ще продължа да преживявам и вълнувам за случващото се на „Герена“. Винаги ще помня победите над ЦСКА. Като биеш този отбор ти е най-хубаво. Затова ме е яд, че не си тргнах с успех над ЦСКА, че не взех участие в последния двубой, а имах огромно желание да играя. Няма да забравя и спечелената титла през 2009 година, както и евродвубоите с Гент, Лил, Спортинг Лисабон, АИК… Като се сетя за пълния стадион, радостта на феновете… Това няма как да се забрави.

За кой мач в евротурнирте те е най-много яд?
- Можем много да съжаляваме за двубоите с БАТЕ Борисов и Дебрецен. Имахме уникален шанс за влизане в Шампионската лига, който едва ли скоро ще се открие пред български отбор. Липсваше ни малко късмет, взехме и грешни решения. Но нека не говорим за тези мачове, да ги забравя. А да помня пълния стадион, подкрепата на феновете от първата до последната минута.

Струваше ли си да не играеш половин година футбол (б.а. – бе изваден от първия отбор на Металург Запорожие, след като подписа предварителен догвор със сините), за да дойдеш в Левски?
- Да. Не съжалявам за избора си. Просто защото в Левски се изградих като човек. Не бива да забравяме, че това е много голям отбор, който не се задоволява с малко. Няма начин да не си изградиш характер на победител. А нещата от терена се пренасят и в живота. А оставям и толкова приятели в София.

При кой треньор се чувстваше най-добре в Левски?
- Благодарен съм на Станимир Стоилов, че ме взе в Левски, че видя нещо в мен и ми даде шанс. Но най-добре като че ли се чувствах при Емил Велев. Той успя да ми намери точното място на терена. Паснах на схемата, станахме шампиони. Най-добре играхме при първия полусезон на Ясен Петров. С Гонзо пак имахме хубави моменти. Преди всичко с него съм приятел, играхме заедно. Помагал ми е в много неща.

Пречеше ли му на Георги Иванов това, че е бил приятел с повечето футболисти, а след това изведнъж стана шеф и треньор?
- Може би. Защото той искаше да помогне на всеки. И го прваше. Няма човек в отбора, който да питате и да отрече това нещо. Винаги искаше най-доброто и понякога взимаше нещата прекалено навътре. Може би и затова не се получаваха така, както му се искаше, което бе жалко. Когато е бил в Левски е помагал на всичките играчи по един или друг начин. Сигурен съм, че един ден ще се върне в клуба и ще има успехи.

Кога ти беше най-трудно в Левски? Футболистите винаги казвате, че напрежението в клуба е ставало непосилно, кога бе най-голямо то?
- В последните две години когато не успявахме да станем шампиони. Имаше атаки от медиите. Опитваш се да не мислиш за нещата, но те тежат. В началото не взимаш писянията навътре, но след като се привържеш към клуба и феновете, когато разбереш какво е Левски, започваш да се напрягаш. Това е една от причините да взема решение за трансфер. Исках да започна да играя малко по-спокойно, а не да те е страх, че ще объркаш всеки пас.

През 2009 година ситуацията бе същата – отборът и треньорът Емил Велев бяха много критикувани, но стигнахте до титлата? Как тогава успявахте да преборите напрежението, а в последните години не?
- През 2009 година Велев успяваше да ни сплоти, да съсредоточи критиките върху себе си. Атмосферата в тима бе невероятна. Знаеш, че паднахме с 0:3 на „Герена“ от Локомотив София и вече изпускахме титлата. Велев влезе най-спокойно в съблекалнята, видя ни омърлушените погледи и ни каза – И сега какво? Ще умираме ли? Какво толкова е станало – бием ЦСКА и Литекс и сме шампиони“. Така се е случи. Винаги правеше така, че напрежението да е върху него, а ние да играем спокойно. Другото важно нещо е, че тогава имахме много здрав отбор, а съставът бе пълен с лидери. В тима имаше характери като Георги Иванов, Живко Миланов, Веселин Минев, Юсеф Рабех. Всички бяхме много сплотени и затова нещата се получиха.

А защо и другите момчета, които напуснаха Левски това лято казват, че колективът в тима не е бил на ниво? Какво стана?
- Е, не може той да остане същият когато идват много нови хора. Имаше куп чужденци, млади момчета. От стария отбор бяхме останали само аз, Йовов и Гаджев. Нещата се обърнаха на 180 градуса.

Питал ли си се защо феновете на Левски не те обикнаха докрай? Обвинаваха те, че си бил мързелив.
- Не може всеки да те обича. Който ме познава добре, знае, че съм давал всичко, на което съм способен. Искал съм най-доброто за отбора. А колко се е получавало друг ще каже. А освен това и играта ми е малко по-различна, но както и да е.

Ще има ли Левски скоро тандем, какъвто бяхте с Гара Дембеле?
- Надявам се. Тогава ни вървеше, но не забравяйте, че на терена не сме били само аз и Гара. Искам да пожелая на новото ръководство късмет и успех. А аз ще продължа да стискам палци на отбора където и да съм. Ще преживям успехите и неуспехте с тях. А и да ме чакат на „Герена“. Когато имам време ще ходя дори на тренировки, не само на мачовете.

Потребителски аватар
Hristos
Контакти:

Мнениеот Hristos » 27 юни 2012 12:00

аз Дарко винаги съм го харесвал, радвам се че се чувства левскар и се интересува от отбора (:
САМО ЛЕВСКИ!!!

На линия
drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 27 юни 2012 15:49

Нека тези от нас, които изгониха Кокала, да прочетат интервюто и да се извинят на себе си.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 27 юни 2012 15:59

drvasko98 написа:Нека тези от нас, които изгониха Кокала, да прочетат интервюто и да се извинят на себе си.

Така е, Кокала може да в всякакъв, но ни направи шампиони. Не знам да сме Реал, че да си позволяваме да гоним треньор, спечелил титлата.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

На линия
drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 27 юни 2012 16:04

Да, аз не казвам, че Кокала е някакъв кой знае какъв треньор, но ни направи шампиони и то честно (за пръв път без лицето Наско Сираков от 1982). Има много по-добри от него, но да бъде даван шанс на Достанич, Гонзо, Ясен, но не и на Кокала :oops:

Потребителски аватар
САМО ЛЕВСКИ!
Контакти:

Мнениеот САМО ЛЕВСКИ! » 27 юни 2012 16:43

Велев трябваше да остане ! Вярно, не показвахме някаква супер-игра, но спечелихме титлата. Назначаването на достанич беше една от най-големите грешки на Борат, а Гонзо само дето не стана и играещ-треньор...Не искам да си припомням, всичките тези циркове вече са забравени !
[wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/29/44/307edefafb682944.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Мнениеот tevez » 01 юли 2012 10:36

Руси Гочев: Батков ме уволни, защото бях неудобен

"При Мъри и Наско имаше стратегия за младите, сега вече няма такова нещо", разкри бившият шеф на ДЮШ
Един от бившите шефове на ДЮШ на Левски Руси Гочев призна, че и до ден днешен няма представа защо е бил уволнен от Тодор Батков. Според него той си е вършел работата доста добре и за разлика от негови последователи той има и качествата да я върши. Гочев призна, че най-добре се е работело по времето на Станимир Стоилов и Наско Сираков, защото е имало ясна стратегия за развитие и налагане на млади футболисти в първия отбор.

"До ден днешен не знам защо Батков ме отстрани. Нямаше причина. Явно бях неудобен. Докато други само гояворят колко много искат да успеят. Ти можеш да искаш, но като нямаш качества, как ще реализираш нещо ? Аз за разлика от тях си свърших работата, защото знам как", заяви Гочев.

"Докато бях в клуба, имахме стратегия заедно със Станимир Стоилов и Наско Сираков да изграждаме млади футболисти, които по-късно да прелеят в първия отбор. Това обаче може да се постигне с много работа и то целенасочена. Напоследък това нещо го няма. Явно е, че целите на клуба през този период не са насочени към създаването на кадри", добави още той.

Все пак той призна, че в момента ръководството е показало, че има добри идеи и ги похвали за връщането на Николай Илиев." Хубави са нещата, които се мислят. Въпросът е накрая да има някакъв резултат. Много се радвам, че Николай Илиев се върна в ръководството. Надявам се, че той ще има положителни резултати в работата си. Знам, че той ще даде всичко от себе си да постигне резултатите, които иска. Ясен Петров също умее да работи с младите футболисти. Би трябвало да знае с какво се захваща. Надявам се, има талантливи момчета. Но няма да стане за 3 месеца - "давайте тук да наложим някои". Илиан Илиев знае как да го направи", каза още легендата пред Тема Спорт.

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Мнениеот tevez » 04 юли 2012 16:08

Капитанът на юноши старша възраст на Левски Асен Георгиев ще играе през новия сезон в тима на Ботев Враца. Младият централен защитник се присъединява към врачани като свободен агент, след като не е получил предложение за договор с мъжкия отбор на родния Левски.

Георгиев е роден през 1993-та година и на няколко пъти попада в разширения списък на сините за предсезонна подготовка. Георгиев е бил и в групата на Левски за няколко мача, като последния е срещу Банско за купата на България. В този двубой сегашният наставник на врачани Антони Здравков е в щаба на сините, като той отлично е запознат с качествата на младия защитник.

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Мнениеот tevez » 05 юли 2012 14:15

Бившият играч на Левски – Сержиньо Грийн, вече е футболист на Войводина.

Грийн се присъединява към сръбския тим като свободен агент, след като контрактът му с Левски изтече. Холандецът е подписал договор за две години с Войводина. Грийн се е присъединил към лагера на тима в Австрия.

Войводина финишира на трето място в крайното подреждане на сръбското първенство през последния сезон и ще играе в Лига Европа. Във втория предварителен кръг на турнира Войводина ще се изправи срещу победителя от сблъсъка Судува (Литва) – Даугава (Латвия).

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 08 юли 2012 00:12

Ангел Станков треньор по футбол

В Левски няма да им е лесно при изграждането на новото лице на отбора. Добре знаем, че тим не се прави за 1-2 дни, а е нужно много време, понякога и години. Основен проблем в момента на Герена се оказва това, че събраха много нови играчи, и то чужденци. Всеки един от тях е с различен манталитет, култура и религия. Няма как да избягаш от тези важни фактори. Езиковата бариера също може да се окаже проблем в редиците на сините. Има бразилци, французи, словак, холандец и нашите момчета. Това са много различни езици и не всеки от тях знае английски, за да става лесна комуникацията. Да прибавим сега и това, че те са играли в различни първенства, в различни отбори и всеки един тим е оперирал определен стил на игра и схеми. След малко повече от две седмици Левски започва участието си в Лига Европа и Илиан Илиев има още малко време да направи от тези футболисти отбор. Наставникът на сините ще трябва да сътвори хомогенна смес от всички тези различни играчи и да създаде новото лице на Левски. Тази сплав трябва да е много здрава, за да издържи на натиска както от страна на българските отбори, така и от мачовете в Европа. Илиан и помощниците му имат задачата по време на тренировките и контролите да напипат точния състав и да намерят местата на новите футболисти. Аз не знам в каква схема и какъв стил на игра ще изповядва Левски при Илиев, но при всички положения трябва да е по-добър от миналогодишния. Все пак очаквам да не се разчита на индивидуални действия, както беше с Дембеле, а по-скоро на колективна игра и повече атаки по крилата. Отношението най-вече на новите футболисти към тренировъчния процес трябва да е много сериозно, за да се комплектова бързо отборът и да атакува влизане в Лига Европа.
Друг основен проблем пред Левски е липсата на типичен централен нападател. Говори се, че чакат тези дни нов таран да се присъедини към отбора в Австрия. Не може да разчитаме само на Базил де Карвальо, а и аз съм на мнение, че неговият пост не е на върха на атаката. Сенегалецът е по-ефективен, като играе една идея по-назад и получава повече свободни пространства да се включва от втора позиция. Сега на този пост Левски си взе друг футболист – Марсиньо. Бразилецът изигра много силен мач срещу Металург, като дори се отчете с гол. При него ще бъде диригентската палка и той ще определя от коя страна ще атакуват сините с извеждащите си пасове. Грешка за мен беше продажбата на Иван Цветков, но не мисля, че той щеше да иска да стои резерва на бразилеца, затова и може би е решил да смени отбора. На Левски им трябва здрав нападател, който да играе силно както с глава, така и с крака. На Герена липсва бърз стрелец, който да използва бързината си и да надбягва противниковите защитници при извеждащи пасове към него.
Още един проблем виждам за сините в участието им в Лига Европа. Сараево още в първия мач би с 5:2 Хибърнийнс и много трудно може да отпадне. Това означава, че сините излизат срещу босненския тим. Да не подценяваме Сараево, защото те какъвто и отбор да са, имат два мача повече от сините. И при всички положения може да са по-подготвени от момчетата на Илиан Илиев. Да, Левски играе контроли, но това не е същото. В проверките играят много футболисти, а гласените за основни записват 90 мин в общо три мача, защото се правят много смени, за да се проверят и други играчи. Надявам се Илиан Илиев да подготви добре сините, за да се представят силно в предстоящите мачове в Европа.

Върни се в “Левски”