darkblue67 написа:DoSomethingDifferent написа:darkblue67 написа:DoSomethingDifferent написа:Странджата написа:Разни времена, разни идеали..
Гунди свърши на Витиня, Стоичков - пред Кауфланд...
Така е, голмайстор на световно и носител на „Златната топка“ не ги броим, защото така ни изнася. Гунди е бил наистина добър футболист, но няма база за сравнение със Стоичков, който е най-добрият в историята на България. Кофти за вас, но това е неоспорим факт. Питайте който и да е по света, ще ви каже същото.
Стоичков е най-успелият български футболист, но не може да се каже, че е най-добрия. За мен дори един Барбатов като чисто футболни качества е по-добър. А с Гунди няма как да ги сравняваш, най малко заради това, че Гунди не е играл в чужбина. Не се знае ако беше отишъл в Милан дали нямаше да постигне по-големи успехи от Стоичков.
Аз говоря с факти, не с 'ако'-та. Ако Гунди бил отишъл в Милан, ако Барбатов бил играл в Барса... Ами АКО баба ми беше таран и тя щеше да вкара на Германия. Стоичков не е плод на фантазии, а на голове, купи и Златна топка. Приказките ги оставете за кръчмата, футболът се мери в постижения.
Твоятя работа е "Чукча не читател, Чукча писател...", прочети какво съм написал, да Стоичков е най-успелия български футболист, но това не значи че е най-добрия.
Пиша за последно по тази тема, защото няма как нито мен, нито целия свят да убедиш, че Гунди е бил по-добър от Стоичков. Ще попитам следното: защо, след като Гунди е играл на три световни първенства, не е станал голмайстор на нито едно от тях нещо, което Стоичков постигна? И сега ще кажеш: ‘ама съотборниците’, и още сто ‘ама’-та...
П.П
"Той е част от т.нар. "златно поколение" на 60-те години, макар България да не постига сериозни успехи на този форум." Не постига, защото Гунди не може да вкара на Германия, както го направи Стоичков, за да ни класира на полуфинал.