1. "Литекс"- водачи са и имат най-леката програма и това ще бъде достатъчно,а и аз съм им предвидил титла отпреди 4 месеца(когато бяха 3-4 в класирането) , а аз не се отказвам лесно от думите си

2. ЦСКА - направиха много сериозна селекция ,макар че едва ли някой може да каже в какво състояние са играчи с впечатляващи визитки като Панку, Петре, Митревски, Гранден. Играят образно казано "всичко или нищо" и това може да им изиграе и лоша шега -напрежението че трябва да спечелят всеки мач на всяка цена може и да им налее олово в краката. А и привлякоха футболисти ,които допреди няколко месеца са получавали значително по-високи заплати от тези в момента,което не е добър атестат за новопривлечените. Според мен ще бъдат 2-ри и ще вземат купата.
3. "Левски"- според мен ще направи значително по-добър полусезон от есенния ,няма да има проблеми с третото място ,но няма да им стигнат силите за нещо повече. Имат най-тежка програма от всички отбори в челото и най-тежки гостувания,но през есента като гост "Левски" беше надигран само от "Виляреал" и "Ред бул"- отбори чиято класа е значително по-висока от тази на ,който и да е български отбор. Изключвам символичното гостуване на ЦСКА и мача за купата с "Черно море",който беше решен от съдията.
4. "Черноморец"- започнаха много добре ,но в края на полусезона бяха трагични. "Локомотив" според мен отстъпва като кадрови потенциал на останалите отбори в челото ще ми е много интересно да видя дуета М.Камбуров- Ц.Генков в действие. Записаха 4 победи в последните 5 мача с "Левски" ,но преди това имаха 1-2 победи и 4-5 равни от 40 мача. Така че може да се спори кой на кого е клиент.
5. "Славия" и "Черно море" ще си останат само с големите амбиции.
6. Шлагерите "Миньор" и "Берое" се представиха чудесно през есента,но това беше максимума им и не очаквам да повторят представянето си през пролетта.
Все пак това е само моето мнение и не претиндирам,че е единствено правилното