Thsmith написа:Аз може ли само да попитам, ако санкциите не работят и нямат смисъл, какво работи и какво има смисъл?![]()
Просто трябваше още след грузия да им се наложат най-тежките санкции и да се приключи, а не на час по лъжичка, ама да не се нараним сами и тн. То заради това се стигна до тук.
Е, със сигурност нямат ефект за намаляване на напрежението или до това да има нормални взаимоотношения с Русия, които са жизнено важни за Европа. Предвид енергийната политика на Германия, която си мисли, че може да кара на вятър и слънце и без атомни електроцентрали (ще подчертая, че говорим за най-силната икономика в Европа), Европа е много по-зависим от Русия отколкото през 2014 година.
Няма как да има силна, спокойна и преуспяваща Европа, ако Русия е активен враг. Каква е ползата на Европа от разширяването на Нато? Кой печели от конфликта сега? Как да направим, за да няма повече войни? На мен ми изглежда като да има хора, които не просто не искат това(да не се стига да военни действия), ами имат и нужда от подобни неща, за да се завъртят едни пари във въоръжаването (за съжаление световна тенденция е да се харчат повече пари за армия). Да видим какво ще стане в близко бъдеще в Тайван. Ами в Босна и събрите, може да стане мазало...
И може би най-важното - гладът е най-добрата храна за тоталитаризма.
ПП Не знам какво разбираш под "най-тежките санкции", но на мен не ми звучи логично, после как лавираш или искаш да си пускаме бомби и да се приключва мъката?