Реална цел ли е ЦСКА да гони първото място ?
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
-
- Контакти:
Re: Реална цел ли е ЦСКА да гони първото място ?
ЦСКА винаги се бори за титлата! Въпроса е дали шефовете на отбора искат да са първи. Смятам, че миналата година имаха да връщат пари на Домусчиев и се отчетоха. Отделно в състава си имат внедрени доностници, на които могат да разчитат за делавери. Няма, как по друг начин да си обясним профуканите 8 точки. И макар това все пак да има шанс да се случи, мачове, като с Миньор са недопустими за отбор устремил се към титлата. Затова и сега не потдавам на еуфорията от двете ни победи. Докато не свърши първенството шанс има, но дали това е най-важното в момента. За съжаление има страшно много нерешени организационни въпроси, които дърпат ЦСКА към дъното. Висят плащанията към Жеваго, Дочев и още десетки играчи и институции.
- we are the champions
- Контакти:
Sisi 1914 написа:Не.
Отваряйте шампанското шампиони сме

ЦСКА винаги се бори за 1-вото място това трябва да е ясно на всички, но този сезон е абсурд.
Няма нужда от високопарни твърдения, ЦСКА отдавна не е онова ЦСКА. Проумейте го най-сетне.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
1982 написа:Няма нужда от високопарни твърдения, ЦСКА отдавна не е онова ЦСКА. Проумейте го най-сетне.
Защо да са високопарни?Миналата година Стойчо с далеч по-слаб отбор бе на 1 греда разстояние да вземе титлата!Ако ЦСКА има адекватно управление пак ще е "онова ЦСКА"!За това толкова мощно се чува от трибуните:"Вън Титан от ЦСКА"!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]
-
На мен ми се ще да си помислите че имате шанс за титла, да вземета точки от Лудогорец, и накрая Левски да стане шампион с една точка пред "зелените"
..ше изпукате от яд тогава,защото ще се окаже че вие сте ни помогнали за титлата ..НЕКА! ЩЕ!

СИН_ИМПЕРАТОР написа:На мен ми се ще да си помислите че имате шанс за титла, да вземета точки от Лудогорец, и накрая Левски да стане шампион с една точка пред "зелените"..ше изпукате от яд тогава,защото ще се окаже че вие сте ни помогнали за титлата ..НЕКА! ЩЕ!
![]()
Ние, че ще вземем - ще вземем, ама вашите загуби от Лудогорец, ЦСКА и Литекс шампиони няма да ви направят.
Комичното в цялата ситуация е, че такива болни от шап си мислят, че като са на две точки имат шанс за титла.
А още на Тича могат да кажат сбогом и на титлата и на Илиан.
А още на Тича могат да кажат сбогом и на титлата и на Илиан.
- CskaUl7rasB0ysS0f1a
бате кажи ми че се ебаваш гонзо с тази игра неможе да вземе точка и на отбор от параолимпиадата
СЕКТОР Г
ТОВА СИ ТИ!
ТОВА СИ ТИ!
- No Pyro No Fun
- Контакти:
[offtopic]
ЦСКА винаги гони първото място
титлите говорят...
[/offtopic]Петър Жеков едва ли има нужда от представяне. “Българският Герд Мюлер” има 253 гола в "А" група (144 гола в 167 мача за ЦСКА - също рекорд за клуба, и 101 гола в 141 мача за Берое). Жеков печели една “Златна” и две “Бронзови обувки”, а освен това е шесткратен голмайстор на България. Г-н Жеков бе така любезен даде интервю пред Bgfootball.com, а освен това се разходи с екип на медията пред алеята на "Българска армия" и разгледа снимки с негово участие в кафенето до стадиона, които дори той самият няма в личната си колекция.
- Благодаря, че приехте поканата за интервю. Коментарът Ви за настоящото положение в ЦСКА, както и за управлението на фирма "Титан"?
- "Титан"... Какво да ги коментирам. Цяла България ги коментира тях и то колко време стана вече. Около 4-5 години. Всичко се знае.
- Добре, ами мнението Ви за Георги Илиев-Майкъла. Стадионът вече започва да придобива по-добър вид.
- Една фасада хубава има... Добре е направена. Гледах в Интернет и ложите и видях, че иска 20 000 лева. Не знам кой ще даде толкова пари за едно такова място. За стандарта за България, доста са скъпи тези 4-5 места и не знам колко ще са хората, които ще си позволят лукса.
- Сектор "А" го ремонтират, но останалите сектори остават на по-заден план?
- Вижте сега, в крайна сметка всичко това е хубаво нещо. Тук трябва да се играят мачовете и привържениците да идват на "Армията", а не да ходят на "Васил Левски" или на "Славия", а до колкото си спомням ЦСКА домакинстваше и в Благоевград. Хубаво нещо е, но за мен стадионът още не е готов.
- Няма как да не Ви попитам за непрекъснатата смяна на треньори. Сега начело на отбора отново е Милен Радуканов. Какво Ви е мнението за него?
- Момчето дойде като преводач в ЦСКА. Сближи се с момчетата, на близка възраст са и по този начин стана по-близък с отбора. Като треньорът е по-стар от играчите и вижданията са по-различни. За България като цяло върви този номер - треньорите да са на по-малко годинки и да се разбират с играчите. Милен победи Левски на "Герена", взе Купа и Суперкупа на страната. Това за мен си бе голяма работа, тъй като тогава пое отбора в труден период. За мен той обаче има още какво да учи. Аз съм го минал този период. Бил съм треньор в ЦСКА и в чужбина и мога да му кажа, че има още какво да покаже. Тези състезатели не са лоши, но ако искаме да направим нещо голямо няма да се получи. Иначе за България стават, дори мисля, че имат шансове за шампионската титла, но само толкова. Малко назад са в класирането, направиха грешки, но в последните кръгове и лидерите изпуснаха точки.
- Преди Радуканов, треньор на отбора бе Йешич, а той дойде на мястото на Стойчо Младенов.
- Грешка беше, че сложиха Йешич. Стойчо трябваше да го оставят да си работи на спокойствие. Той си беше набелязал футболисти, но явно нещо е имало. Не знам, не съм толкова близо до отбора. Не знам какво е станало. В ЦСКА обаче трудно може да вирее чуждестранен треньор. Изключение прави Григорий Пинайчев (б.а. наставник на "армейците" през 1965г.), който спечели една Купа на Съветската армия на стадион "Славия". Той водеше отбора малко преди аз да премина в ЦСКА. Тогава аз играех още в Берое, но се водех офицер.
- Треньори, които са чужденци не могат да виреят в ЦСКА, ами футболистите, които не са от България?
- От както стана Демокрацията започнаха да идват малко чужденци, сега са доста повече. Преди се разрешаваха по трима, сега може и целият отбор да е съставен от чуждестранни играчи. Лошо няма, стига да са качествени чужденци, а не да ги събират от плажовете.
- Янис Зику наподобяваше Вашият стил на игра. При всеки удобен случай стреляше и в повечето пъти успяваше да отбележи?
- Да, по-добрите футболисти веднага ги продадохме. Някой щом играе малко по-добре и бързаме да го продадем и да взимаме парите. Няма да се получи така.
- Виждате ли в скоро време нов Петър Жеков в ЦСКА?
- Едно време ние играехме един футбол, а сега се играе съвсем различен футбол. Трудно може да стане работата. Има неща, които аз съм ги правил на терена, но сега не виждам кой може да ги направи.
- Каква е разликата между преди и сега във футбола?
- Преди се играеше малко по-бавно. Задържаше се топката повече, играчите повече лъжеха, финтираха... Играеше се повече за публиката. Сега преобладават повече пасовете, но според мен няма още дълго време да се задържи тази тактика. Когато противникът ти прилага преса ми прави впечатление, че играчите са принудени да връщат към вратаря, който просто изритва топката напред... Барса е един от малкото отбори, които умеят тактиката с многото подавания. Получава им се, но вече доста отбори успяват да им противодействат. Футболът се мени. За толкова години доста тактики са сменени, предполагам, че и това задържане на топката ще премине в скоро време.
- Може ли да се каже, че в ЦСКА липсва човек, който да нанесе голов удар? Възможно ли например Мартин Камбуров да свърши подобна работа?
- Мартин вече е издал багажа. Не става. Тоя Присо и той не става, макар че вкара гол в последния мач, но го направи без да иска.
- Ами някой от по-младите играчи?
- Младите ни играчи са в други отбори. При Ицо (б.а. Стоичков) има доста добри млади играчи и той ни би с тях. Наши юноши играят в други отбори, а не играят при нас.
- В момента има война Стоичков срещу Боби Михайлов. Вие коя страна ще заемете?
- Крайно време е Боби да се маха!
- Кой може да го замени?
- Без значение. Има много хора, които могат да го сменят. Да не е само той годен за този пост? В момента дори е сложил един заместник и той не управлява. Естествено, че съм за Ицо, той е прав в този случай.
- Ще Ви върна малко назад в годините. Спомняте ли си головете срещу Левски за Купата през 1969 г. (2:1) в 86-ата минута и за първенство през 1973 г. (пак 2:1) в 90-ата минута с удар почти от центъра?
- Аз и в Берое като бях съм им вкарвал на Левски. Играхме един мач на "Герена" в 10.30 сутринта. Аз им вкарах два гола, толкова реализира и Гунди в нашата врата. След това по едно попадение добавиха Сашо Костов и Гошо Белчев и срещата завърши 3:3. Тогава на "Герена" му казваха "Долината на глинените гърнета"...
- Как?
- "Долината на глинените гърнета"! Не знам защо така му викаха. Не съм и питал.
- Сега малка част от стадиона е разрушена.
- Те ще го оправят скоро. Той е и малко по-голям от нашия стадион.
- Как ще коментирате представянето на Левски в последно време? Илиан Илиев засега е треньор на отбора. Знаете, че той беше преди това в Берое.
- Илиан дойде от Берое в голям отбор. Той все пак преди беше играл в Левски. За мен Илиан не е лош специалист. Момчето разбира от футбол. В Берое от нищо направи нещо. Явно в Левски не е като в Стара Загора. В този град имам приятели и знам, че всички му помагаха, докато на "Герена" явно не е така. В Берое той каквото кажеше - това ставаше. В ЦСКА, Левски, в пловдивските Ботев и Локо се мешат шефове, президенти на отборите. На Запад не е така. Там става това, което каже треньорът. Той е най-отгоре и неговата дума се слуша. На треньора са подчинени от президента до чистачката. В България чистачката може да го бие с метлата. Манталитетът ни е още не е дорасъл за този футбол, който се играе от големите отбори.
- Какво ни липсва?
- Липсва ни манталитет. Кога ще се постигне подобно нещо все още не се знае. Съвсем различно мислене има при нашите ръководители. Заплатите на играчите тук са доста високи като за родните стандарти. Пак добре, че сега ги свалиха малко и са по-нормални.
- Вашите заплати преди години толкова високи ли са били?
- Заплатата ми беше 210-220 лева. По-късно стигна и до 500 лева, но с удръжките ставаше доста по-малка. Мен ме освободиха доста рано, нямах 30 години още. Но като военни взимахме малко по-високи заплати. В Стара Загора играех за 70 лева.
- Имаше ли премии за победата над Аякс?
- Да, точно за този мач премията беше 150 лева. Помня, че шефовете ходиха и се помолиха и дори ни дадоха двойно повече. В крайна сметка пак имаше удръжки и почти нищо не остана (Смее се). Взехме по-малко от една редовна заплата. Така беше едно време. От моето поколения няма богати футболисти.
- Разбирахте ли се с играчите на Левски? Може ли да се каже, че дори с някои от тях сте били приятели?
- Преди сме излизали с Вуцов, с Гунди, със Сашо Костов... Събирахме се с жените ни след мачове и всичко беше нормално. Определено нямаше побоища, както е сега. Познавахме се и от националния отбор. Освен това и привържениците не бяха такива, каквито са днес. Не е имало чупене на рейсове, на седалки... Такова чудо нямаше. Феновете се радваха на футболистите.
- Агитките били ли са разделени на сектори?
- Да, бяха, но нямаше такава вражда, не знам от къде се зароди тя. Може би, вина за това има и техниката, компютрите. Аз от както влезнах в този Facebook и стана страшна работа. От нашето поколение само аз използвам компютър. Имах 1800 приятели и ги намалих. Принудих се да си направя нов фейс. Сега като го отворя и гледам пак се покачват - 90-100-120... Искат приятели да ставаме. Аз пиша нещо и се почват едни харесвания и по едно време екрана притъмня и ми блокира компютъра. Принудих се да ги махам един по един. Но въпреки това е интересно, веднъж като влезнеш в този Facebook и няма махане.
- Зарибяващо е.
- Да, зарибяващо е.
- Какво най-често Ви питат феновете?
- Само чакат да напиша нещо и се почва с коментари - "Какво става с ЦСКА?", "Вън боклуците от ЦСКА"... Имат мнение, интересуват се привържениците.
- Защо преди второ място е било провал, а сега е равносилно на успех?
- Преди ние бяхме офицери. Генералите не са ни гонили много за задължителна победа, но си спомням като загубихме със 7:2 от Левски и ни строиха прави пред стадиона. Държаха ни дълго време и ни говориха разни глупости.
- Сериозна загуба.
- Истината е, че ги подценихме. Десет кръга подред нямахме загуба, а те тогава бяха много слаби. Даже на полувремето... Много съм чел по вестниците как някакъв генерал е влизал на почивката при нас и ни е говорил разни неща... Това не е вярно! Никой не е бил при нас, освен треньорите. Якимов тогава ми викаше: "Абе, няма страшно, спокойно. Сега ще излезем, ще им вкараме три гола, ще ги изравним, а после и ще ги бием". Да, ама вместо ние да им вкараме, то стана обратното... Много ги бяхме подценили. После една седмица съм ходил пеша на тренировки. Без кола... Срам голям!
- Тази загуба и до ден днешен се помни.
- Ние после ги бихме няколко поредни мача. Имаме и успех с 5:0, ама... Не е същото.
- Какъв беше Ицо Стоичков като футболист?
- Аз съм го тренирал. Той, Емо и Любо оставаха да тренират и след тренировките. Тогава тренирахме по различен начин. Викахме ги на базата в Панчарево още от 8.30 сутринта. Имаха закуска, тренировки, в 12.30 им е обяда, след това още тренировки, вечеря и в 8.30 вечерта ги пускахме да си ходят. Така всеки ден в продължение на пет години. Знаеш ли какви футболисти станаха? Те видяха, че така се получават нещата и искаха още. След тренировки оставаха и искаха да тренират с мен индивидуално. Няколко пъти дори сме пускали осветлението и играха по нощите. Пената викаше: "Хайде, стига сте ритали, свършвайте вече". Ицо, Емо и Любо му казваха: "Гледай си работата, ние още ще тренираме" (Смее се). Накрая вече ми писна и им казах: "Момчета, свършваме вече! Остава на терена само този, който не може да нацели напречната греда. Който успее си тръгва". Поставях топката на центъра и исках да уцелят гредата, защото да вкарат гол е лесно. Аз или на първия, или на втория път я целя и им викам: "Чао от мен, радвам се, че се видяхме". И при тях беше драма. Два-три месеца бият от центъра - вкарват, прехвърлят, беше нещо страшно (Смее се). Аз стоя и им обяснявам как трябва да стане... Минаха години и Ицо вече беше играч на Барса. Един ден се връща, а аз бях в ДЮШ на ЦСКА. Виждаме се и ми вика: "Бат′ Петьо, ела за малко да ти кажа
нещо". Аз се чудя и му отвръщам: "Какво ще ми кажеш?", а той: "Ще ти кажа, ама няма да се сърдиш... Колко сме те псували ако знаеш..." (Смее се). Аз му казвам "Не стига, че оставах толкова време с вас, докато се научите", а той ми отвръща: "С тази греда... Колко псувни си отнесъл... Ама сега от 40 метра, топката мога да я закача на носа на някого". Аз му казах да не псува, че цяла Испания разбра за "майката" (Смее се). Сега вече Ицо е по-улегнал, има две дъщери и леко се е променил. Заедно с Любо и Емо бяха много добри момчета. Любо докато го науча да рита с десния крак... Много по-трудно е да научиш левичар да играе и с десния крак, от колкото обратното. Даже се бъзикахме, че десния крак им служи само за подпиране. Той не смееше да я ритне с десния крак... Щели да му се смеят. Тренирахме - пасове, удари и стана работата. Аз му викам, че 5-10-20 пъти ще сгреши, ама един път ще я вкара и тогава ги почва. Така и стана. Реализира 2-3 гола с десния крак и като се отпуши и после нямаше спиране.
- Г-н Пенев сега е селекционер на България.
- Да, момчето разбира и знае какво прави. Той е играл при много сериозни треньори в Испания и се е научил на нещо.
- Емо Костадионов се завърна в ЦСКА.
- Да, така е. Като играеше не можеше да му изкопчиш една дума от устата, а сега...
- Следващият ми въпрос е свързан с Лудогорец. Могат ли парите да надделеят над традицията?
- Сериозни пари има там. Нормално е отбора да е основен фактор в първенството. Ти знаеш ли на мен ако ми даваха такива пари като футболист какво щях да направя? Ще изям тревата, но ще победя на всяка цена! (Смее се) Ще взимам такава заплата и ще дам някой да ме бие? Няма да стане.
- Тогава играехте пред пълни трибуни?
- Помня как отидохме да играем на турнира "Палма де Майорка". Тръгваме за мача и не можем да стигнем, заради фенове. Толкова много народ в околността на стадиона, а ние дори бяхме доста по-рано там, за да загреем, разбор да направим. Добре, че по едно се появи полиция и успя да ни прекара през тълпата до "Ноу Камп". Сигурно тогава имаше над 100 000 души. Години по-късно благодарение на Ицо наблюдавах мач на Барса от ложите и гледам Кройф пуши цигара след цигара и викам: "И аз пуша, ама този направо..." (Смее се).
- Искам да Ви попитам за "Златната" обувка, истина ли е, че сте я продал?
- Много коментирана тема. Отдавна ги продадох и трите - още, когато снахата роди. Имам внучка, която е родена 87-а година. Нямаше мляко по това време, а и по магазините изборът беше доста ограничен. Аз се принудих да ги продам.
- За коя година става дума?
- 89-а или 90-а година. По това време като погледнеш в магазините и нямаше нищо за ядене. Принудих се да ги продам за 20 000 марки и трите. Ако ги бях продал сега, щях да им взема доста повече. Тогава накупих доста храна. Така израстна Софияна. Много сме доволни от нея. Сега завърши архитектура във Виена и скоро започва магистратура. Софияна е страхотна, има само една петица, всичко останало са шестици! Отиде с английски език в немскоговоряща страна. Тя е невероятна! Заслужаваха си тези три обувки. Майка й ми се сърдеше много, но така се случи. Сега сме много доволни от нашата внучка.
- Когато бяхте футболист, това пречеше ли на личния Ви живот?
- Освен в клубния ми отбор, ме викаха при юношески национали, после в "А" отбора на България. Не се прибирах много често. Лагери, тренировки... Синът ми не можеше да ме познае. Жената вика, че докато се разхождали и той хващал някой непознат да го дърпа и му викал: "Тате, тате" (Смее се). Имаше един период, в който играех едновременно при юношите и при мъжете на националния отбор. Започнах като център-халф в началото на кариерата си. По-късно ме пробваха като изтеглен назад нападател и чак после станах център-нападател. Бекенбауер
тръгваше с топката и правеше финтове, а аз тези неща съм ги правил много преди него. Той е с една година по-малък от мен. Имам "Златна" обувка и трябваше да имам и "Сребърна", но я преотстъпих. Организаторите ме помолиха да я дам на един австриец... Кьогелбергер... Те викаха, че имам "Златна" и да му преотстъпя "Сребърната" на него. Няма проблеми! Взех "Бронзова" и така ми стават две.
- Той благодари ли за този жест?
- Той не знаеше български, а аз не знам немски. Имаше преводач, който говореше само френски (Смее се). Стиснахме си ръцете, всичко беше наред.
- Следите ли някой друг спорт с марката "ЦСКА"? Волейбол например?
- Във волейбол следя само националния тим. Много ме е яд, че Радо Стойчев не е треньор на отбора. Защо сложиха този италианец (б.а. Камило Плачи)? Имаме най-добрият треньор в света, а той не е в националния ни тим. Пълни "тюфлеци" са тези от федерацията по волейбол. Станали са на по 170 кг... Само ядене и пиене. Матей Казийски също се отказа от отбора. Момчето вижда за какво става въпрос.
- Да се върнем отново на футболна тема. Коментарът Ви за представянето на Митко Бербатов?
- Добре, че се махна от Юнайтед и сега играе редовно във Фулъм. Почти във всеки мач вкарва голове, лидер на тима е, а и може да играе още дълго време в Англия. Аз съм го открил. Моята жена е от Кочериново (б.а. в Област Кюстендил и в близост до град Благоевград). Имам много приятели в Благоевград и един от тях - Ботьо, който е телевизионен техник, ми вика: "Бат′ Петьо, на Иван Бербатов - големият син е с две години по-малък от старшата възраст, но играе с тях. На височина е колкото теб, но още не може да рита като хората. Има шанс да стане добър футболист, а освен това е цесекар". Тогава бях в ДЮШ на ЦСКА и този човек ме накара да отидем и да гледаме Митко в Пирин. Бербатов имаше още доста върху какво да работи. Реших, че трябва да го тренирам. Бях заявил, че ако за два месеца не го пратя в титулярния състав на ЦСКА, името ми да не е Петър! Нямаше и два месеца и това бе факт. В началото не беше лесно. Един път така удари топката, че извади един цял тревен чим. Все пак, успях да го науча на доста неща. Сега вече като се върне в България и все ми казва: "Браво, майсторе! Ако не беше, още щях да ритам някъде по Благоевград" (Смее се). Митко много ме уважава, Ицо също. Любо, Лъчо Танев... Единствено като мина през "Армията" и
шефовете се крият. Играчи, без значение от кой отбор са, ме уважават.
- Тази година навършвате 69 години. Какво ще си пожелаете?
- Ако не ми падне някоя тухла върху главата (Смее се). Има време до тогава. Ще се радвам, ако има повече успехи за моя отбор, казва се ВИА и е съставен от деца на всякаква възраст. Някои от тях са много добри и имат голямо бъдеще.
ЦСКА винаги гони първото място
титлите говорят...