bluesupport написа:Kairqkov написа:След като изчетах повечето коментари реших да добавя моя.
Защо АДЖАБА все някой ни е виновен.Защо.
Истината е една на българина не му се работи не му се мисли и не иска да гради.
Българина е типичния пример за ВЪШКА. Иска да се уреди да смучи някаде каде на държавна работа къде някаде другате да бута там.Заплатата да минава на картата и до там.За утре никой не мисли. И така седят нещатата.
Щели да облагат парите от лихви? Ами разбира се това си е все едно инвестираш и това е печалба.А както знаем как се облага печалбата или дохода?
Затова стига ревахте от Бойко (не съм му фен) а започнете да работите и да си правите сметка какво правите.
Гледам в метрото- четат книги от ТАБЛЕТИ?
Затова един ден ще чакаме някой от опашката да ни плати сметката.
Мдаа, много точно казано! Голяма част от българите са супер мързеливи и нагли. Свикнали сме някой да ни уреди някъде на работа, да си вземаме заплатката, пък ако може и да не работим, най-добре. Никой обаче не помисля, че по този начин самата фирма не върви и ако няма за собственика, няма и за работника. Освен това много хора работят за ниски заплати или нямат работа, но не правят нищо това да се промени. Ако някой дойде и им предложи по-добра работа, ще я приемат, но сами никога няма да отидат на интервю.
Това ако се отнася за обкръжението в което се намирате и за самите вас, то не означава, че всички българи са такива. Аз пък имам наблюдение, че хората не са мързеливи и си вършат работата добре, като не малко работят на 2 места, както беше и с мен, когато графика 2 на 2 ми позволяваше да работя на още едно място. Никой работодател няма да търпи такъв който не му върши работа, така, че това което сте написали са пълни глупости и въобще не отговаря на истината и не е причина за ниските заплати и пенсии, както и за фалитите. Дадох пример с фалиращите заведения и тези, които съкращават персонал поради пълната забрана на пушенето. Първо накараха собственицете да обособят зали за пушачи и непушачи, да поставят венталиционни системи, което им струваше хиляди левове за да отговарят на изискванията и след година им казват, че тези пари са хвърлени на вятъра, тъй като пушенето вече е забранено в закрити помещения. Къде тук е мързела на българина и той ли е виновен, че един не малък отрасъл е притиснат до стената и е застрашен от фалит. Мързела на българина ли е виновен, че Държавата не плаща задълженията си към частни фирми, които са наети от нея за дадена работа и са я свършили, но не са си получили парите, те пък от своя страна не могат да платят на подизпълнителите, те на работниците, а работниците задлъжняват на банки, ТЕЦ, ВиК и т.н., което пък води до непостъпване на пари в тези дружества и също започват да не успяват да съберат пари за подържането на системите и заплатите на собствените си работници, които от своя страна също задлъжняват. От всичко това пада покупателната способност на населението, което се отразява и на магазините, някои които са принудени да съкращават персонал, а другите по-малки фалират.
Така, че не бизнеса и работещите са виновни за случващото се, а тези които управляват и задължението им е да създават добра среда за бизнеса, със законови действия да го принуждават да не укрива данъци и да плаща осигуравки, което ще доведе до по-голям приход в хазната, а не да го притискат и фалират с действията си, които описах.