Учениците в България кръгла нула по физическо.

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
стичо
Контакти:

Re: Учениците в България кръгла нула по физическо.

Мнениеот стичо » 22 яну 2009 00:55

СТАЛИН написа:Това го пишеше във вестник Телеграф.Това наистина е вярно и е много жалко :roll: Но каквато ни е скапана държавата норомално да е така :roll: По важни за децата в БГ са тревата алкохола цигарите хероина и тем подобни :| Кво да им пука че физическото им състояние е на нивото на един пенсионер :|

От нас зависи да променим това!Сигурен съм че,в всяко дете дреме спортист! :roll: Но родителите,училището,клубовете и най вече държавата,не прави нищо за тези деца! :roll:

nqkoisitam
Контакти:

Мнениеот nqkoisitam » 22 яну 2009 01:25

стичо написа:
СТАЛИН написа:Това го пишеше във вестник Телеграф.Това наистина е вярно и е много жалко :roll: Но каквато ни е скапана държавата норомално да е така :roll: По важни за децата в БГ са тревата алкохола цигарите хероина и тем подобни :| Кво да им пука че физическото им състояние е на нивото на един пенсионер :|

От нас зависи да променим това!Сигурен съм че,в всяко дете дреме спортист! :roll: Но родителите,училището,клубовете и най вече държавата,не прави нищо за тези деца! :roll:

Човек,родителите са толкова виновни,колкото и самите деца.Живеем във време в което на пишлеметата 0т 5 годишни им взимат компове и вместо по игрищата ,разцъкват ФИФА и НБА лайв,щото е много по - лесно зад компа,щото няма да се потиш ше ядеш боклуци и ще си някой,а като дойдеш на терена ще те ритат,ще те болят ръцете я краката.Смешно и жалко е,то за тва и много дебелаци се навъдиха...Спортната култура е нулева мой,даже е отрицателна...На 23 съм,от Ямбол... Почти поименно мога да ти изброя пишлеметата дето спортуват...,ама то се и вижда училищните площадки празни,игрищата също...

Държавата също може да предприеме някви мери,мероприятия и такива неща... Здрав дух,здраво тяло... Не съм спирал да спортувам от както бях на 9-10 години...ама то си е до създаване на навици.За наркотици и алкохол ,не искам да говоря защото е плачевно...

Има,един филм "Super Size me" , гледай го...нещата отиват в атзи посока... :!: :(

donpacko
Контакти:

Мнениеот donpacko » 22 яну 2009 06:15

ЗА славия 1913 и СТАЛИН.СЪС ТЕЗИ РЕЗУЛТАТИ КОИТО ГИ ПИШЕТЕ СЪС МАЛКО ТРЕНИРОВКИ ЩЕ ВЗЕМЕТЕ ДАЖЕ МЕДАЛИ ОТ ОЛИМПИАДАТА ВЪВ ЛОНДОН.
НАДЯВАМ СЕ ЧЕ НЕ ПРЕКАЛЯВАТЕ СЪС ХВАЛБИТЕ АКО ГИ ПРАВИТЕ ТЕЗИ РЕЗУЛТАТИ НАИСТИНА ВЪРВЕТЕ ДА ТРЕНИРАТЕ,УСПЕХ И НА ДВАМА ВИ.

av3ng3r
Контакти:

Мнениеот av3ng3r » 22 яну 2009 08:48

Оффффф , кръгна нула , идиоти . Много знаят те ... Еднакво умни са с тия дето правят нормативите за бягане , където се изикват нечовешки усилия , за да изкараш ТРОЙКА или четворка , щото другото е потчи невъзможно . Всичките ми познати си тичат добре , някои не са толкова бързи , ама то не възможно сички да са копия на Болт . Аз бягам 50 метра за малко над 7 сек , 100 не съм засичал , но сиг ще ги избягам за 15 - 16 сек . Журналята понеже са атлетически КОЛОСИ пишат за учениците .... да си гледат тях

Потребителски аватар
madghoul
Контакти:

Мнениеот madghoul » 22 яну 2009 09:44

В мойто даскало по физическо абослютно нищо неправиме.Само 2 часа в края на срока ни изпитва и само тези които дойдат и казва трябва да направите 80 коремни преси за 6. И те почват и стигат до 40 и умират и тя айде виждам че ти е трудно спирай и пак му пише 6 :x
Аз се радвам,че имам възможност и тренирам,защото ми е жал да ги гледам тия на мойта възраст,пушачите като ги вида да подгонят рейс например,затичват се и спират,защото се задтхват и немогат повече :| Но наистина само държавата ли е виновна :!: :?:
1968 Левски-ЦСКА 7:2
1994 Левски-ЦСКА 7:1
1998 Левски-ЦСКА 5:0
Изображение

Потребителски аватар
angelov
Контакти:

Мнениеот angelov » 22 яну 2009 10:45

Проблемът според мен е мисленето на подрастващите. В района, в който живея има 4 училища и почти винаги площадките им са пълни. Дори преди известно време с едни приятели ходихме да поритаме и тамимаше момчета, които ни казаха че се играе със ред. От 3 до 4 били те, от 4 до 5 други момчета и после ако искаме ние. Вярно не говоря за някакви тренировки, но все пак и самоинициативата да потичат след топката е нещо.

Потребителски аватар
TheClub
Контакти:

Мнениеот TheClub » 22 яну 2009 10:49

Реално е така хора. Имаме два пикливи часа на седмица физическо..... Какво е това ???? Нищо!!! Преди си бягах 6оо метра без да се задъхам, е не точно ама не се преуморявах, това като бях на 13, сега съм на 15 и така доста ми е паднало нивото. Тогава бягах 5о метра ако щете вярвайте за 6.8-7 Не се хваля, а просто казвам как нивото на всеки пада. И аз се задъхвам вече като потичам малко, но какво да правя.. ако имаше поне по един час повече физическо... Жалко е навсякъде :( :(
Особено тези които пушат и пият са смешни ;) Аз мога да се похваля, че не съм от тях :)

Потребителски аватар
стичо
Контакти:

Мнениеот стичо » 22 яну 2009 11:15

Часовете по физическо,са се превърнали (не от днес) в часове за "пушкома".Аз гледам и дъщеря ми не влиза в часовете по физическо.Първо че има занижен контрол в училищата,после на децата не им се дава стимул да спортуват.Представете си дали ще е така ако,училищата организират състезания?Вътрешни и между училищни.Ако държавата усигурява екипировка,награди...Представете си какво ще е за един малчуган,да го окичат с медал?Как ще го гледат другите.И те ще искат да се проявът! :!: :?: :roll:

Потребителски аватар
Greenway

Мнениеот Greenway » 22 яну 2009 13:12

Да разчитате на даскалото за спорт - НЕ.Тренирайте сами,запишете се на някой спорт където да ви поеме ТРЕНЬОР....за какво ви е даскалския спорт и идиотските програми?Че те ОТ ДО са грешни и сбъркани,а някои даскали също трудно биха избягали даже 300 метра.Моя даскал някога в училище беше едно кюфте и със сигурност го биех на всеки спорт,за какво да му влизам в часовете?Той ме кара да бягам 600 метра,при положение,че аз всеки ден тичам по 3 км,а веднъж на седмица 10 км без да съм лекоатлет.2004-завършил средно.
Изображение

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 22 яну 2009 14:10

здравейте момчета -бих искал да кажа на Сталин,че постижение от 2 мин на 600 метра не е лошо, но и в никакъв случай не е добро в 6-ти клас аз бягах за 2мин и 27 сек само че ...800 метра . Но тогава бяха други времена. За съжаление трябва да се съглася,че наистина учениците в България са кръгла нула като физическа подготовка. Просто часовете по физическо се прекарават в околните кафенета,а за занимания допълнително със спорт да не говорим. Наскоро водих тренировка по карате(нещо което не бях правил от доста години) и се вцепених когато момчета -ученици от горен курс и студенти(някои от които с черни или кафяви колани) не могат да издържат 10 мин на средно натоварване....
Но затова сме виновни и самите ние- колко от нас са завели децата си да се занимават със спорт (независмо какъв)-не са толкова много ,а още по-малко са тези които са говорили с тях след като те се отказват-обикновено първата година децата имат голямо желание ,но след като излезнат във ваканция юни месец , през септември половината деца не се връщат в залите и на стадионите -просто в къщи пред компютъра или в дискотеката е по-приятно. За съжаление у нас нищо не се прави за това децата да се занимават със спорт. Според мен едно много добро решение би били всяко дете ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се занимава със спорт (по избор) поне 3-пъти на седмица по час и половина,но не в училище а към някой спортен клуб и детето да не преминава в по-горен клас ,ако не е присъствало на опрелен брой тренировки. Но нещо много се размечтах:-).

Върни се в “ЦСКА”