Прегрява ми лаптопа

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
liverpool96
Контакти:

Re: Прегрява ми лаптопа

Мнениеот liverpool96 » 07 сеп 2011 22:00

venom написа:
South_Park написа:
venom написа:Чистил ли си го скоро?

не , как :roll:

Еми отваряш го и чистиш, обаче ако не си го правил преди по-добре го дай някъде да ти го изчистят, щото има опастност да не можеш да го затвориш после. :) Игрите са тежки и товарят повече процесора и видео картата от филмите и музиката и ако има много пепел и власинки вътре не се охлажда достатъчно добре.

Е ако не го е правил недей го кара, че да не стане нещо. Направо се обърни към някого, който е навътре с материала. Ще се разделиш с известна сума пари, но пък според мен е добре да действаш на сигурно. ;)

Потребителски аватар
baigeorgi
Контакти:

Мнениеот baigeorgi » 07 сеп 2011 22:09

Братле вентилатора се е задръстил с прах и от там ти загрява и изсушава пастата която охлажда процесора.Изчисти вентилатора смени пастата и си готов ;)

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 07 сеп 2011 22:09

И аз смятам, че проблемът е във вентилатора и че там се е насъбрал прах. Имах същият проблем с моя лаптоп - загряваше и спираше постоянно. Колегите правилно са ти казали - или отиди да ти го почистят, или си вземи подложка охладител. При мен проблемът се пооправи, като започнах да слагам лаптопа така, че да има място между долната му част (където са вентилаторите при мен) и бюрото ми. Така на вентилаторите е по-лесно да охлаждат.
Изображение

Потребителски аватар
Joni_
Контакти:

Мнениеот Joni_ » 07 сеп 2011 22:18

Трябва да се почисти и да му се сложи паста, това е на 100 %
А за вентилаторите не ти ги препоръчвам ако го ползваш на бюро или на друга равна повърхност, от вентилатора има полза ако си го взимаш в леглото или нещо такова иначе само прах набива !!!
А щом ти е в гаранция ще ти е без пари иначе е около 40 лв .
Каква марка ти е лаптопа ?
[wrapimg=]http://img.imghosting.biz/251/b65659a3f92478e6adca70b977ab7063.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
soad
Контакти:

Мнениеот soad » 07 сеп 2011 22:33

Имах подобни проблеми преди около година и половина. Почистих си вентилаторите, сложих 2 допълнителни и от тогава никакви проблеми. Почиствам го всеки месец.

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 07 сеп 2011 22:36

Joni_ написа:Трябва да се почисти и да му се сложи паста, това е на 100 %
А за вентилаторите не ти ги препоръчвам ако го ползваш на бюро или на друга равна повърхност, от вентилатора има полза ако си го взимаш в леглото или нещо такова иначе само прах набива !!!
А щом ти е в гаранция ще ти е без пари иначе е около 40 лв .
Каква марка ти е лаптопа ?

Acer Aspire 5738 G
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

koeff
Контакти:

Мнениеот koeff » 07 сеп 2011 22:43

След като е в гаранция отиваш в сервиза на Acer и им казваш, че прегрява и се изключва. В никакъв случай не го отваряй сам, защото няма да ти признаят гаранцията ако се случи нещо.

barman
Контакти:

Мнениеот barman » 07 сеп 2011 22:47

South_Park написа:Acer Aspire 5738 G

Моят модел е близо до твоя и ако всичко е същото в него почистването му е много лесно :) Отвинтваш му винтчетата на големия капак отзад, сваляш го и ще видиш вентилаторчето, което пък се държи на 3 винтчета, отвинтваш ги и тях откачаш буксата на вентилатора от дъното и вече може да си го почистиш ;) Може да почистиш и прахта от отворите през които взима въздух и изкарва. Но ти препоръчвам да го дадеш на място което си разбират, защото при мойто първо отваряне бая зор видя и сега леко хлопа :mrgreen:

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 07 сеп 2011 22:49

koeff написа:След като е в гаранция отиваш в сервиза на Acer и им казваш, че прегрява и се изключва. В никакъв случай не го отваряй сам, защото няма да ти признаят гаранцията ако се случи нещо.

Лаптопите имат достатъчно капаци, които нямат гаранционна лепенка, и това не е случайно.

Отваряш, изчистваш радиаторчето на вентилатора и в общия случай това върши работа.

ПП Две неща не изяснихме обаче -
1. вентилатора върти ли почти непрекъснато?
2. Процесора на колко % натоварване ти е?

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 07 сеп 2011 22:57

tprodanov написа:
koeff написа:След като е в гаранция отиваш в сервиза на Acer и им казваш, че прегрява и се изключва. В никакъв случай не го отваряй сам, защото няма да ти признаят гаранцията ако се случи нещо.

Лаптопите имат достатъчно капаци, които нямат гаранционна лепенка, и това не е случайно.

Отваряш, изчистваш радиаторчето на вентилатора и в общия случай това върши работа.

ПП Две неща не изяснихме обаче -
1. вентилатора върти ли почти непрекъснато?
2. Процесора на колко % натоварване ти е?

1- да
2- средно 11 % сега , като не правя нищо , само съв в нета и скайпа
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Върни се в “Архив”