Протест срещу високите цени на горивата !!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

xika
Контакти:

Re: Какво ще се случи на 13 Март 2011 година ?

Мнениеот xika » 08 мар 2011 10:49

аз ще протестирам.а вие?

Потребителски аватар
zlatan
Контакти:

Мнениеот zlatan » 08 мар 2011 10:59

а ние сме единствената държава където дизела е по-скъп от бензина при положение че първото е остатъчен продукт на бензина.
LEVSKI_FOREVER

Потребителски аватар
magichko
Контакти:

Мнениеот magichko » 08 мар 2011 11:02

докато търпим да ни мачкат и да ни прават на луди ще си правят каквото искат.. защото протести от типа на тези в Гърция и студентите в Франция преди няколко години , могат да ни избавят от това положение..защото след някой месец ще скочат пак и пак и пак.. и така... трябва всички да излезем на улиците за да се чуе мнението ни .. с писаници по форумите и коментирания уста на уста сме стигнали до тук . Аз съм с газ , миналото лято зареждах по 80-90 стотинки а това лято може и 1.5 да стигне
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
dikanio
Контакти:

Мнениеот dikanio » 08 мар 2011 11:02

Не знам какво чакате? Американската намеса ли? Аз лично, смятам да участвам в протеста в две различни населени места. Докато бистрите в тия форуми, имало ли дузпа или не, и с каква такатика трябвало да играе някой селски отбор, за да победи отбора от съседното село, лека полека ни го набиват на всички с тия акцизи.
Един картоф, една чорба, един коптор!

Потребителски аватар
florentin_petre
Контакти:

Мнениеот florentin_petre » 08 мар 2011 11:03

Ако ще се протестира трябва да го направи цялата страна, и не само с протест а и да спрем да караме колите си поне за седмица. Винаги съм се чудел какво е влиянието на това че се качва петрола или се смъква - ако петрола се качва на световния пазар качва се и тук, ако пада обаче тук се запазва или се качва с още стотинка две, аз ли несхващам или монополистите си правят каквото си щат, и понеже на българина му се срастна задника със седалката на собствения му автомобил съответно е и манипулиран както си ще, отделно не съм виждал страната ни единна и да се вдигне от далечната 1996 година, истината е че ни е страх, че ни мързи, че нехаем, но сме професионалисти в Оплакването. Да се стопли още малко, яхвам си колелото и това е.
Кураж, Капитане!
HEAVY METAL IS MY RELIGION !
DIO IS MY GOD ! ! !
https://www.youtube.com/watch?v=KUXSTY9AW-s

Потребителски аватар
Gonzi_407
Контакти:

Мнениеот Gonzi_407 » 08 мар 2011 11:12

zlatan написа:а ние сме единствената държава където дизела е по-скъп от бензина при положение че първото е остатъчен продукт на бензина.

Момче чети преди да пишеш глупости бе!
При обработката на нефт - под високо наляга и определена температура (крекинг) се образуват т.н. фракции - бензинови, дизелови, керосини, полиетилени, LPG и т.н. В зависимост от технологията на обработка на суровия нефт можеш да увеличиш добива на една от фракциите за сметка на друга!
ВЪН НЕКАДЪРНИЦИТЕ ГОНЗО И БАТКОВ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!

ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!

Sole
Контакти:

Мнениеот Sole » 08 мар 2011 11:21

ХРАНАТА ще е най-ценна за българина следващите години! Има българи, които вече живеят в канализацията на градовете!

varna-sport.com 07.03.2011 19:47
Храната ще е най-ценна на българина следващите години. Цените в магазините вече са убийствени. Търговците спекулират с високите цени на бензина. Според производителите
на хляб цената на 1 кг е 1,60, но никъде не се продава хляб с такава цена, защото всички минаха в сивия сектор, тоест не че произвеждат нелегално, а не плащат ДДС, заплати, осигуровки и всичко откъдето може да се спести.
Цената на суровината на голям производител е 50 ст, на малък 60, оттам ДДС, енергия за изпичане, надценки на търговците на едро и дребно, транспорт, заплати, осигуровки, кредити и производителите работят за банките. В моменти производители масово искат разсрочване от банките. Печалбата от 1 хляб е около 5-10 ст при цена 1,20 за кг. В магазините пък мамят клиентите с 2 лв за 1 кг хляб изпечен на място, но не казват, че е от замразено тесто. При тях печалбата е 20 пъти по-голяма.
1 литър олио се изработва от 3 кг слънчоглед, който струва 1 лев. После рафиринарене, бутилиране, транспорт, отстъпки за търговци и всички останали по веригата, ДДС. В Германия ДСС за хранителни стоки е 7%, у нас 20%.
През 2010 г в България е произведен 1,4 млн тона слънчоглед, можем да го преработим, но изнасяме 70% от него. Суровината на 70% изнасят само държави от трети страни. Затова в магазина олиото е 4,50, турски домати 4,20, кисело мляко по БДС 99 ст, сирене - 10 лв/кг, кашкавал 13,99, свински котлет - 8,50.

Карикатура Христо Комартински
Бойко щял да наблюдава цените. Цените можеше да ги определя само Тодор Живков, защото той казваше кое колко да струва и да се произвежда по БДС. При Тодор Живков нямаше българи, които да живеят в канализацията на големите градове, но при Бог Бойко има. Само във Враца са 12-14 души. И всеки един отворко може да попадне в канала. Варненската канализация не е от най-добрите за хората изгубили жилищата си, защото прелива в морето, а пречиствателната станция е след Тополи.

Потребителски аватар
ilian12
Контакти:

Мнениеот ilian12 » 08 мар 2011 11:24

Цената е такава, заради убийствено големите акцизи. Без тях ще е около 0.90-1.00 лв. на литър.

Държавата взема акциза, но какво го прави е въпроса. Имаме най-порутената пътна мрежа на континента, сигурно това върви като екстра към това, че си имаме и най-некадърната и корумпирана политическа класа.
105 години / 4 поколения ботевисти!

Потребителски аватар
Gonzi_407
Контакти:

Мнениеот Gonzi_407 » 08 мар 2011 12:03

ilian12 написа:Цената е такава, заради убийствено големите акцизи. Без тях ще е около 0.90-1.00 лв. на литър.

Държавата взема акциза, но какво го прави е въпроса. Имаме най-порутената пътна мрежа на континента, сигурно това върви като екстра към това, че си имаме и най-некадърната и корумпирана политическа класа.

Постъпленията от акцизи не отиват по сметките на ИАПИ а в републиканския бюджет! Със събраните пари от акцизи се плаща за здравеопазване, пенсии и т.н.
ВЪН НЕКАДЪРНИЦИТЕ ГОНЗО И БАТКОВ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!

ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!

Потребителски аватар
ilian12
Контакти:

Мнениеот ilian12 » 08 мар 2011 12:12

Gonzi_407 написа:
ilian12 написа:Цената е такава, заради убийствено големите акцизи. Без тях ще е около 0.90-1.00 лв. на литър.

Постъпленията от акцизи не отиват по сметките на ИАПИ а в републиканския бюджет! Със събраните пари от акцизи се плаща за здравеопазване, пенсии и т.н.

100% ли си сигурен в това което пишеш? Винаги съм смятал, че при облагането на горивата точно определен % отива за поддържането и изграждането на пътната инфраструктура.
105 години / 4 поколения ботевисти!

Върни се в “Свободна зона”