УЕФА затваря стадионите ни

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

orkata8106
Контакти:

Re: УЕФА затваря стадионите ни

Мнениеот orkata8106 » 17 юли 2010 10:55

metodito написа:Във връзка с казаното по-горе от "зеления" колега. Кой позволи на ТИМ да разрушат "Юрий Гагарин". Нали същата държава? Блокчета с изглед към морето. Супер, нали?

Не знам до колко си запознат със състоянието в което беше Юри-то ;) . Не казвам, че искам апартаментната площ във Варна да се разширява в този район,..разбира се, че си искам стадиона ,... но ето тук трябва да се намеси държавата!!!!
И пак си държа на тезата, че е по-добре да не се играят мачове докато не се оправят стадионите,... простичко и ясно е: без крайни мерки, не виждам как ще се оправим?!!! :(

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 17 юли 2010 11:00

orkata8106 написа: Не знам до колко си запознат със състоянието в което беше Юри-то ;) . Не казвам, че искам апартаментната площ във Варна да се разширява в този район,..разбира се, че си искам стадиона ,... но ето тук трябва да се намеси държавата!!!!

Предполагам, че е бил руина (не съм идвал във Варна повече от 5-6 години), но на това място, където е... малииии, някой чиновник се е нагушкал с много жълтици, преполагам.
Последна промяна от metodito на 17 юли 2010 11:04, променено общо 2 пъти.

kenneth
Контакти:

Мнениеот kenneth » 17 юли 2010 11:01

Юрито беше ясно че няма да стане стадион. Кмета с ТИМ-аджиите играе яко.

orkata8106
Контакти:

Мнениеот orkata8106 » 17 юли 2010 11:13

metodito написа:
orkata8106 написа: Не знам до колко си запознат със състоянието в което беше Юри-то ;) . Не казвам, че искам апартаментната площ във Варна да се разширява в този район,..разбира се, че си искам стадиона ,... но ето тук трябва да се намеси държавата!!!!

Предполагам, че е бил руина (не съм идвал във Варна повече от 5-6 години), но на това място, където е... малииии, някой чиновник се е нагушкал с много жълтици, преполагам.

Ужас е братле,.... такава ни е действителността за съжаление :cry: !!! Но за такъв парцел, само един чиновник е много трудна работа да захлеби,...трябва си организирана структура ;)!!!
Но наистина беше ОПАСНО ЗА ЖИВОТА МЯСТО!!! Даже на последният концерт на ''Планета'' пускали само около игрището,.... но все пак темата не е за старите комунистически постройки,...а че новите негодяи не си мърдат пръста ако няма замесени банкноти в тяхната сметка!!!!! Това е истината,..Непотизмът тръгва в средновековието през 12-13 век в ''белите държави'' и са се изчистили от него а при нас се вижда в 21век,...това е жалкото,..дано да не чакаме толкова векове и ние ;)

Потребителски аватар
Гуу
Контакти:

Мнениеот Гуу » 17 юли 2010 11:31

gogova4o написа:не знам защо пишат,че бфс е виновно за стадионите като повечето са общински или държавни?нреди 5 години имаше мераклии за стадион пловдив но тогава не можаха да се разберат дали е държавна собственост или общинска и кой да го дава на концесия и докато се разберат мераклиите се отказаха сега го дадоха на едно сдружение лие не знам какво е но май нищо не правят по стадиона е бфс какво да направят в този случай за този стадион

А кой трябва да осъществява контрол ?
Естествено, че БФС е виновен, поради простата причина, че не следи за спазването на критериите за лицензиране на стадионите, а само прави компромиси. Една футболна централа на място до сега 100 пъти трябваше да проведе среща с министъра на МФВС, с комптентните държавни органи и да ги запознаят със състоянието на спортните бази, като се започнат взименето на някакви мерки... а мерките са ясни - отдаване на базите на концесия. Само Валентин Михов прави и говори за това, друг никой. Футболната ни централа само бездейства, не прави нищо, като избирателно решава да откаже лиценз на едни стадиони и даде такъв на други, като всичко става по тяхно усмотрение, без никакви критерии.

Понеже се говореше за ст. "Васил Левски"...интересно ми е, имате ли представа колко струваше ремонта на този стадион, който ремонт се правеше сумати време (в чужбина цял нов стадион щеше да се построи за това време) и приключи съвсем скоро... та мисълта ми е - кой виновен за това, а на виновника някаква отговорност няма ли да се потърси ?

Между другото, вече има тема по този въпрос "Честито ни БФС",нека някой от модераторите ги съедини (или каквото там трябва да се направи)

big4eto
Контакти:

Мнениеот big4eto » 17 юли 2010 12:02

Момчета истината е една и тя е че няма кои да дава пари за футбола ни !!! Единственият човек в цялата държава които дава за спората пари (не само за футбола) е Гриша Ганчев . Човекът е наясно че никога няма да му върнат парите които е дал за спорта но дава от сърце . Стадионът в Ловеч е общински но тои влага в ремонт 5 000 000 лв. и въпросат е защо го прави при положение че толкова е бюджетът на ЦСКА и ЛЕВСКИ за 2 год. Отговорът е един този дребен но с голямо сърце българин милеееее за спорта в тази държава и прави всичко възможно поне един малък град като Ловеч да е в крак с Европа и единствената му утеха за похарчените средства е че вижда хората щастливи на стадиона в Ловеч независимо 100 или 7000 са те на мач ! Ако има поне още 4-5 човека като него в държавата спортът ни ще е на нивото отпреди 20 години и като отидем на Олимпииски игри ще се върнем с поне 10 златни медала !!! Ако не е г-н Ганчев и борбата ни щеше да е там кадето са ни щангите-демек в историята, а както знаете това бяха двата спорта в които винаги вземахме половината медали от всяко първенство ! И последно нека тези които се бият в гърдите и казват че ще построят нови ултрамодерни стадиони да вземат пример от г-н Ганчев и щом не и дават места за строеж да вложат част от парите за нов стадион в ремонтирането на стария и ще се получат не по-лоши неща от проектите им !!!
"А група" е едно обикновено първенство,в което участват 16 отбора и след 30 кръга шампион става ЛИТЕКС!

Потребителски аватар
gogova4o
Контакти:

Мнениеот gogova4o » 17 юли 2010 12:17

Гуу написа:
gogova4o написа:не знам защо пишат,че бфс е виновно за стадионите като повечето са общински или държавни?нреди 5 години имаше мераклии за стадион пловдив но тогава не можаха да се разберат дали е държавна собственост или общинска и кой да го дава на концесия и докато се разберат мераклиите се отказаха сега го дадоха на едно сдружение лие не знам какво е но май нищо не правят по стадиона е бфс какво да направят в този случай за този стадион

Естествено, че БФС е виновен, поради простата причина, че не следи за спазването на критериите за лицензиране на стадионите, а само прави компромиси. Една футболна централа на място до сега 100 пъти трябваше да проведе среща с министъра на МФВС, с комптентните държавни органи и да ги запознаят със състоянието на спортните бази, като се започнат взименето на някакви мерки... а мерките са ясни - отдаване на базите на концесия. Само Валентин Михов прави и говори за това, друг никой. Футболната ни централа само бездейства, не прави нищо, като избирателно решава да откаже лиценз на едни стадиони и даде такъв на други, като всичко става по тяхно усмотрение, без никакви критерии.

Понеже се говореше за ст. "Васил Левски"...интересно ми е, имате ли представа колко струваше ремонта на този стадион, който ремонт се правеше сумати време (в чужбина цял нов стадион щеше да се построи за това време) и приключи съвсем скоро... та мисълта ми е - кой виновен за това, а на виновника някаква отговорност няма ли да се потърси ?

Между другото, вече има тема по този въпрос "Честито ни БФС",нека някой от модераторите ги съедини (или каквото там трябва да се направи)

не защитатавам бфс това със лицензите е вярно трябваше още преди 2-3 г.да ги затварят повечето стадиони,но не мисля ,че бфс може да държи сметка на държавата за нейната собственост според мен вина има самата държава и най вече спортното министерство и това не е само със футбола ,а със целия ни спорт е така
Teo написа:
Вие по селата и паланките нямате ли си отбори, че сте фенове на софийските... баси селянията!

Станко
Че то и ти си селянин,ама неосъзнат

damageplan
Софийските агитки на Левски и ЦСКА са не по-големи от тези на Локо Сф и Славия .

Потребителски аватар
Libera
Контакти:

Мнениеот Libera » 17 юли 2010 12:21

7 Дни е най-бавният вестник у нас...вчера писаха, че Ботев Враца се разпада и има стачка в отбора, а стачкате беше свършила предния ден!
Иначе това за условията на УЕФА е вярно, но че ще играем в Белград е някаква приказка от братя Грим...то в самата статия има противоречие за идиоти - хем в Ловеч ще отговаря на изискванията, хем националите ще ходят в Белград!?
Иначе в държави като Литва, Естония, даже и Армения хората работят по въпроса и след 2 години ще имат по 2-3 стадиона красавци...ние тук се тюхкаме как ЦСКА не можели да строят в меката на наркоманите - Борисовата градина, а Левски строи на Раковски вече 4 години?!? Много сме жалки наистина!

Потребителски аватар
Гуу
Контакти:

Мнениеот Гуу » 17 юли 2010 12:49

gogova4o написа:
Гуу написа:

не защитатавам бфс това със лицензите е вярно трябваше още преди 2-3 г.да ги затварят повечето стадиони,но не мисля ,че бфс може да държи сметка на държавата за нейната собственост според мен вина има самата държава и най вече спортното министерство и това не е само със футбола ,а със целия ни спорт е така

Напротив, не само, че може да им се бърка, а и трябва ...На БФС им е това работата, те са си "държавата", тоест те са държавен орган, който е на бюджетна издръжка, и който орган трябва да следи и осъществява контрол. Ако се стигне до там - да останем без стадион с лиценз, хората, които ще го отнесат, ще са БФС. За това казах, че вместо да се събират на техните любими кръгли маси, на които единствено се събират да хапнат и да пийнат, може да опитат да повдигнат въпроса пред МФВС, а от там и в правителството. Също така трябва да започнат с твърда ръка да осъществяват въпросното лицензиране на стадиони, а не приозволно, тоест по тяхно си усмотрение да ги раздават тези лицензи.

RUSE
Контакти:

Мнениеот RUSE » 17 юли 2010 14:12

Що се отнася до лицензирането БФС си върши работата, тъй като има различни типове лицензиране и не знам кой ви излъга, че стадионите за А и Б група трябва да отговарят на всички томове с критерии, за да бъдат лицензирани. БФС си лицензира стадионите за българските турнири, УЕФА тези за евротурнирите и УЕФА изобщо не и пука на какви терени се играе тук и те нямат правомощията да се бъркат на БФС що се отнася до администрацията местната лига (преди време пък всички пищяха как страшната УЕФА ще дойде и ще отнеме лиценза на БФС :lol: ). Дойдоха ли? Отнеха ли лиценза им? Хайде стига обвинявахте БФС просто ей така... Нито могат (а и не трябва) те да строят стадионите, а защо стадионите са в това състояние вината я търсете в президентите на клубовете. Те са тези, които са длъжни да обезпечат необходимите условия за подготовката на един отбор. Едни могат повече, други по-малко и това е...
БФС е организация, която просто администрира шампионата и прибира такси, а това, че на всеки му е изгодно да се извинява с тях е друг въпрос. БФС не са перфектни, но не всички проблеми трябва да се отнасят към тях.

Върни се в “Футбол - България”