Летище София
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Neron
- Контакти:
Re: Летище София
Наскоро беше се заговорило че Лили Иванова иска летището да се казва Слава.В Атина летището е кръстено на бивш премиер-министър а в Ню Йорк на бивш президент така че може да се замислят да го кръстят на някой виден българин.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".
Нищо общо с Микре!!
Нищо общо с Микре!!
Асен Йорданов е най-подходящото име за летището ни. един от най-великите и влиятелни хора в миналото ни и е свързан дълбоко с летенето.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
- Neron
- Контакти:
Аз съм за Списаревски.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".
Нищо общо с Микре!!
Нищо общо с Микре!!
- Neron
- Контакти:
Капитан Димитър Светозаров Списаревски е български летец-изтребител. Той загива при първия си боен полет, след като сваля тежък американски бомбардировач Б-24 чрез въздушен таран, по време на бомбардировките на София през Втората световна война.
Димитър Списаревски е роден в Добрич на 19 юли 1916 г. След Ньойския договор от 1919 г., градът остава в териториите, предадени на Румъния. Поради нетърпимостта на бащата към румънската окупация, семейството на Списаревски последователно се мести в Лом, Белоградчик и София. В София Димитър Списаревски завършва Втора мъжка гимназия /днес 22-ро училище/. От 1933 до 1935 г. е футболист на столичния футболен клуб Левски, за който играе в няколко приятелски срещи.
Димитър Списаревски е роден в Добрич на 19 юли 1916 г. След Ньойския договор от 1919 г., градът остава в териториите, предадени на Румъния. Поради нетърпимостта на бащата към румънската окупация, семейството на Списаревски последователно се мести в Лом, Белоградчик и София. В София Димитър Списаревски завършва Втора мъжка гимназия /днес 22-ро училище/. От 1933 до 1935 г. е футболист на столичния футболен клуб Левски, за който играе в няколко приятелски срещи.
Нищо общо с Микре!!
Нищо общо с Микре!!
Аз съм за Симеон Петров който нее знае за него ето малко инфо
http://history.rodenkrai.com/new/bylgar ... pilot.html

http://history.rodenkrai.com/new/bylgar ... pilot.html
Една любов,Една борба, Един отбор-ЦСКА
Твърдо за Списаревски.
Иначе Кирил и Методии са гърци, но са написали азбука за славяните, т.е. нас. Ние сме им помогнали да разпространят делото си и първи сме приели писмеността направена от тях, през 855г. Така че те не са българи, но са български светци. Луй Айер също не е българин, но е загинал сражавайки се за България, което го прави български герой и много повече българин от Делян Пеевски например, който...........
Иначе Кирил и Методии са гърци, но са написали азбука за славяните, т.е. нас. Ние сме им помогнали да разпространят делото си и първи сме приели писмеността направена от тях, през 855г. Така че те не са българи, но са български светци. Луй Айер също не е българин, но е загинал сражавайки се за България, което го прави български герой и много повече българин от Делян Пеевски например, който...........
emico написа:Твърдо за Списаревски.
Иначе Кирил и Методии са гърци, но са написали азбука за славяните, т.е. нас.
смех в залата:)
ти що не напишеш азбука за Албанците примерно? А? какво би им пукало за Българите, ако са гърци? А?
я се поразрови и виж от къде са родом, и кой народ е живял по тия места през последните 300 години?
и ако ти се имаш за славянин, моля те, не ни приобщавай и нас...
в крайна сметка, името няма значение. тука никой не идва, освен някой заблуден, объркал полет нормален човек:)
колкото е по скромно, толкова е по добре.
виждали ли сте летище Александър Велики в Скопие? смех..хамбар,а до хамбара поле за пикиране. ама името е ВЕЛИКО. колко ли им се смеят, как мислите?
името трябва да е практично, а не с изтъркана слава.
поклон пред Списаревски, дядо ми също е бил военен пилот по това време, но това е гражданско летище, не военно!
името на летището трябва да е като името на града- София . а ако някой ден имаме второ летище, ще му мислят правнуците ни

slartie написа:emico написа:Твърдо за Списаревски.
Иначе Кирил и Методии са гърци, но са написали азбука за славяните, т.е. нас.
смех в залата:)
ти що не напишеш азбука за Албанците примерно? А? какво би им пукало за Българите, ако са гърци? А?
я се поразрови и виж от къде са родом, и кой народ е живял по тия места през последните 300 години?
и ако ти се имаш за славянин, моля те, не ни приобщавай и нас...
Пич, Кирил и Методий не са написали тая азбука за нас, ама ти няма как да знаеш. А в Солун не знам какви са живяли, но е бил гръцки град, а народностите като такива се оформят доста по-късно, дори по това време са чести явления от типа на преместване на цели популации, които просто им е писвало да са под нечие управление, и са се местели в друга държава - дори по времето на цар Симеон 12 000 българи го правят, местейки се не къде, а във Византия.
Българите имаме основен принос в създаването на кирилицата,защото княз Борис приема единствен гонените отвсякъде ученици на Кирил и Методий. Тук им се дава пълна свобода и подкрепа в двете книжовни школи в Преслав и Охрид. Като именно тук се променя първоначалната азбука създадена от солунските братя,т.нар. "глаголица" и се поставят основите на азбуката с която всички днес пишем-кирилицата. Лично на мен идеята с Кирил и Методий ми харесва.
Аз лично гласувам за летище "Джон Атанасов". Все пак това е човек променил коренно 20 век
Аз лично гласувам за летище "Джон Атанасов". Все пак това е човек променил коренно 20 век

[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]