Героите на словото

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Re: Героите на словото

Мнениеот kartago » 18 ное 2009 02:48

unist_gp написа:Аз Иван Вазов не го уважавам,защото е бил голям женкар и ги е сменял като носни кърпички. Такъв човек с неморално поведение си е избивал комплексите пишейки някакви исторически епоси с патос и се е имал за духовен баща на нацията. Освен това развитието на целия му род, ме навежда на мисълта, че са били царска номенклатура.
За другите съм съгласен. Алеко Константинов, Елин Пелин, Йордан Йовков, Христо Ботев са истинките титани на словото!!!
Особено Йовков и Елин Пелин са живяли честен живот и много пъти не са успявали да изхранват семействата си. винаги обаче са държали на достойнството си и са писали за обикновените хора и тяхното ежедневие, опитвали са се да вдъхват надежда в доброто в едно много гадно време, каквото е било в България тогава. За Алеко и Ботев коментарите са излишни.

Хахахахааха, отдавна си говорим, казвам ти, че имаш много странни мнения, но това просто "убива рибата" и "кърти мивки". Значи не го харесваш Вазов щото е бил женкар?! Ти надявам се не си гей?!........"Избивал комплекси"?! Ами прочети малко въобще Вазов, и давай примери и факти, как може като избиваш комплекси да напишеш например " О, Шипка!" , а чел ли си първата част на стихотворението?! "Развитието му на целия му род.....", пич дали си наясно че генерал Вазов ( брата на великия ни писател и поет ) е направил първата артелирийска подготовка в света?! Знаеш ли какво е това? Това е тактиката с която се е водила цялата Втора Световна война, а човека го е направил при обсадата на Одрин! А знаеш ли, че тази крепост Одрин е проектират английски и френски инженери и са гарантирали, че ще издържи 3 месеца на обсада! Българите я превземат за ЕДНА седмица!.............. Няма да те отварям, че там се прави и първата бомбардировка в света!!!!!!! Чувал ли си за "одринки"?! ............. Много често се изказваш толкова неподготвен, че просто става много, ама много смешно!....... Какво общо има, че бил женкар и пише хубаво?! ............... Това е един от гениите на българската литература, но ти видиш ли, имаш мнение! Правилно, след толкова много публикации, и признат от "цяла" България, ами разбира се имаш мнение!............. Смешно.....................

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 18 ное 2009 08:23

Според мен тази тема трябва да има продължение. Българската литература е гениална и трябва да се постараем максимално да я опознаем. Лично според мен във втората част трябва да присъстват Петко и Пенчо Славейкови, Димчо Дебелянов, Христо Смирненски, Йордан Йовков и още български писатели и поети, които ако седна да изброявам няма да ми стигне времето до довечера.
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 18 ное 2009 14:14

Картаго, изнесената от теб информация ми е позната, но не променя мнението ми. Ще те запозная с една жена, чиято прабаба ако е още жива ще ти разкаже как великият общественик Вазов е обарвал жените по театрите в София и е ставал за смях :oops: А че мненията са ми по странни от другите можеш само да си ми благодарен, внасям малко повече колорит във форума (аз обаче не виждам какво им е странното) ;)

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 18 ное 2009 17:08

Кашчей написа:
PFC Litex написа:Алеко Костантинов http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0% ... 0%BE%D0%B2

Та не разбрах, какъв е смисъла да се копира при положение, че е достатъчен само един линк и под него да и=споделих своето мнение.

След като пускаш тема би трябвало да имаш някакаво мнение и да го изложиш. Теми в подобен вид са си чист спам.

Аз това му го казах още в "темата" му за Симеон Велики, но той така и не разбра какво му се говори.Явно го кефи момчето да чете под копи-пейстовете си "Поклон за този велик българин!" и да му се възхищават, без да си дава сметка, че представя чужд труд за свой.В нета е съвсем нормално(ако си почтен) да даваш линк към мястото, откъдето си взел информацията, а в неговия случай дори трябва да го сложи като цитат.

За собствено мнение в "темата" просто е излишно да се говори, защото такова няма.

Ако нямате какво да кажете по темата - не казвайте ! Не сте първите - които се правят на интересни в мойте теми !!! Споделете на кое място съм представил информацията за моя :?: От УИКИПЕДИЯ Е - ЩАСТЛИВ ЛИ СИ !!! Ако продължаваш с не особено уместните коментари - ще направя така - че твое мнение в мойте дискусии НЯМА ДА ИМА !!! :P
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 18 ное 2009 18:16

Siegfried написа:Ако нямате какво да кажете по темата - не казвайте ! Не сте първите - които се правят на интересни в мойте теми !!! Споделете на кое място съм представил информацията за моя :?: От УИКИПЕДИЯ Е - ЩАСТЛИВ ЛИ СИ !!! Ако продължаваш с не особено уместните коментари - ще направя така - че твое мнение в мойте дискусии НЯМА ДА ИМА !!! :P

Казва се нещо по темата, когато има тема.Такава в случая с теб-няма и никога не е имало.Ти просто даваш информация за биографията на дадена личност от нашата история и нищо повече.Първо би трябвало ти да изкоментираш нещо, да поставиш някакъв въпрос за разсъждение и мнения, но такъв при теб няма и не е имало.Всеки може с копи-пейст, но е по-трудно, когато трябва да кажеш нещо със свои думи.
Бъди сигурен, че почти никой не чете тези биографии докрай, а в тази "тема" си изпляскал цели 3.Като искаш да ти се пише сериозно в тези теми, напиши нещо свое за дадената личност и дай линк към биографията му.Защото така, както си го направил, аз не разбирам какво трябва да коментирам-Вазов, като поет, като писател, като драматург, като човек изобщо или нещо друго.
Разбирам, че искаш да си оригинален и щеше наистина да си такъв, но.... само с твоите мисли и виждания.Сега си просто един плагиат.

И накрая една препоръка-Не заплашвай никого с такива неумни закани!Можеш да ме помолиш да не изказвам мнение по "дискусиите ти" 8-) , но не заплашвай !

ПП-Да допълня:Тези видни български писатели не са герои на словото, а гении на словото.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 18 ное 2009 19:00

Виж - знам и виждам че ти си пpосто кофти човек - който само си тъpси повод да дpазни дpугите и да ги неpвиpа ! Такива хоpа като теб не ме интеpесуват и изобщо не ме пpитесняват !!! Явно стpадаш от недостиг на внимание и си тъpсиш такова точно в мойте теми - което е пpизнак на ниско възпитание - тъжно е , че аз съм човекът , който тpябва да ти го каже :!: Казах ти веднъж да пpестанеш - но някои хоpа пpосто не pазбиpат от дума - но ти пpосто не си човек - това е мнението ми ! Твойте пpостотии са си в твой ущъpб ! Ако искаш пиши си пpостотиите - но ти за мен като човек не съществуваш...
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 18 ное 2009 19:05

Хората харесват темите и затова ги пускам - ИСКАМ ВИЕ ДА ГИ КОМЕНТИРАТЕ !!!! НЕ АЗ !!!! И ВИЕ ИЗБИРАТЕ КАКВО ДА КОМЕНТИРАТЕ !!! Кашчей се опитва да опорочи инициативата - но тя няма да спре :!: Обещавам :!:

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 21 ное 2009 17:11

Siegfrid,
аз съм те поздравявал за темите, които пускаш, защото са различни от това, което обикновено се коментира и са свързани с историята ни.
Все пак, мисля че можеш да вземеш нещо от думите на Кашчей -твоят "прочит" и анализ върху личността са това, което наистина ще насочи в някаква посока дискусията.
Нали знаеш, този който те критикува, не е задължително да ти е враг;))
Авторът на темата: Ще спре ли..

Потребителски аватар
tarikat
Контакти:

Мнениеот tarikat » 24 ное 2009 10:28

unist_gp написа:Аз Иван Вазов не го уважавам,защото е бил голям женкар и ги е сменял като носни кърпички. Такъв човек с неморално поведение си е избивал комплексите пишейки някакви исторически епоси с патос и се е имал за духовен баща на нацията. Освен това развитието на целия му род, ме навежда на мисълта, че са били царска номенклатура.
За другите съм съгласен. Алеко Константинов, Елин Пелин, Йордан Йовков, Христо Ботев са истинките титани на словото!!!
Особено Йовков и Елин Пелин са живяли честен живот и много пъти не са успявали да изхранват семействата си. винаги обаче са държали на достойнството си и са писали за обикновените хора и тяхното ежедневие, опитвали са се да вдъхват надежда в доброто в едно много гадно време, каквото е било в България тогава. За Алеко и Ботев коментарите са излишни.

Това мнение много ми харесва ! +++++
Но за Вазов не мога да се съглася напълно ;)

Върни се в “Свободна зона”