danko_sot написа:Plovdiv_1926 написа:danko_sot написа:Не виждам как ще победим при феърплей от страна на двата отбора. Максимум хикс и то с много уговорки.
Първата работа на Томаш е да върне Юга, ако играе с трима в средата. Аз друго решение не виждам с този състав.
Иначе Ботев дръпнаха малко ръчната след отпадането от Европа. Контузията на Уджа им се отрази, сега готвят продажба на най-добрия си защитник, Канте мисля се казваше. Акеле май също е контузен.
Юга въобще не е халф от типа на Томаш, не вярвам да го върне и ще се изненадам доста, ако стане. Той при нас тотално промени ролята на Витанов, който е много по-подвижен, какво остава за Юга. Този Марселиньо ще е добре при него, защото е от модерните дефанзивни халфове, Томаш по-скоро играе с двойка в средата, отколкото с разбивач и то трудноподвижен като Юга с двама пред него.
Според мен ще играете с Марселиньо- Линдсет двойка и Скаршем/Хайнц пред тях.
Не изключвам Вион да ви е титуляр и да влиза към центъра, за да придава там широчина, ама вашите крила са бавни, този новият не го знам как е и трудно ще се получи, може и класическо 442/424 да си играе.
Ще е интересно с голям бюджет как ще оперира, треньорските му идеи в някои насоки са крайни и спорни, ама селекционно почти нямаше слаб трансфер при нас, когато се плащаше редовно, с голям бюджет ще го видим как ще е.
Според мен сбърка да дойде да ви оправя бакиите при целия организационен хаос в клуба ви, трябва с магическа пръчка да почне, а той е от треньорите, на които им трябва време да си развият идеите и обича той да си определя селекцията и състава. При вас нито едно от двете го няма в момента и ще бъде емнат след първите слаби резултати.
Според мен му липсва характер да води тим като ЦСКА. Досега не е водил истински Гранд. Тук натискът е съвсем друг, а той се огъваше и пред Крушарски.
Колко пъти този Крушарски се опитваше той да изземва треньорските функции дори на Томаш и да определя кой да играе, кой не и т.н. Защо не пробва сега при Любо?
Нямам чак такива наблюдения над Локото по негово време, но четох една статия в края на миналия сезон, на някой от Марица май беше, в която Томаш бе много сериозно оплют и изкарам едва ли не протеже и марионетка на Крушарски, която така и не намери смелост да каже - Баста и да си тръгне от Пловдив при тези явни вмешателства на Крушарски.
Не мисля, че Томаш ще успее при нас. Според мен си прав, че ако Томаш бе дошъл в началото на сезона, да си направи селекцията ( хм... тук се замислих), да си изиграе контролите, да си направи подготовката, тогава да, склонен съм да мисля, че може би би се представил сравнително добре, но не и нещо изключително.
В тази ситуация ни трябваше друг тип треньор, врял и кипял в такива ситуации, доказал, че може да работи при такива екстремни ситуации и да вдига отбори, изпаднали в тежка дупка. Такива бяха за мен Петев и Пенев от спряганите. Първият беше свободен, треньор с опит, водил Динамо Загреб и националният отбор на БХ. Перфектен! Какво повече?
Няма кой да ги мисли при нас тези неща обаче. Фичо освен че показа, че няма никакво достойнство и се е залепил за клуба като кърлеж явно няма и много умствен капацитет. Или пак от него нищо не зависи и някой друг като Орманджиев дирижира събитията.
При нас, като дойде, изпусна сигурен бараж, защото не искаше да играе 352 на Тунчев и футболистите 4 мача не можеха да разберат какво точно искат от тях в схема с четирима при положение, че вече 4 години плътно се играеше 352 в нашия отбор, но той не желаеше да изчака подготовката, за да смени схемата, а почна от първия ден.
Като цяло за 2 години доста израсна тактически и почна да се съобразява с наличното, даже се учудих, че в Спартак играе 343 при положение, че ненавижда такива схеми, ама реално и през пролетта при видимо отслабения ни отбор само с такава постройка му се получаваше и ви бихме в София с нещо подобно, като накрая видя, че няма футболистите от есента и се предаде да ги мъчи.
Иначе за вмешателството, единственото беше за Хоркаш, където Томаш бе твърдо против да не бъде пускан, ама не напусна в крайна сметка още преди мача с Хебър. След напрежението нещо бе залъган и преподписа, аз се надявах, че това значи, че Крушарски е пътник, ама не би. После не му дадоха да си вземе Величков от Етър и май го караха да пуска Луков на вратат, след което вече се скараха жестоко на една тренировка и напусна. Друго чак такова вмешателство не знам дали е имало, клубът просто искаше да накаже Хоркаш, който зимата отказа две прилични оферти по 250-300 хиляди евро в Рапид Букурещ и в Полша някакъв отбор, явно знаещ, че Лас Палмас ще го вземат, което предизвика вендета, а Томаш бе против.
И все пак не го виждам, единственият вариант, което и очаквам да стане, е да почне с четките към всякакви животни и сектора отрано, за да си спечели малко време. Силно ще съм изненадан, ако от началото подобри отбора и заиграете добре, по-скоро след зимата може да има промяна, ама да видим.
Един света, един света и черно-бяла е любовта...