Пловдивска Православна Телевизия (ППТВ)
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Пловдивска Православна Телевизия (ППТВ)
Чакай малко. Дарил ни е със свободна воля, но ни плашат с ада. Нещо тука.......
Eminem написа:Чакай малко. Дарил ни е със свободна воля, но ни плашат с ада. Нещо тука.......
Именно! Точно затова много бих искал да има подобен канал, защото ненатрапчиво той е там и може ако решиш да гледаш ...както са и останалите стотици празни от съдържание канали. Щото примерно сега като говоря, ако тръгна да говоря нещо за вярата ...много директно ти влизам и няма да се получат добре нещата, защото се почва спорове, поучения и глупости. И накрая нищо, затова и гледам да не го правя. Освен това повечето май имаме слабост да поучаваме другите, да ги надборваме и да се правим на капацитети, докато единственото правилно нещо да покажеш нещо на някого е личния пример

А за плашенето хората уж под предлог да помогнат - плашат ...вместо да дават повече личен пример и по-малко да говорят както обърнах внимание ....но това правят хората ....дори родителите ....мен са ме плашили с Торбалан, баба Яга и т.н. примерно за да се храня като малък, че бях злояд .....само дето не са ме плашили с идеята да ми навредят нещо, а да ми помогнат колкото и странно да изглежда, нали?

И лично аз разбирам това отношение, защото съм бил много пъти същия в ситуации и разбирания нетипични за мен ....относно нещо ново, непознато и далечно.... някак си го отричам в първия момент и не мога да го приема, но впоследствие като задълбая малко повече и почна да се замислям почвам да виждам и другата страна - полезната и положителната и всичко се променя....
И между другото само в България сме такива безверници ....в Румъния хората като минават покрай църква се кръстят, в Гърция пълно с параклиси и работи, манастирите в съседните държави (изключая Турция) са пълни с монаси и то не от наш тип монаси дето хората се възмущават, а стараещи се да бъдат искрени и истинни... дори в САЩ макар и протестанти и сектанти и не знам какви, но имат вяра ....бразилските футболисти постоянно се кръстят и гледат нагоре макар да не са православни..... само на българина не знам за пореден път какво му е сбъркано, че вярата така го плаши

Real написа:Thsmith написа:Мда... чудя се какво да правя и ще пусна един брадат хитрец да ми пее нещо ...
Ама кой те кара да си пускаш Азис, бре?![]()
Спокойно. Никой няма да те принуждава да разбереш нещо, което не искаш да разбереш. Христос не го е правил, никой от брадатите му последователи не го е правил. Някой (няма да ти кажа Кой), покрай многото други неща, ти е дарил и свободна воля. Кеф ти да си четеш дивотиите на Алиса, кеф ти - да наобикаляш про...фесионалистките. Можеш ли да се оплачеш от нещо?
П.П. Относно страха и насмешката... Осмиваме неща, които не рабираме. Невинаги го знаем, но винаги е така.
Осмиваш нещата, които не разбираш? Не може ли просто да се смееш? Примерно защото е смешно?
Иначе то като цяло това е проблема на фанатиците. Не ви стига да вярвате в някаква дивотия, а искате и другите и да вярват.
И хайде стига приказки за това какво е създало Летящото спагетено чудовище (или нещо подобно). И без глупостите какво ти било "дарило", все едно е нещо чуждо.

п.с. И какъв азис ще си пускаш? Ще го взимате да ви води предаване ли?

The Gospel of the Flying Spaghetti Monster, The Loose Canon, the Holy Book of the Church of the Flying Spaghetti Monster

[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
Eminem написа:Чакай малко. Дарил ни е със свободна воля, но ни плашат с ада. Нещо тука.......
Какво тука? Всяка свобода си върви с отговорностите. Пък и що се плашиш от нещо, в което не вярваш?
Thsmith написа:Real написа: Спокойно. Никой няма да те принуждава да разбереш нещо, което не искаш да разбереш. Христос не го е правил, никой от брадатите му последователи не го е правил. Някой (няма да ти кажа Кой), покрай многото други неща, ти е дарил и свободна воля. Кеф ти да си четеш дивотиите на Алиса, кеф ти - да наобикаляш про...фесионалистките. Можеш ли да се оплачеш от нещо?
Иначе то като цяло това е проблема на фанатиците. Не ви стига да вярвате в някаква дивотия, а искате и другите и да вярват.
Що ми кривиш думите, кат' социолог - данни? Къде видя да искам да вярваш в нещо?

И какво точно разбираш под "фанатик", щото аз не се смятам за такъв в никое направление, може и да пропускам нещо?
-
То, религия не се изучава в училищата, единствената гледна точка е "еволюцията", тъй че, надали би се допуснало нещо религиозно в национален план, лесно-достъпно и безплатно.
За протокола - не съм православен.
Изградил съм си възгледите в страни от ортодоксалните църкви.
Даже това, че католици, православни и протестанти, се опитват да приватизират Бог, леко ме напряга и дразни.
Не можеш да казваш на хората как да вярват... И ако не вярват както ти искаш, да ги анатемосваш и плашиш с ада, пъкъла, да им лепиш клеймо - сектанти и т.н. И да се правиш на светец.
Междудругото, като че ли доста важни жития и бития не са одобрени на прочутият средновековен събор в Константинопол, що ли ?
На прима виста се сещам за т'ва на Енох ...

За протокола - не съм православен.
Изградил съм си възгледите в страни от ортодоксалните църкви.
Даже това, че католици, православни и протестанти, се опитват да приватизират Бог, леко ме напряга и дразни.

Не можеш да казваш на хората как да вярват... И ако не вярват както ти искаш, да ги анатемосваш и плашиш с ада, пъкъла, да им лепиш клеймо - сектанти и т.н. И да се правиш на светец.
Междудругото, като че ли доста важни жития и бития не са одобрени на прочутият средновековен събор в Константинопол, що ли ?

На прима виста се сещам за т'ва на Енох ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !
[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !
[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]
Real написа:Що ми кривиш думите, кат' социолог - данни? Къде видя да искам да вярваш в нещо?![]()
И какво точно разбираш под "фанатик", щото аз не се смятам за такъв в никое направление, може и да пропускам нещо?
Не говоря в единствено число, а в множествено. Ето, нека да дам пример с така шумния въпрос с абортите в САЩ и Полша, преди и в раша.
Една група религиозни фанатици се опитва да наложи абсурдното си виждане на други хора. Това е навсякъде от както Август е проспал проблема и не го е ликвидирал в началото, та после същия проблем му е ликвидирал империята, люлката на цивилизацията

И не, не говоря за онези 97 или 99% ортодоксални в БГ, които просто си попълват някаква отметка и казват две приказки на великден и коледа, а за онзи малък процент, който реално вярва в тези глупости и следва някакви измишльотини на хиляда-две хиляди години.
Лошото е, че дори ти да не се имаш за фанатик, пак говориш "господ (при това точно определен господ, а не Зевс, Один, Ра, или някой от другите еквиваленти на твоята измишльотина) ви е да", създал, бла бла бла". Това са си твой теории, но се опитваш да ги представиш като факт и да ги набиеш в главата на останалите. Точно това имам предвид.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
Thsmith написа:Осмиваш нещата, които не разбираш? Не може ли просто да се смееш? Примерно защото е смешно?
Може да се смееш колкото искаш, никой не те спира ...можеш да мразиш Бог и да Го заплюваш, щом Бог не те спира едва ли някой човек трябва да го прави..... и на мен ми е смешно примерно "отец" Нафарфорий като гледам, но затова и не го гледам, защото не смятам за уместно да се надсмивам над свети неща.
Мога да ти дам и конкретен пример, понеже толкова сме "светци" дето викаш, че един път гледах с насмешка на двама свещеници и се базиках нещо с тях докато говорех с баща ми понеже единия уж се беше блъснал с колата, а другия уж се бил ударил нещо и затова уж не бяха отишли на църква и на мен ми се стори съмнително и затова се надсмивах... и така няма да влизам в съвсем голяма конкретика, обаче на същия ден като отивах на работа и спуках гумата на моята кола и после от бързане стъпих не както трябва на едно стъпало и щях да се претрепя.... това в същия ден когато се базиках и едно след друго стана примерно в разстояние на половин час ....знам, че за теб е случайност това, но за мен беше едно малко чудо и подсказка от Бог да не се подигравам и базикам с хората и особено свещениците и т.н., защото не знае човек каква е истината ....после видях, че наистина са имали проблеми свещениците, а не както аз си мислех, че просто са гледали нещо да изклинчат.....
И все пак едва ли такова нещо ще ти се случи на теб като се подиграваш, може би би ти се случило ако има шанс нещо да промениш ...ако няма шанс да си промениш мисленето Бог ще те остави да се подиграваш и смееш колкото желаеш.
THE G.A.M.E написа:Даже това, че католици, православни и протестанти, се опитват да приватизират Бог, леко ме напряга и дразни.![]()
да се правиш на светец е възможно най-лошото нещо, което може да направи един християнин... защото в църквата всички са грешници и ако някой не се чувства такъв значи е далече от истината

Но за това да казваш на хората как да вярват ....нали затова Бог е дошъл на земята всъщност с второто Си лице - Бог Син - Христос ....за да покаже на хората как да вярват, нали затова ни е дадена Библията и затова е сложена Църквата.... Бог е Личност, не е някаква пародия на бог, не е природата като нещо безлично.... все едно аз да вярвам за теб, че не си мъж, а си жена .....че не си на 40 години примерно, а си на 4 години.... и после като ти кажа THE GAME ти си всъщност жена на 4 години понеже аз така вярвам, дали ще е правилно след като фактите са други?! Бог ни е показал Себе Си, но просто явно повечето хора не вярват, че Го е направил ....но невярването не е доказателство само по себе си

Както примерно и еволюцията дето викаш ...понеже тя няма как да бъде доказана, всички тия големи взривове няма как да се докажат, защото няма как да се повторят ...а за да се докаже нещо трябва да може да се направи същия опит и да се получат същите резултати ....като цяло това са теории, които са приети за вярни незнайно защо ....както примерно се приемаше за вярно, че холестерола е вреден ...после се оказа, че имало добър холестерол след време и така..... науката се развива ама в нея вярваме сляпо докато не се направи ново откритие и ни покаже, че сме вярвали в глупости ....просто науката няма как да обхване всичко колкото и да иска. Да не говорим, че и като логика много куцат нещата ....от някакъв взрив да се получи супер подреден и перфектен свят и създания с разум, разбиращи добро и зло?! Но как да е.... това се изучава, другото е страшно дори да си го помислим, че може да плъзне в ефир подобна телевизия.....

Очаквайте токшоуто на баба Гуси
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.
ogrizko написа:Thsmith написа:Осмиваш нещата, които не разбираш? Не може ли просто да се смееш? Примерно защото е смешно?
Може да се смееш колкото искаш, никой не те спира ...можеш да мразиш Бог и да Го заплюваш, щом Бог не те спира едва ли някой човек трябва да го прави..... и на мен ми е смешно примерно "отец" Нафарфорий като гледам, но затова и не го гледам, защото не смятам за уместно да се надсмивам над свети неща.
Мога да ти дам и конкретен пример, понеже толкова сме "светци" дето викаш, че един път гледах с насмешка на двама свещеници и се базиках нещо с тях докато говорех с баща ми понеже единия уж се беше блъснал с колата, а другия уж се бил ударил нещо и затова уж не бяха отишли на църква и на мен ми се стори съмнително и затова се надсмивах... и така няма да влизам в съвсем голяма конкретика, обаче на същия ден като отивах на работа и спуках гумата на моята кола и после от бързане стъпих не както трябва на едно стъпало и щях да се претрепя.... това в същия ден когато се базиках и едно след друго стана примерно в разстояние на половин час ....знам, че за теб е случайност това, но за мен беше едно малко чудо и подсказка от Бог да не се подигравам и базикам с хората и особено свещениците и т.н., защото не знае човек каква е истината ....после видях, че наистина са имали проблеми свещениците, а не както аз си мислех, че просто са гледали нещо да изклинчат.....
И все пак едва ли такова нещо ще ти се случи на теб като се подиграваш, може би би ти се случило ако има шанс нещо да промениш ...ако няма шанс да си промениш мисленето Бог ще те остави да се подиграваш и смееш колкото желаеш.
Няма как да мразя нещо, което не съществува.
--
п.с. Пукаш гума само когато се смееш на попове ли? Ебати, май трябва някой да съди църквата за нанесени щети по частна собственост (гумите)
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
Real написа:Eminem написа:Чакай малко. Дарил ни е със свободна воля, но ни плашат с ада. Нещо тука.......
Какво тука? Всяка свобода си върви с отговорностите. Пък и що се плашиш от нещо, в което не вярваш?
[offtopic]Идеята за свободна воля изчезва, когато сложиш ограничения или отговорности, както си го нарекъл.
Иначе, аз не се плаша, защото живея според коренно различна идея от религията
И не, не е атеизъм.[/offtopic]