Аз пък смятам, че Лудогорец имат реални шансове да вземат нещо от двубоя. Напоследък немалко играчи на Арсенал бяха титуляри както в мачовете във Висшата лига, така и в тези в ШЛ, а някои от тях играха и за националните си отбори, така че се натрупа известна умора. Не гледах мача с Мидълзбро в събота, но допускам, че една от причините за издънката е недостатъчната свежест на някои футболисти. Сега честно казано очаквам спад (вероятно с поредни гафове в следващите мачове) и Лудогорец може да се възползват от това.
Отделно 3 дни преди мача в София „топчиите“ гостуват на Съндърланд (отбор, срещу който моите любимци в Англия почти всеки сезон губят точки), а 5 дни след Лудогорец е дербито с Тотнъм. Като прибавим и почти ясната ситуация в групата, очаквам Венгер да направи повече промени за мача в София (склонен е да го прави дори когато това може да му струва 2-ро място в групата вместо 1-во), а дори да не го стори, самите играчи вероятно ще се пестят за „шпорите“. При Лудогорец мотивацията ще е на другия полюс и това може да балансира нещата.
Домакинството не го слагам толкова като балансиращ фактор, защото ми се струва, че на мача подкрепящите разградския отбор може да не преобладават с много. Почти сигурно ще има и доста български фенове на Арсенал в допълнение към английските. Аз самият съм привърженик на лондончани от 2001 г., но на този мач ще присъствам като сравнително неутрален зрител и съвсем не бих възразил Лудогорец да постигнат добър резултат.
Мач с мач не си прилича и не смятам, че ще се повтори разгромът – даже Х ми се струва доста вероятен. (Преди не много години в ШЛ Арсенал биха Славия Прага дори със 7-0, а после в Чехия с резервите завършиха 0-0.

) Дори да е загуба на Лудогорец, може би ще е с 1-2 гола разлика и вероятно заради някакви груби индивидуални грешки на Владо, Моци или някой друг.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...