Имате ли спомени от славното американско лято ?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

4au6
Контакти:

Re: Имате ли спомени от славното американско лято ?

Мнениеот 4au6 » 17 фев 2016 16:24

Да имам все още ясни спомени, за жалост не виждам нищо положително от 1998 насам. Напротив негативите се увеличават защото си отиде ЖЕЛЕЗНИЯ Туньо.Светла му памет.

Потребителски аватар
olimpi
Контакти:

Мнениеот olimpi » 17 фев 2016 16:25

Разбира се, че имам :) . Бях студент , в сесия (може би най-натоварената за цялото ми следване, а при нас лесен изпит няма(ше)). След мача с Германия нямах глас, доста махмурлия и ме спаси 6цата на писмен.

Пожелавам на всички по-млади да изживеят това, което съм изпитал през това лудо лято. Аз честно казано след некласирането ни на Мондиала в Испания и фиаското в Мексико и особено след мача с Шотландия аз сега кой Ноември беше 1987, честно не съм мислил. че ще доживея да видя български национален отбор по футбол на полуфинал на СП.

Сега като се замисля мамка му и френец, поне до продължения със жабарите можеше да играем и там не се знаеше кой кого.

Празненствата бяха спонтанни, веселяхме се съвсем непознати хора и май за последно бяхме обединени като народ, забрявайки несгодите.
Олимпий Панов -Опълченец в 1-ва рота на 1-ва Опълченска дружина, член и секретар на БРЦК. Участник в боевете при Ст. Загора, Шипка и Сливница. Майор Панов е родоначалник на българската артилерия. Продължител на делото на Левски и борците за свобода.

4au6
Контакти:

Мнениеот 4au6 » 17 фев 2016 16:29

olimpi написа:Разбира се, че имам :) . Бях студент , в сесия (може би най-натоварената за цялото ми следване, а при нас лесен изпит няма(ше)). След мача с Германия нямах глас, доста махмурлия и ме спаси 6цата на писмен.

Пожелавам на всички по-млади да изживеят това, което съм изпитал през това лудо лято. Аз честно казано след некласирането ни на Мондиала в Испания и фиаското в Мексико и особено след мача с Шотландия аз сега кой Ноември беше 1987, честно не съм мислил. че ще доживея да видя български национален отбор по футбол на полуфинал на СП.

Сега като се замисля мамка му и френец, поне до продължения със жабарите можеше да играем и там не се знаеше кой кого.

Празненствата бяха спонтанни, веселяхме се съвсем непознати хора и май за последно бяхме обединени като народ, забрявайки несгодите.
Мача с Шотландия беше на 11.11.1987 Мокър,без чадър а после и без глас... От тогава не съм стъпил на Националния заради ..... един наш национал. Наско заради теб.

Потребителски аватар
Avanti_Ragazzi
Контакти:

Мнениеот Avanti_Ragazzi » 17 фев 2016 16:30

Имам естествено, бях на 9 тогава!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/742/9410742s.png[/wrapimg][/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 17 фев 2016 16:31

Аз си спомням всички мачове. Излизах два пъти след победи с тълпата да куфееме, на бул Витоша пред НДК. След мача с Мексико един Трабант се опита да мине по улицата проправяйки си път през нас, но ние го вдигнахме със се шофьора и го качихме на покрива на една паркирана до тротоара кола :lol:
Последна промяна от damyanov1963 на 17 фев 2016 16:33, променено общо 1 път.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
Dani
Контакти:

Мнениеот Dani » 17 фев 2016 16:32

ЕМИЛ написа:Аз имам ясен спомен .Набор 82 съм .
Тогава бях на 14г и бях на село за летната ваканция .Дядо ми който беше запален футболен фен ме будеше посред нощ да гледаме мачовете .
Като бихме германците си спомням всички бяха на вън .Много добитък тогава отиде курбан .

Емиле, или си скаран с математиката, или си 80 набор, или световното е било през 96-та :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 17 фев 2016 16:36

Мача с Нигерия, който започна в 03:00 го гледахме при един приятел. Преди мача се опитвахме да разбием кода на сейфа на баща му, разбира се - неуспешно :lol: След катастрофата, решихме да променим терена и започнахме да се събираме в нас, така дойдоха и победите и огромна тълпа вкъщи на 1/4 финала и 1/2 финала. След победата срещу Гърция (следобеден мач) пяхме "Мила родино" пред гръцкото посолство, после купонът се премести на ъгъла на бул."Витоша" и бул."Патриарх Евтимий", където откарахме до сутринта. Аржентина ги бихме в мач, който завърши около полунощ. С компанията се разпиляхме из различни точки на центъра на София, имаше шествие и отново купон в района на НДК. Мексико също ги бихме около полунощ, ден преди мача по телевизията показваха как организаторите упражняват смяна на врата и точно на нашия мач, ден по-късно, вратата на мексиканците се срути и прекъснаха мача за повече от 10 минути, докато я сменят. Съседка, която живееше два етажа по-долу, и която вероятно не беше гледала футбол през живота си, ми разказа на следващия ден, как щяла да получи инфаркт, когато дошло време за дузпите и загасила телевизора. Ориентирала се за развитието по нашите дивашки крясъци и така разбрала, че бием :lol: След мач отново шествие и купон на "Попа". Германия я бихме в ранния мач. Като ни вкараха гол и излязохме на балкона ни в "Лозенец" да попсуваме, а под балкона се появи някакъв тип, който носеше анцуг на немския национален отбор. Яко бутилки, чаши, саксии и всякакви други боклуци полетяха към човека от четвъртия етаж. Добре че беше пъргав като заек и се покри като светкавица, че щеше да стане белята. След малко ни вкараха втория гол пак всички навън, да си изливаме яда. По едно време мацката, с която се бях сгаджосал реве от стаята, че имало засада. Никой не и повярва, но пък се оказа вярно. Когато Ицо се засилваше, за да изпълни пряк свободния удар, абсолютно всички бяхме 100% сигурни, че ще вкара. Нещо в позицията на Илгнер беше много смотано и само трябваше да се уцели вратата, а Ицо много беше надобрял в изпълнението на пряк свободните удари. Този гол го приехме като нещо нормално за отбор фаворит, така се чувствахме тогава. Виж, при гола на Лечков вече изртещяването беше пълно, защото никой не очакваше той да вкара такъв шедьовър. След мача ходихме да скачахме в тинята на езерото "Ариана", при мечките на циганите. Беше най-гадното място за потапяне и после имаше нужда от спешен душ, но вместо това отидохме в редакцията на в-к"Стандарт", за да гледаме Румъния-Швеция. След това пак при НДК до сутринта. Спомням си как мои познати от крайните на "сини" и "червени" се прегръщаха и скачаха заедно на купоните при НДК, радостта беше огромна и на никой не му пукаше кой от кой отбор е. Всичко беше забравено за няколко седмици, и беднотията, и тинестото правителство на беров, което създаде организираната престъпност и схемата с фалирането на банките, и нихилизмът, който вече се беше създал, след годините на огромен ентусиазъм, и работата, и изпитите, всичко беше футбол. Няма такава емоция, дано някой ден пак преживеем нещо подобно, макар и да е малко вероятно.

ТУНЬО ЗАВИНАГИ В СЪРЦАТА НИ!
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

redchampions
Контакти:

Мнениеот redchampions » 17 фев 2016 16:44

Радостен съм, че имах щастието да преживея това американско лято и ми е много мъчно за поколението след нас, което не успя, защото никога няма да види такова нещо... :(

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 17 фев 2016 16:50

Тогава бях на 14г и бях на село за летната ваканция .Дядо ми който беше запален футболен фен ме будеше посред нощ да гледаме мачовете .
Като бихме германците си спомням всички бяха на вън .Много добитък тогава отиде курбан .

Баси аз съм набор 1979 и също 1994 г , бях на 14 г :lol:
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

redchampions
Контакти:

Мнениеот redchampions » 17 фев 2016 16:52

Bartolomej написа:

Баси аз съм набор 1979 и също 1994 г , бях на 14 г :lol:

И аз така, нещо сме се объркали, да знаеш :lol:

Върни се в “Футбол - България”