Аз смятам да пътувам с кола, заедно с жена ми и децата. Влаковете са супер неудобни като дати, самолета е скъпичък. Днес ходих до София за визите, утрепах се от път и от нерви. Посолството работи само от 09:00 до 12:00, единствено в делнични дни. Визата струва 60€, като за деца под 14 г е безплатна. Необходими документи:
1. Формуляр по образец от сайта на посолството. Задължително разпечатайте първа и втора страница на един лист, иначе ще ви накарат да го попълвате пак (при мен поне така беше, 5 пъти ги преписвахме за цялото семейство).
2. Международна здравна застраховка за минимум 10,000€ на човек, покриваща датите на престоя. Не е скъпа, на мен ми излезе около 35 лв. за двама възрастни и 3 деца, срок 10 дни.
3. Абсолютно задължително е писмено потвърждение за резервацията на официална бланка на хотела, с подпис и печат. Разпечатка от booking.com или подобни сайтове не важи, а пък почти всички частни апартаменти под наем, които циркулират по сайтовете, не могат да издадат такова писмо. Аз го уговорих по телефона с първия хотел на по-прилична цена, който ми попадна. Излезе ми 245 лева, 2 нощувки за 5 души.
4. Визата я издават само и единствено за дните, за които имаш резервация, т.е. 22-24 юли в моя случай. Много съжалявам, че не направих резервация за повече дни. По-добре е да резервираш повече дни, а след издаването на визата да промениш резервацията.
5. Една снимка във формат 35/45 мм.
6. Задължително бордеро/нареждане/вносна бележка за платена такса.
В посолството са абсолютни уроди, идваше ми да хвърля всичко днес и да се откажа. А ако разменят мачовете, горя със 700 кинта, защото няма как да се промени визата. Още нещо -- един човек може да подаде документи за повече хора (ако са семейство), както и един да ги вземе, но задължително трябва да се ходи на място.
Повече информация, формуляри и т.н. на http://bulgaria.mfa.gov.by/ru/consular_issues/visas/
Динамо Минск - Черно море Варна, ст. Трактор 18.00ч.
Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist
Re: Гостуване на Динамо Минск - Беларус
yavorescu написа: А ако разменят мачовете, горя със 700 кинта, защото няма как да се промени визата.
това звучи ужасно! аз не вярвам да сменят домакинството ...по-скоро ще сменят датите на двата мача да са в 2 дни примерно.. може да играем ден по-късно?

Не можем да играем по-късно, само четвъртък или по изключение в сряда. Нашите хитруват, защото ни е по-изгодно да сме домакини втория мач. Ако не се лъжа, по регламент трябва да има поне 48 часа между мачовете на един стадион. Лудогорец играят във вторник, така че няма дори формално нарушение на правилника. Ако се наложи, възможно е да разменят мачовете на Лудогорец, а не нашите. Ще видим...
Доста неприятно звучи цялата процедура!Напомня ми за един мой опит да проникна в Молдова,преди години!Не издържах и се отказах!Мисля,че в 21-ви век тези глупости,трябва да са само във вицовете!
А дали ще дават по телевизията мачове с Динамо Минск 

- anihilator
- Контакти:
Ъбсурд все пак сме от Варна и още по лошо не се дупим на ония , че и и плюем дейба 

Аз за 40 евра,миналата година ходих(летях) до Bari и обратно без хотел и други екстри.
Вие 300 кинта до русията.........
Вие 300 кинта до русията.........
КироВарна написа:Въпросът с пътуването трябва да се проучи внимателно от всички страни,защото изненади от всякакъв характер са много възможни!Моите проучвания са следните!Питах един познат шофьор на автобус,който е минавал по най прекия път,през планинските райони на западна Украйна!Човекът каза,че пътя е много лош и целия е в дупки!Аз зададох уточнителен въпрос,за размера на отворите в пътното платно:Като нашите,с които сме свикнали,или по големи?Не вярвам да има такива-го запитах-че да падна с колата си в нея?А той казва-Абе в някои и автобус,може да падне!Толкова,за пътуване с кола напряко!През Киев,със сигурност пътя е по добър,но каква е обстановката....някой ако знае да каже!Да се обикаля,през Европа и да се влезе през Полша ми се струва доста дълъг и мъчителен вариант,като се има пред вид,че ще се ходи на мач,все пак....а не на авто поход!Самолетът е сложен вариант,защото е хубаво,че има много чартъри....но трябва да се намерят два такива,които да пасват на нашите преходи!По дати!А още не се знае,гостуваме или домакинстваме в първия мач!Влакът едно време беше едни вагони,прикачени към московския,дето ги откачат в Киев и ги прикачат на друг трен към Минск!Дълъг и тромав вариант,но предлага възможност за нормално спане в движение!И други предимства си има влака,но ние на мач сме тръгнали,а не да се напиваме по купетата с дружелюбни девушки!Пряк автобус щом има също е добър вариант.33 часа се изтрайват,но е по зле от влака заради спането!Няма да е лошо да се проучи вариант,за организирана екскурзия с автобус директно от нашия стадион,до техния!!!Те в Беларус,още не са се разделили със соца и въпросът с визите сигурно ще е сложничък.Чувал съм,че има вариант,да се получи виза на границата при влизане,но не е сигурно!Ако се окаже,че не може,ще е пълна трагедия!Аз бих тръгнал,при всеки от вариантите,ако има организация!
през Киев е спокойно пътувам два пъти месечно няма ядове
През Киев трябва да се минава през Молдова, а това са още две граници. Не съм сигурен дали не трябва и транзитна виза за там, най-вероятно не.
kapacitet написа:А дали ще дават по телевизията мачове с Динамо Минск
Диема ще излъчват някои от контролите на Лудогорец. Би било абсолютно малоумие, ако не се предават мачовете на българските отбори в ЕКТ... но не е като да не се е случвало, така че няма да ме учуди.