Фенът

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Мирослав Танчев
Контакти:

Re: Фенът

Мнениеот Мирослав Танчев » 22 юни 2015 16:07

Captain Stottlemeyer написа:
bobo_13 написа:Проблемът не е кое ЦСКА ще се подкрепя или къде ще играе ЦСКА. Проблемът е, че всички фенове на Левски и ЦСКА са свикнали отборите им да са в челото и да се борят за титлата. Ако няма титла или купа, започват сътресенията и трагедиите. Не е ли време вече да си намалите очакванията? Не виждате ли,че едни 100-ина човека са на хранилка в тези отбори и не им пука за име и емблема. Говоря за въководители, футболисти и т..н. Какво е това? Всяко лято по 10 човека нови и 15 напуснали, зимата още толкова? Къде е стратегията, идеята за развитие на клуба? А, да. НЯМА ПАРИ. Е като няма пари ще разполагате с колкото имате и ще се борите за 5-6 място. Ако имате добри футболисти може и за нещо повече.
Откакто следя футболът у нас, едни и същи хора се навъртат около двата отбора и душат за кинти.

Мислите ли примерно, че на феновете на Арсенал и Ливърпул им е кеф? До началото на 90-те години на миналия век, тези отбори се бореха помежду си за титлата всеки сезон. После дойде Ман Ю, Челси, Ман С......и така. Арсенал взе някоя титла, ама Ливърпул?

Щом няма пари и добри играчи, феновете не могат да искат на всяка цена титлата. Ама "Ние сме Левски"/"Ние сме ЦСКА". Хубаво. Вие сте. Ама.....гледайте реално на нещата. Струва ли ви се реално, че Божков ще извади 3 млн. лева в А областна ей така? Че там играят хора на по 40 години с наднормено тегло, дето цяла седмица са бачкали по 9 часа. Футболистите вадят пари от джоба си, за да има отбор или да пътуват. Някои отбори имат някой благодетел, дето им отпуска 5-6000 лева за ГОДИНАТА.

РАзберете го. Всичко днес е на пазарен принцип. Имаш пари или добър мениджмънт и съумяваш да функционираш. Отминаха годините на държавната помощ. Всеки се бори сам за себе си. Нима има фен, който да не иска отбора му да е шампион? Няма. Но след като виждаш, че няма тези възможносто, просто ходиш на мачове и го подкрепяш. Каквото зависи от теб си го направил. Парите зависят от други хора.

+1 :) Много рядко се съгласявам с теб ( :lol:) , но в случая се присъединявам напълно към това мнение. Подкрепям изцяло и автора на темата. :)

Напълно съм съгласен с теб. Но така са нещата за ЦСКА,Левски,Ботев и т.н. Ние нямаме съзнание на фенове. Само се плщем и обиждаме. Помня като Левски ни биха с 5:0 за купата сектор В беше разделен на две и между нас и левскарите имаше само полиция. Имаше ги закачките,заканите и т.н , но представи си сега да се случи така.

mirodes
Контакти:

Мнениеот mirodes » 22 юни 2015 18:26

Това че феновете на ЦСКА били комунисти или потомци на такива го измислиха левскарите след 1989г.Естествено с цел цесекарите да бъдат унижени.Аз се гордея че в моят род ,до втори братовчеди включително ,няма нито един комунист.Дядо е лежал в лагер,защото е отказал да влезе в ТКЗС,чичо ми е лежал в затвора,защото е искал да избяга от комунистическата държава.Но и двамата са убедени цесекари,дядо беше,защото почина.Целият ми род са убедени антикомунисти и запалени цесекари.Същевременно познавам много комунисти,които са убедени левскари.То и в този форум се вижда,че най-убедените русофили са левскари.Така че политиката няма нищо общо с футбола.Левскарите много добре го знаят,но им е изгодно да говорят лъжи,че цесекарите били комунисти.

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 22 юни 2015 18:29

Gary Shaw написа:Айде стига с тия отделни теми , пишете на едно място бе .

+1
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Мирослав Танчев
Контакти:

Мнениеот Мирослав Танчев » 22 юни 2015 19:35

stefani написа:

+1

Бих искал темата да не е за ЦСКА.Бих се радвал повече фенове да се замислят няма значение за кой отбор са. Трябва да променим манталитета си като фенове ако искаме отборите ни да тръгнат напред .Иначе нищо добро не ни чака

Потребителски аватар
james
Контакти:

Мнениеот james » 22 юни 2015 20:23

damyanov1963 написа:Браво на автора за темата. Това е истински привърженик. Пише и говори със сърцето си. Но аз си мисля, докога собствениците на отбори трябва да са на издръжка на феновете(не става въпрос само за ЦСКА)

Те трябва да са на издръжка на феновете ,но трябва да им създадат продукт заради ,който да им вземат парите.

Потребителски аватар
james
Контакти:

Мнениеот james » 22 юни 2015 20:28

Мирослав Танчев написа:
stefani написа:

+1

Бих искал темата да не е за ЦСКА.Бих се радвал повече фенове да се замислят няма значение за кой отбор са. Трябва да променим манталитета си като фенове ако искаме отборите ни да тръгнат напред .Иначе нищо добро не ни чака

Във форумите сме много , но на стадионите няма никой , за това не са толкова виновни феновете колкото тези, които управляват футбола , аз тази година съм изпуснал поне 10 мача защото са в работно време и съм зает . Футбола е за хората и трябва да се търси най-подходящия час за тях ,както правят в Англия,Испания, Германия и другите страни в които посещаемоста е наистина сериозна.

Потребителски аватар
muzovir
Контакти:

Мнениеот muzovir » 22 юни 2015 23:30

Аз също мисля горе- долу като автора. Когато мога съм със сина ми на стадиона, купуваме си артикул (шапка, значка, шалче, и т.н.) и отиваме на мач. Падаме- бием, там сме.

А в момента, ако някой ми каже как стоят нещата в действителност, ще го черпя каса бира. Аз лично, вече не знам, какво да си мисля!?
Ако убиеш един- ти си престъпник, ако убиеш 100- ти си герой, ако убиеш хиляда- ти си цар, ако ги избиеш всички- ТИ СИ БОГ

ohoboho
Контакти:

Мнениеот ohoboho » 23 юни 2015 09:42

Аз пък не съм фен на никой отбор, още по-малко пък български, та ако позволите малко безпристрастно мнение ;)

В момента поне за мен точно феновете са това, което дърпа отборите надолу (и особено Левски и ЦСКА, те другите колко фенове да имат, може би затова и мизерията там е по-малка). На пръв поглед странно твърдение, но нека си спомним, че не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава. Някогашните спортни клубове в момента нямат нищо общо с никакъв спорт, а са чисто и просто частни фирмички - и то не такива, които развиват бизнес (от каквито като цяло има нужда страната ни), а такива, които се ползват само и единствено за нечии далавери (с каквито така или иначе е пълно и заради които сме на тоя хал като държава изобщо). Че никога не сме били силни на футбол е ясно като бял ден, но преди 30 години поне се опитвахме ...
А когато феновете са на стадиона, подкрепят, викат, купуват билети и китайски боклуци с емблемата на съответната фирма какво правят? Според мен казват на "бизнесмените" само едно - "няма значение, какво правите, няма значение, че това не е футболен клуб, а частна фирма, вие винаги ще можете да разчитате на нас и нашите пари". Феновете са това, което държи отборите на сегашното им ниво - докато те са на стадионите и пред телевизорите никой няма да има причина да прави нещо по-различно от сега. Без пълен бойкот никога няма да заприличат на нещо любимите ви клубове (а между другото, неприятно впечатление прави факта, че на стадионите е пълно предимно с хора, които поради факта, че са на около 30 или по-малко години всъщност никога в съзнателния си живот не са виждали нещо различно от сегашното състояние, но въпреки това с цялото си сърце подкрепят грабежа).

Потребителски аватар
century_old
Контакти:

Мнениеот century_old » 23 юни 2015 11:44

Поздравления Мирославе, много хубава тема. Най - важната! Ако трябва да се закрият всички теми и да остане само една, трябва да е тази. За съжаление активността ще е равна на броя на нормалните фенове - максимум 3-4 страници. Ние всички сме еднакви- обичаме отборите си. Много добре помня времето, когато нямаше фракции, София- запади, енималси, клетки за гости, хореографии, димки и подобни простотии. Но имаше футбол. Имаше по 50 000 души на дербитата, а и не само. Деня на мача бе празник, децата влизаха на стадиона (поне на Герена) безплатно, без придружители и декларации. В Б и Г море от шалове, цял мач песни, без вишки мегафони. В А и В седяхме заедно с приятелите си от другия отбор и коментирахме, бъзикахме се. Имаше успехи, имаше национален отбор...

Мисля, че ние- нормалните, загубихме най - важната битка, тази с олигофрените по стадионите. Нормалните хора не водят децата си на мач, самите те се чувстват не на мястото си. Българският футбол загуби феновете си и отборите се запътиха към естествения си край, днес ЦСКА и Локомотив, утре Левски и Славия.

Потребителски аватар
k_oleto
Контакти:

Мнениеот k_oleto » 23 юни 2015 13:09

Аз съм съгласен с автора само на 50 %

Не съм и не мога да бъда съгласен с тезата, че видиш ли: трябва да ходя в сектор А, защото билетът е по-скъп /купуваш си шапка, шал или друг артикул за разликата/, щом искаш да подаряваш пари. Освен това, ако този, който беше пуснал акциите, не се казваше Сашо Томов, може би кампанията щеше да е успешна. Не е въпроса за 50 или 100лв., но ако искам да дарявам пари - бих го направил за някой дом например. Нямам и никога не съм имал усещането, че моят 1 лв. ще отиде в клуба. Освен горното: Аз като Фен на ЦСКА от 1983г. не съм се чувствал по зле в никоя от годините, в сравнение с последните две. За последните две мога да говоря с часове. Като се започне с това, че като отворя сутринта спортният сайт и чета поредна декларация, как всички са срещу ЦСКА и единствено управляващите клуба милеят за отбора. Това.......до към обяд, а след обяда: декларация на тема: купете акции, дарете пари и т.н Това хубаво, но се оказа, че Томов не е дал и 1 лв. за ЦСКА. Т.е Ти авторе си дал повече пари за ЦСКА от спасителя ! Кажи ми..........как да вярвам и да купувам каквото и да било ?

Освен това: всичко е игра към момента: нарича се играта на големите ! Т.е има битка между Гриша Ганчев, Гигов, Божков, Манджука, Инджов и т.н за БАЗИТЕ на ЦСКА. Битката не е за ЦСКА, а за базите на клуба ! Защо ? Защото трябва да се правят кинти ! По-горе се пише за романтиката във футбола :) Ами господа, тя романтиката, вече е няма, сега всичко е бизнес и бизнес интереси - факт !

Върни се в “ЦСКА”