Манчестър Сити откри най-модерната футболна академия в света
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Манчестър Сити откри най-модерната футболна академия в света
Не е мястото да се мерят кой по-добър и т.н. Факт е ,че академията е просто уникална .... разгледайте и други снимки . Не съм съгласен ,че Ман Сити е изкуствен отбор . И преди да дойдат арабите са имали силни периоди и често са паткали градските , което може би е бил мача им с най-голяма мотивация .Имат много колоритни фенове , които са ги следвали и по долните нива , и сега изживяват своя момент . 200 млн паунда на фона на 100 млн за Гарет Бейл или исканата цена за Меси примерно не е някаква извънземна инвестиция ...
- Tribune East 1912
- Контакти:
IvailoRz написа:Не е мястото да се мерят кой по-добър и т.н. Факт е ,че академията е просто уникална .... разгледайте и други снимки . Не съм съгласен ,че Ман Сити е изкуствен отбор . И преди да дойдат арабите са имали силни периоди и често са паткали градските , което може би е бил мача им с най-голяма мотивация .Имат много колоритни фенове , които са ги следвали и по долните нива , и сега изживяват своя момент . 200 млн паунда на фона на 100 млн за Гарет Бейл или исканата цена за Меси примерно не е някаква извънземна инвестиция ...
Много си вярваш.

Сити ще дръпнат много в следващите години, явно арабите, които са собственици наистина искат да създадат нов световен колос във футбола - неслучайно спортното ръководство на отбора се състои от бившето такова на Барселона. Излишно е да се казва, че в школата се работи по методиката на ''Ла Масия'', а даже преди време от Барса директно обвиниха бившите си ръководители, че искат да ''откраднат'' важни хора от школата им.

milka написа:Мъчно и гадно ми е като гледам как случайни отбори пръкнали се след огромни инвестиции от собствениците си като Манчестър Сити и ПСЖ са се взели на сериозно и са се самозабравили сякаш ,че футбола започва и свършва с тях , а велики клубове като Ливърпул , Марсилия (съпоставка със ПСЖ) тънат в мизерия и посредственост години наред , но за жалост парите определят класата както във футбола така и във живота е така, нямаш ли пари си никой .
Елементарен пост на глорихънтър, който се опитва да го играе 'against modern football', но си няма хал хабер от нещата. Когато ПСЖ e сред най-добрите френски отбори през 80-те, ОМ си разцъква във втора дивизия и никой не ги взема насериозно. Добре че един мафиот им написа по най-позорния начин историята чрез какви ли не мръсни методи - купуване на мачове и съдии, допинг, крадене на най-добрите играчи на противника, че дори и инжектиране на сънотворни в напитките на противниковите играчи. За мръснишките похвати на Бернар Тапи цяла книга може да се напише, не случайно после 17 години не можеха да спечелят какъвто и да е трофей, а имаха най-големият бюджет в първенството заедно с Лион.
Великият клуб Ливърпул, когато си превръщаше Коп-а в семейна трибуна за хапване на джънки фууд и туристическа атракция, по същото време Ман Сити събираше средно по 30 хил. верни фена в трета дивизия. Така че съди за дадения клуб по историята и феновете му, а не по националността на собственика му.

Добре де, ясно ми е, че стандартът във Великобритания е изключително висок, но как е възможно този комплекс да струва 200 млн. паунда ( 495 млн. лв ) ? Космически кораб ли са прави, 100 метров небостъргач, подземен паркинг на 20 етажа...
-
- Контакти:
dunavfc написа:Добре де, ясно ми е, че стандартът във Великобритания е изключително висок, но как е възможно този комплекс да струва 200 млн. паунда ( 495 млн. лв ) ? Космически кораб ли са прави, 100 метров небостъргач, подземен паркинг на 20 етажа...
Явно се търси качество, а парите не са особен критерий.
dunavfc написа:Добре де, ясно ми е, че стандартът във Великобритания е изключително висок, но как е възможно този комплекс да струва 200 млн. паунда ( 495 млн. лв ) ? Космически кораб ли са прави, 100 метров небостъргач, подземен паркинг на 20 етажа...
Предполагам не знаеш колко платиха Арсенал за Емирейтс?

diplomat написа:dunavfc написа:Добре де, ясно ми е, че стандартът във Великобритания е изключително висок, но как е възможно този комплекс да струва 200 млн. паунда ( 495 млн. лв ) ? Космически кораб ли са прави, 100 метров небостъргач, подземен паркинг на 20 етажа...
Едно е стадион, друго е тренировъчна база. Говорим за половин милиард лв....
dunavfc написа:diplomat написа:dunavfc написа:Добре де, ясно ми е, че стандартът във Великобритания е изключително висок, но как е възможно този комплекс да струва 200 млн. паунда ( 495 млн. лв ) ? Космически кораб ли са прави, 100 метров небостъргач, подземен паркинг на 20 етажа...
Едно е стадион, друго е тренировъчна база. Говорим за половин милиард лв....
430 млн. паунда за 60к стадион, и то преди почти 10 години, можеш да провериш в Гугъл каква е точната стойност в момента, защото трябва да се вземе предвид инфлацията.

П.П.: Между 526 и 576 млн. паунда.