Какво се случи с топ талантите на България?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: Какво се случи с топ талантите на България?

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 01 окт 2014 17:53

Елементарно е: тия момчета отиват в отбор, в който повечето футбалери са израсли с друга методика на подготовката, с друга дисциплина и т.н. За няколко месеца няма как да преодолеят години разлика в .. обучението. Дет се викаше.. първите 7 годинки са много важни.

Биха могли малко да намалят разликата, нооо .. само с допълнителни тренировки, работа до лудост.. тогава ако има талант в тях ще им развитие. В този ред на мисли давам най-големи шансове на Славчев. Може би щото все пак го познавам и знам що за птица е: упорит до припадък, до умирачка като гони някаква цел. Е, шанс ще има ако му стигне таланта де..
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

effect

Мнениеот effect » 01 окт 2014 18:16

С малката разлика, че Вутов е 3-4 години по - малък от горните момчета и няма физиката най - вероятно да играе за мъжете. Може би ще изкара и този сезон в примаверата и от следващия ще го гледаме при мъжете.

Потребителски аватар
matador1
Контакти:

Мнениеот matador1 » 01 окт 2014 18:18

Ако написаното в статията е вярно си мисля, че просто в българските школи трябва да се набляга и на още една част от човешкия организъм - мозъка. Противно на онова, което си мислят някои най-великите футболисти не са малоумни. Да, може би не разсъждават като гениални физици, химици, писатели, а по-един съвсем различен начин, но те са гении в един или друг смисъл на думата. За мен един футболист трябва да се тренира малко по-комплексно, а не само в самия футбол. Някои дребни умения от други спортове могат да са от полза (джудото учи как да падаш без да се нараниш в определени ситуации, фехтовката развива много рефлексите), а обогатяването в някаква степен на умствения капацитет също не е за пропускане.

Някои от примерите са твърде млади и имат време, дори тук нямаше да ги пускат (Вутов). Според мен от споменатите единственото истинско разочарование е Неделев, но и той не е старец. Да не говорим, че някои треньори също допускат грешки в преценката си.

Потребителски аватар
terata
Контакти:

Мнениеот terata » 01 окт 2014 18:22

matador1 написа:Ако написаното в статията е вярно си мисля, че просто в българските школи трябва да се набляга и на още една част от човешкия организъм - мозъка. Противно на онова, което си мислят някои най-великите футболисти не са малоумни. Да, може би не разсъждават като гениални физици, химици, писатели, а по-един съвсем различен начин, но те са гении в един или друг смисъл на думата. За мен един футболист трябва да се тренира малко по-комплексно, а не само в самия футбол. Някои дребни умения от други спортове могат да са от полза (джудото учи как да падаш без да се нараниш в определени ситуации, фехтовката развива много рефлексите), а обогатяването в някаква степен на умствения капацитет също не е за пропускане.

Някои от примерите са твърде млади и имат време, дори тук нямаше да ги пускат (Вутов). Според мен от споменатите единственото истинско разочарование е Неделев, но и той не е старец. Да не говорим, че някои треньори също допускат грешки в преценката си.

Вутов беше дори титуляр в повечето срещи на Левски, преди да го продадат, като има близо 40 мача за първия отбор. Абе ти що си не гледаш немците, а се занимаваш с неща, които не са ти ясни?

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 01 окт 2014 18:34

Важното е да са здрави, да работят, да учат, да слушат треньора и да не се отчайват.
Хубаво е и да има някой близък човек покрай тях.
Кой от родните таланти успя в последните години?
Единствено Жоро Миланов играе по-редовно. Но и той в началото беше резерва на японеца, имаше специална фитнес програма за него и т.н.
Сашко Тонев блесна в Полша, но в Англия удари на камък.
Имаме само няколко играча, които отиват в големи отбори и стават несменяеми за тях - Ицо, Любо, Балъка, Ивайло Йорданов, Стенли и Бербо с изключение на престоя му в Ман Юнайтед.
Всички други имат проблеми. Така че не е нещо ново за българските футболисти.

Потребителски аватар
matador1
Контакти:

Мнениеот matador1 » 01 окт 2014 18:45

terata написа:
matador1 написа:Ако написаното в статията е вярно си мисля, че просто в българските школи трябва да се набляга и на още една част от човешкия организъм - мозъка. Противно на онова, което си мислят някои най-великите футболисти не са малоумни. Да, може би не разсъждават като гениални физици, химици, писатели, а по-един съвсем различен начин, но те са гении в един или друг смисъл на думата. За мен един футболист трябва да се тренира малко по-комплексно, а не само в самия футбол. Някои дребни умения от други спортове могат да са от полза (джудото учи как да падаш без да се нараниш в определени ситуации, фехтовката развива много рефлексите), а обогатяването в някаква степен на умствения капацитет също не е за пропускане.

Вутов беше дори титуляр в повечето срещи на Левски, преди да го продадат, като има близо 40 мача за първия отбор. Абе ти що си не гледаш немците, а се занимаваш с неща, които не са ти ясни?

Какво правите в Левски не ви знам, но не ми изглежда често нормалко онова което правите. Ама и аз наистина що не си гледам немците, а вие - разградения двор.

Потребителски аватар
terata
Контакти:

Мнениеот terata » 01 окт 2014 19:00

matador1 написа:
terata написа:

Какво правите в Левски не ви знам, но не ми изглежда често нормалко онова което правите. Ама и аз наистина що не си гледам немците, а вие - разградения двор.

:?: :?: :?:
често нормалко... нещо си се опитал да кажеш ми се струва?

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 01 окт 2014 20:26

Винаги съм смятал, че много се бърза с тези трансфери. Трябва да поиграят 3 години за отборите си в България, да пообръгнат и възмъжеят и тогава навън...ама слуша ли те някой? Видят някое евро в брой и се осират в гащите. Факт.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 01 окт 2014 20:33

sin4ec написа:Винаги съм смятал, че много се бърза с тези трансфери. Трябва да поиграят 3 години за отборите си в България, да пообръгнат и възмъжеят и тогава навън...ама слуша ли те някой? Видят някое евро в брой и се осират в гащите. Факт.

Това едно на ръка, но нека да си кажем също, че имаме сериозни различия спрямо вижданията на развитите футболни страни относно значението на думичката "млад талант".

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 01 окт 2014 20:42

RedeviL написа:
sin4ec написа:Винаги съм смятал, че много се бърза с тези трансфери. Трябва да поиграят 3 години за отборите си в България, да пообръгнат и възмъжеят и тогава навън...ама слуша ли те някой? Видят някое евро в брой и се осират в гащите. Факт.

Това едно на ръка, но нека да си кажем също, че имаме сериозни различия спрямо вижданията на развитите футболни страни относно значението на думичката "млад талант".

Мда, тука някои до трийсетака ги водим млади таланти...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Върни се в “Национален отбор”