Как се справяте с постите?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
messi7
Контакти:

Re: Как се справяте с постите?

Мнениеот messi7 » 30 мар 2014 22:37

ЕМИЛ написа:Не постя . Християнин съм и ги уважавам традициите , но постите не ги спазвам .

И аз така. И според мен духовният пост е много по-важен от отказването от месо/мляко и тн. Преди време спазвах по 2 седмици, но не и повече. Не мога без мръвка. :twisted: :oops: 8-)
Изображение

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 30 мар 2014 22:37

Въпросът ти е доста резонен. Аз в момента нямам проблеми с това, тъй като съм без работа и имам достатъчно време, възможности и желание сам да приготвям своята храна. Смея да твърдя, че го правя по завидно добър начин, макар и кухнята да се превръща по време на това начинание в бойно поле или по-точно все едно че е претърпяла бомбардировка.
Може да се каже също така и че аз постя целогодишно, макар и не строго. Многократно обаче съм се срещал докато учех и работех с проблема, че по столове и закусвални освен кашкавал пане трудно се намираше нещо друго, а всеки ден кашкавал пане определено омръзва. Въпросът е да сме по-активни, да не си траем и ако се появи някой, пред когото да повдигаме тези въпроси да го правим без да се колeбаем.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
dindan
Контакти:

Мнениеот dindan » 30 мар 2014 22:41

А каква е целта на тези пости?
ЧОВЕШКИЯТ УМ Е ОГРАНИЧЕН,ГЛУПОСТТА НЕ Е

Podcast

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

Мнениеот olympic teteven » 30 мар 2014 22:42

doktora25 написа:а всеки ден кашкавал пане определено омръзва

Охоо, при мен няма такива работи... Изображение Изображение Изображение

dindan написа:А каква е целта на тези пости?

Да се пречистим духовно

Потребителски аватар
Черният козел
Контакти:

Мнениеот Черният козел » 30 мар 2014 22:44

scot как така спагети без варене?
Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 30 мар 2014 22:45

sin4ec написа:Бирата е постна!

Еми точно да тя се прави от растения, иначе защо Бог защо е създал хмела, ечемика и т.н.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 30 мар 2014 22:46

Защо трябва да се пости?Пречистването на организма и други такива "оправдания" не ги взимам под внимание.Можеш да си "пречистваш" организма когато искаш,да не говорим,че християни живеят в различни климатични условия и различен режим и меню на хранене.

pomiqr139

Мнениеот pomiqr139 » 30 мар 2014 22:48

Справям се с постите като ям месо.

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 30 мар 2014 22:49

doktora25 написа:Въпросът ти е доста резонен. Аз в момента нямам проблеми с това, тъй като съм без работа и имам достатъчно време, възможности и желание сам да приготвям своята храна. Смея да твърдя, че го правя по завидно добър начин, макар и кухнята да се превръща по време на това начинание в бойно поле или по-точно все едно че е претърпяла бомбардировка.
Може да се каже също така и че аз постя целогодишно, макар и не строго. Многократно обаче съм се срещал докато учех и работех с проблема, че по столове и закусвални освен кашкавал пане трудно се намираше нещо друго, а всеки ден кашкавал пане определено омръзва. Въпросът е да сме по-активни, да не си траем и ако се появи някой, пред когото да повдигаме тези въпроси да го правим без да се колeбаем.

Кашкавала определено не е постно, животински продукт е или поне трябва да бъде. Но лелелеее как върви с Бира мамкъ му, ако е направено добре може и до каса да се откара, но важното е да я има Бирата

Потребителски аватар
валидол за теб
Контакти:

Мнениеот валидол за теб » 30 мар 2014 22:49

"Също, кога постите, не бивайте намръщени като лицемерците; защото те си правят лицата мрачни, за да се покажат пред човеците, че постят. Истина ви казвам, те получават своята награда".
"Нека лявата ти ръка да не знае какво прави дясната"
Лекувам нерви и подобрявам общото състояние на духа на човека. Без странични ефекти, без консерванти. Подобрявам и пигментацията на кожата при стари хора.Безплатно, просто контактувайте с мен.

Върни се в “Свободна зона”