Кабинетът подкрепи строежа на курортен комплекс на Карадере

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Re: Кабинетът подкрепи строежа на курортен комплекс на Карадере

Мнениеот RedeviL » 20 мар 2014 10:18

tprodanov написа:Проблемът в лифта е изцяло в Цеко, а не в природозащитниците.
В случая имаш територия, която попада в "Натура 2000", в защитена зона "Камчийска планина" за опазване на дивите птици и защитена зона "Плаж Шкорпиловци" за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна.
Строежът там прегазва един куп правила и само идиот може да одобри това.

Има ли желание винаги може да се измиси компромисен вариант! Фауната и опазването на природата са много важни, но също така е важно и икономическото развитие на региона.. Доколкото се сещам, в статията прочетох, че безработицата в региона е доста над средната за страната. А едни 500 постоянни работни места ще се отразят изключително добре за хората живеещи там! Нима това е по-малко важно!?

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 20 мар 2014 10:26

Безработицата в района идва именно от изграждането на подобен тип обекти. Ще гасиш пожар с бензин? :mrgreen:

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 20 мар 2014 10:28

RedeviL написа:
В случая имаш територия, която попада в "Натура 2000", в защитена зона "Камчийска планина" за опазване на дивите птици и защитена зона "Плаж Шкорпиловци" за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна.

Има ли желание винаги може да се измиси компромисен вариант! Фауната и опазването на природата са много важни, но също така е важно и икономическото развитие на региона.. Доколкото се сещам, в статията прочетох, че безработицата в региона е доста над средната за страната. А едни 500 постоянни работни места ще се отразят изключително добре за хората живеещи там! Нима това е по-малко важно!?

Какви 500, бе, ти ненормален ли си :!: Писнало ми е от гьонове :!: Усраха цялото Черноморие, малко места останаха незасторени и тях да ги усереме, нали :?: Слез малко по Гърция, виж как е там и тогава седни да пишеш простотии :!: Къде ги 500-те хиляди работни места на Орешака и педеругата от първата страница :?:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Trimastiki
Контакти:

Мнениеот Trimastiki » 20 мар 2014 10:29

Изобщо не съм зеленилка. Само че на българско черноморие не ходя от 7-8 години. Не ме кефи да си подавам сол и пипер през балкона с гостите на съседния хотел. Нито пък гледката на лайняния поток, който сутрин се излива в морето пред плажа на хотела ми. Не ме кефи "едни хора да усвоят едни средства" за да бетонират и малкото останали природни кътчета. Щото, ако си мислиш, че тези са инвеститори, просто забрави. Ти и аз сме инвеститорите реално. Тези пари са дошли от твоите и моите данъци. Нали не мислиш, че прословутите еврофондове се пълнят от небето с фуния. Само че после ще отидат в едни джобове. Дали на Боко Тиквата, дали на СерГейчо, дали на хидроинженера Ахмедчо, няма значение.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 20 мар 2014 10:31

boabbb написа:
RedeviL написа:

Какви 500, бе, ти ненормален ли си :!: Писнало ми е от гьонове :!: Усраха цялото Черноморие, малко места останаха незасторени и тях да ги усереме, нали :?: Слез малко по Гърция, виж как е там и тогава седни да пишеш простотии :!: Къде ги 500-те хиляди работни места на Орешака и педеругата от първата страница :?:

Не малко, много съм слизал в Гърция! Известно ли ти е с колко острова разполага Гърция, че ми ги даваш за сравнение!?

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 20 мар 2014 10:33

RedeviL написа:
boabbb написа:
RedeviL написа:

Не малко, много съм слизал в Гърция! Известно ли ти е с колко острова разполага Гърция, че ми ги даваш за сравнение!?

Аз не ти говоря за островите, а за района на Солун и Халкидики - къде има таква цигания като тука, например в Слънчев бряг и Св. Влас :?
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 20 мар 2014 10:34

И каква е връзката, която ни казва, че след като Гърция има острови и безкрайна брегова ивица, ние трябва да строим хотели?

Потребителски аватар
irradeum
Контакти:

Мнениеот irradeum » 20 мар 2014 10:37

Trimastiki написа:Изобщо не съм зеленилка. Само че на българско черноморие не ходя от 7-8 години. Не ме кефи да си подавам сол и пипер през балкона с гостите на съседния хотел. Нито пък гледката на лайняния поток, който сутрин се излива в морето пред плажа на хотела ми. Не ме кефи "едни хора да усвоят едни средства" за да бетонират и малкото останали природни кътчета. Щото, ако си мислиш, че тези са инвеститори, просто забрави. Ти и аз сме инвеститорите реално. Тези пари са дошли от твоите и моите данъци. Нали не мислиш, че прословутите еврофондове се пълнят от небето с фуния. Само че после ще отидат в едни джобове. Дали на Боко Тиквата, дали на СерГейчо, дали на хидроинженера Ахмедчо, няма значение.

Много добре казано ! Аз също не ходя по нашето Черноморие - осраха го до неузнаваемост .Няма да им пълня джобовете на тия пишман бизнесмени .
АКО ВСЯКА ЖЕРТВА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В РУСИЯ ПОЧЕТЕМ С МИНУТА МЪЛЧАНИЕ, СВЕТЪТ ЩЕ ПОТЪНЕ В ТИШИНА ЗА 118 ГОДИНИ !

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 20 мар 2014 10:57

Въпреки, че разполагаме с не толквоа голяма ивица, не мога да се съглася с твърденията, че едва ли не е презастроена, особено ако става въпрос за южното ни черноморие. Не мога да разбера, защо като се заговори за българското черноморие и го свързваме със Слънчев бряг и Свети Влас? Това са само два курорта на фона на цялото ни крайбрежие.. Друг е въпросът в какъв стил са направени и за коя туристическа група от хора са предназначени! Забавление, казина, нощен живот и качествена музика - това е тяхното амплоа и то не може, а и не бива да бъде променяно! А който иска спокойна, безгрижна и романтична почивка, просто е сбъркал мястото.. Лично аз също не съм привърженик на въпросните курорти, но в случая по-важното е, че осигуряват сезонна работа за голям брой българи, както и свежи пари в БВП на страната.

ticha i vladislav
Контакти:

Мнениеот ticha i vladislav » 20 мар 2014 11:06

"Камчийска планина" няма и никога не е съществувала.Може да има планина Витоша,но до Варна има Море и пясъци-затова се казва 'Камчийски пясъци"
Черно море-първият шампион по футбол в България

Върни се в “Свободна зона”