Бог да го прости полицая! Не знам защо всички се нахвърлят върху главния секретар. За мен лично нямам съмнения, че полицаите са действали адекватно. Говорих с мой познат, служител в НСБОП до преди 2 години, който ми сподели, че преди подобни спецакции се права много сериозен разбор. Той също ми каза, че не може да си обясни какво е станало и не се съмнявал, че колегите му действали адекватно. Преди минути гл. сектретар на МВР каза, че убитият полицай е бил с щита, влезнал е пръв и е имал малшанса патрон, отскочил от щита да се забие в шията му. Раната е била смъртоносна, а другите момчета са имали късмета да бъдат улучени в крайниците. Аз чух нещо по-фрапиращо: Бившият главен секретар на МВР Калин Гергиев е спрял операция, която била на последната фаза (влизане на барети)

Прокуратурата ще се занимае със случая и ще разследва защо при подготвена операция главният секретар я отменя....

Не искам да нападам никого преди да станат ясни обстоятелствата, но това е недопустимо! Не може един луд човек да притежава оръжия, да заплашва и на всичкото отгоре 3 години да не се взимат мерки!

Дано ранените полицаи се възстановят!