Стрелба и мъртъв полицай в Лясковец!!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

bobi_getov1
Контакти:

Re: Стрелба и мъртъв полицай в Лясковец!!!

Мнениеот bobi_getov1 » 14 мар 2014 16:10

ralka_levskarka написа:Каква му е тогава шибаната причина да убива и заплашва невинни хора, след като е много нормален?

Освен убит полицай и 2ма ранени-не съм 4ул да е застрелял някой друг-а за заплашването от каде го видя-кой е заплашвал-аз не съм видял и не съм чул!!!
Ето това е-медиййте и полицията казват заплашвал е -и сляпо вярваме-защо не си признаят яе са пълни аматорири!!!
П.с-и в моя дом да нахълтат в 6 сутринта както имам малко дете и ако имам оръжие-бог да ги прости-а пък после да обесняват как са зелени барети от френския легион-капиш!!!
Айййййййййййй Канарииииииииииииииииииии

Потребителски аватар
roknrolla
Контакти:

Мнениеот roknrolla » 14 мар 2014 16:11

Вестникарското заглавие можеше да изглежда и така :Петдесет и тригодишен ловец ,стар ерген,застреля полицай при самоотбрана със законно притежаваната от него пушка , вдъхновен от музиката на „Джудас Прийст“ .[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PqAPVB4u9Zs[/youtube]
Oт доста време насам в Борисовата градина всъщност нищо не се променя, просто много пъти вече изравят и погребват един и същ мъртвец...

Потребителски аватар
ralka_levskarka
Контакти:

Мнениеот ralka_levskarka » 14 мар 2014 16:20

bobi_getov1 написа:
ralka_levskarka написа:Каква му е тогава шибаната причина да убива и заплашва невинни хора, след като е много нормален?

Освен убит полицай и 2ма ранени-не съм 4ул да е застрелял някой друг-а за заплашването от каде го видя-кой е заплашвал-аз не съм видял и не съм чул!!!
Ето това е-медиййте и полицията казват заплашвал е -и сляпо вярваме-защо не си признаят яе са пълни аматорири!!!
П.с-и в моя дом да нахълтат в 6 сутринта както имам малко дете и ако имам оръжие-бог да ги прости-а пък после да обесняват как са зелени барети от френския легион-капиш!!!

Ранените са трима. Децата са играли, а той е крещял отгоре да млъкнат, иначе ще извади пушката ? Wtf? Да ти имам нормалността, и отзад на гаража Смърт за вас |-(
[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 14 мар 2014 16:35

Бог да го прости полицая! Не знам защо всички се нахвърлят върху главния секретар. За мен лично нямам съмнения, че полицаите са действали адекватно. Говорих с мой познат, служител в НСБОП до преди 2 години, който ми сподели, че преди подобни спецакции се права много сериозен разбор. Той също ми каза, че не може да си обясни какво е станало и не се съмнявал, че колегите му действали адекватно. Преди минути гл. сектретар на МВР каза, че убитият полицай е бил с щита, влезнал е пръв и е имал малшанса патрон, отскочил от щита да се забие в шията му. Раната е била смъртоносна, а другите момчета са имали късмета да бъдат улучени в крайниците. Аз чух нещо по-фрапиращо: Бившият главен секретар на МВР Калин Гергиев е спрял операция, която била на последната фаза (влизане на барети) :o Прокуратурата ще се занимае със случая и ще разследва защо при подготвена операция главният секретар я отменя.... :shock: Не искам да нападам никого преди да станат ясни обстоятелствата, но това е недопустимо! Не може един луд човек да притежава оръжия, да заплашва и на всичкото отгоре 3 години да не се взимат мерки! :x Дано ранените полицаи се възстановят!

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 14 мар 2014 16:44

[center]Калин Георгиев спрял акция на МВР срещу стрелеца от Лясковец[/center]

Акция на баретите срещу стрелеца от Лясковец Петко Петков, насрочена за март 2012 г., е била спряна от тогавашния главен секретар на МВР Калин Георгиев.

Това стана ясно от оповестена от Окръжната прокуратура във Велико Търново хронология на случая с 53-годишния мъж от Лясковец, който тази сутрин уби командос от Специализирания отряд за борба с тероризма и рани други трима служители на МВР.

От пресцентъра на прокуратурата съобщават, че на 10 февруари 2012 г. Районна прокуратура – Горна Оряховица е отправила искане до съда за задължително настаняване в лечебно заведение на Петко Савов Петков. Събрани са данни, че вероятно мъжът страда от психично заболяване и се нуждае от лечение, тъй като е опасен за себе си и околните.

Магистратите постановили Петков да бъде доведен принудително в съдебната зала.

На 15 март 2012 г. е планирана спецоперация с участието на СОБТ и Института по психология на МВР за задържането и довеждането на Петков в съдебно заседание. По разпореждане на главния секретар на МВР операцията не е реализирана.

По това време главен секретар на вътрешното ведомство е Калин Георгиев.

Образуваното в Районния съд в Горна Оряховица производство за настаняване и лечение е прекратено от съда на 30 март 2012 г., след двукратни опити Петков да бъде принудително доведен и изслушан от съдебен състав.

В парламента днес вътрешният министър Цветлин Йовчев каза, че ще бъде направена проверка защо през 2012 г. е била прекратена подготвяната акция на баретите срещу Петков.

"Много е важно защо през 2012 г. е спряна операцията, която, ако беше проведена, сега нямаше да има този изход", категоричен бе Йовчев.

Междувременно главният секретар Светлозар Лазаров съобщи, че Емил Шарков е загиналият служител на СОБТ, предаде "Фокус". Лазаров изказа съболезнования на семейството и близките и каза, че с него са били приятели.

ticha i vladislav
Контакти:

Мнениеот ticha i vladislav » 14 мар 2014 17:03

Kaто не ти е мил живота и си решил да стреляш,защо стреляш по невинния човек от МВР,който са го изпратили да си заработи мизерните 30 лева за деня?
Има толкова много високи мишени ,които си заслужават!
Черно море-първият шампион по футбол в България

Потребителски аватар
tomba
Контакти:

Мнениеот tomba » 14 мар 2014 17:20

Разбрах че това са части за борба с тероризма,а те не преговарят,който им е дал такава заповед да си носи отговорността.

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 14 мар 2014 17:58

Според мен за да се пратят не някакви обикновени полицаи , значи не са искали само да го арестуват, а са смятали ,че човека е опасен ,за мен цялата операция не е била изготвена както трябва и спецполицаите не са знаели с какво си имат работа и са подценили ситуацията ,което се оказало фатално ,жалко за полицая.

Потребителски аватар
ralka_levskarka
Контакти:

Мнениеот ralka_levskarka » 14 мар 2014 18:15

Мир на праха му!

Емил Шарков е името на загиналия служител от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ). Това каза на пресконференция главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, предаде репортер на Novini.bg. Лазаров изказа съболезнования на семейството и близките на загиналия служител на МВР и каза, че с него са били приятели. По отношение на стрелеца, 53-годишния мъж от Лясковец, Светлозар Лазаров заяви, че на 12 март е отправил заплаха да застреля децата от училището срещу дома му. Състоянието на мъжа е определено като нестабилно и агресивно. От 2011 година той не е излизал от дома си, като се е бил барикадирал с плътни завеси и радиатори. Петков не е бил военен, нито е бил полицай, но за кратко е работел във военен завод. Майка му също е била агресивна, като е оказвала съдействие на полицията Петков да бъде изведен от дома му. Тя е задържана. Петков е бил изведен от втори път, когато вече е бил ранен и изтощен от кръвозагуба, стана ясно още на пресконференцията.
[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 14 мар 2014 19:20

На всичкото отгоре разбираме, че тоя ще живее. Познайте какво ще стане като излезе от болницата. Да ви кажа ли, или вече знаете ?! Ще му бъде наложена психиатрична експертиза, ще го изкарат луд и няма да го съдят! Ей това ще стане! Да го бяха оставили в дома му да умре от кръвозагуба :evil: Може да е садистично от моя страна, но не е нормално това, което ще се случи. Колкото и странно да ви звучи, надявам се този да не оцелее.... иначе не знам хората в Лясковец как ще живеят спокойно :oops:

Върни се в “Свободна зона”