Ивайло Лудогорец написа:Не съм им фен , а симпатизант , винаги съм се разграничавал от фенщината.
Симпатизирам им от около 5 г. , откакто гледам редовно английски футбол . Със сигурност не е почнало "защото имат пари " . Просто ,когато им гледах един мач ми хареса играта им , бяха направили един обрат . Хареса ми и цвета на екипа ... Как иначе се ражда симпатизантството към чуждите отбори ? Я цвят , я някой те зариби .... Хареса ми също любовта на феновете им и как са подкрепяли отбора си по долните дивизии ,
докато градския съперник е ИМАЛ ПАРИ и е трупал слава и фенове в световен мащаб . И как град Манчестър е с преобладаващи сини фенове , отново въпреки по-горните факти . Фактите са си факти както казва Санди

Мисля, че трябва да мълчиш по всеки един въпрос отнасящ се за Манчестър Юнайтед! През 1986 година Сър Алекс не идва с шейх под ръчичка и да харчи тонове пари. Минават 4 години на усилен труд преди да бъде спечелена първата купа и 6 години преди първата титла. Детрониран е славният Ливърпул, Арсенал, да не говорим за Блекбърн, Лийдс, Норич, дори Нюкасъл. През 2006/2007 почнаха големите инвестиции в Сити, преди това - отбор асансьор! За слава, за пари, за успехи...всичко е постигнато с годините и с много труд!
Сити също си имат своята история, но когато печелят титлата през 1968 и настъпват големите празненства в града, еуфорията бързо утихва след като в същия сезон Манчестър Юнайтед става първият британски тим носител на КЕШ!