Тъмната пигментация и футболните страсти

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
stn

Re: Тъмната пигментация и футболните страсти

Мнениеот stn » 05 юли 2013 19:25

Просто имат проблем с размера на членовете си.
Умира бавно този, който бяга от страстта и водовъртежа на чувствата, които връщат блясъка в очите и спасяват тъжните сърца...

Потребителски аватар
Бисер Шматков
Контакти:

Мнениеот Бисер Шматков » 05 юли 2013 19:40

Благодаря на всички, много интересни мнения!

@Любака, Бразилия наистина е добър пример, а и доста бразилци играят в родното първенство и са ставали любимци на феновете. Може би в "самба" футбола има специaлна харизма.

@Венгер, в интерес на истината май в сайтове като топспорт съм попадал на доста мнения насочени срещу мургавите, може би не са най-представителната извадка.

@палячо и @неймар, имате право, циганската престъпност е проблем (особено в селските райони) и съответно се правят асоциaции между ромите и други мургави народи.

@onceMort, да, в Сицилия и части на Испания немалък процент от местните са с относително тъмна пигментация и имат по-екзотичен външен вид. Предполагам, че обидите на цигани са и заради определен модел на поведение (симулации, разправии), който естествено не е характерен само за южните народи.

Аз сякаш обикновено съм неутрален като играят чужди национални отбори, но понякога започвам да подкрепям даден тим заради фактори като спортсменство, игрови стил и т.н.

@Юрген, и аз съм на това мнение, за повечето хора е по-лесно да се отъждествяват с играчи, които по някакъв външен признак приличат на тях.

@Без мнение, според мен доста негри си имат своите положителни качества, но съм съгласен, че стандартът на живот в европейските и северномериканските държави е много по-висок от този в Африка (може би това води до някои културни и ценностни различия).

@Чужденец, за съжаление съм изгледал само видео клипове с Гунди и някои снимки и сякаш не мога точно да преценя дали е бил с доста мургава пигментация (чернобелите фотографии понякога са измамни). Аз иначе съм неутрален, не храня лоши чувства към нито един български отбор. Относно Стоичков - според мен той си е с нормална средиземноморска пигментация, не е чак мургав...Нямам представа дали го наричат кюрд заради външния му вид или поведението му.

@Виaли69, като цяло съм съгласен с теб - аз в никакъв случай не го считам за неморално или нередно, но ми се струва, че понякога се наблюдава и неприязън към тъмните народи. Опитвах се да установя дали има и по-дълбоко вкоренени (например исторически) причини за това. Но объркващото за мен е, че в ЦСКА и "Левски" има доста латиноси и тъмнокожи футболисти (над 50 процента в дадени случаи), но въпреки това повечето им фенове не са оттеглили подкрепата си от тях. Тоест излиза, че при определени обстоятелсвта мнозинството български поддръжници са в състояние да подкрепят футболисти, които са много различни на външен вид от тях.

И аз съм на мнение, че огромното мнозинство от етническите българи са европеиди; има известно припокриване във външния вид с латински народи като италиaнци и румънци, което разбира се не ни прави по-малко бели.

А аз конкретно съм против натурализирането в спортове като баскетбола - не толкова по расови причини, а просто защото се изяждат местата на българи, а и вярвам, че сме достатъчно способни да постигаме успехи само с нашенци.

@stn, хаха, май стереотипът е (поне сред белите в Северна Америка), че чернокожите са "по-надарени"!
България през розови очила!

http://www.youtube.com/watch?v=AuA3T9Mh2OE

onceMORT
Контакти:

Мнениеот onceMORT » 05 юли 2013 20:20

Бисер Шматков написа:Благодаря на всички, много интересни мнения!
@onceMort, да, в Сицилия и части на Испания немалък процент от местните са с относително тъмна пигментация и имат по-екзотичен външен вид. Предполагам, че обидите на цигани са и заради определен модел на поведение (симулации, разправии), който естествено не е характерен само за южните народи.

Аз сякаш обикновено съм неутрален като играят чужди национални отбори, но понякога започвам да подкрепям даден тим заради фактори като спортсменство, игрови стил и т.н.

Човек в южните части на тези страни не е рядко срещано явление при едно просто сбиване или конфликт да ти се вади нож, да ти скачат на тумби, точно като циганите в България. Италианците от севера наричат южните си сънародници "цигани" и то нерядко. Поведението на терена е само част от тези особенности на генотипа.
shotgun blues написа:То беше ясно ,че ГЕРБ ще спечели......аз за тва и не гласувах ,вместо да си изкарам един страхотен спортен ден с Формула,мачове,финала на Тренто,финал Евролига,ще се занимавам с тези,все тая

"Човешки" материал!?

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 05 юли 2013 20:50

Боже какви кретени има в България...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
reh4o
Контакти:

Мнениеот reh4o » 06 юли 2013 02:24

О да те германците на последък са толкова бели по-чисти арийци като Гюндоган,Йозил и Сами Кедира не съм виждал. :mrgreen:
ЛЕКУВАМ МАНИЯ ЗА ВЛИЧИЕ С УРИНОТЕРАПИЯ !!!

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 06 юли 2013 07:22

Не съм расист,но съм патриот.Жена шофьор,негър скиор,евреин миньор.Трудно ще видите.Не че ги няма,но изключението не изключва правилото.Когато видя негър шампион по шахмат може би ще си променя мнението.А във футбола отношението не е по-различно.Тъмната пигментация се обвързва със някои качества които са непресъщи за скандинавските страни, примерно.За нас българите всички съседни страни са цигани,а жител на една от тях е обидна дума в речника ни.Аз лично нямам лоши впечатления от общуването ми със тях на тяхна земя.Е патриотичността им е в пъти по-голяма от нашата което може би е дразнещо за някои.Не е важна обвивката ,а вътрешността.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 06 юли 2013 07:51

КРАСОТА ВЯРА БОРБА написа:Не съм расист,но съм патриот.Жена шофьор,негър скиор,евреин миньор.Трудно ще видите.Не че ги няма,но изключението не изключва правилото.Когато видя негър шампион по шахмат може би ще си променя мнението.А във футбола отношението не е по-различно.Тъмната пигментация се обвързва със някои качества които са непресъщи за скандинавските страни, примерно.За нас българите всички съседни страни са цигани,а жител на една от тях е обидна дума в речника ни.Аз лично нямам лоши впечатления от общуването ми със тях на тяхна земя.Е патриотичността им е в пъти по-голяма от нашата което може би е дразнещо за някои.Не е важна обвивката ,а вътрешността.

мхм...тфа мнение ми напомня мнението на един идиот в един друг форум,който написа,че е атеист-езичник,демек и твоето мнение няма голяма логика,ама за*би...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Бисер Шматков
Контакти:

Мнениеот Бисер Шматков » 08 юли 2013 15:40

@onceMort, да, а и май е имало случаи с наръгани фенове и полицаи по време на мачове в тези части на Италия. Може би през последните двадесет години манталитетът се е попроменил (партии като Лега Норд напоследък губят позиции), но не достатъчно, южняшкият темперамент си остава проблемен . Мисля, че и в някои части на Албания все още стават убийства заради семейни вражди/вендети.

@reh4o, да, доста германски играчи (и то водещи такива) са с имигрантски произход. Въпреки всичко по мои наблюдения Германия си остава доста популярен отбор сред родните фенове и все още ги асоциират с арийството. Като се замисля проарийските идеологии обикновено не са добре настроени към по-мургавите народи. Най-странното е, че арийските теории често са и антиславянски, макар славяните да се отличават с доста светла пигментация.

@КРАСОТА ВЯРА БОРБА, добре казано, и на мен ми се набива на очи, че при почти всички култури (дори изолирани африкански племена) белотата се въздига в култ. Например в мексиканската филмова индустрия популярните актьори обикновено са с пигментация, която е по-светла от типичната за тези страни.
А иначе цялостно погледнато българите са по-близки на външен вид до народи като сърби и румънци (нордическият фенотип не е преобладаващ при нас), но е нормално да има междусъседски дрязги (обикновено не на индивидуална основа).

@DrunkenMaster, има много противоречия в арийските теории, които са сравнително популярни у нас, но според мен българите са сравнително толерантен народ и нашият расизъм рядко води до ексцесии.
България през розови очила!

http://www.youtube.com/watch?v=AuA3T9Mh2OE

Върни се в “Футбол - Свят”