Сащ'94 v/s Лондон'12 - открийте приликите и разликите

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Re: Сащ'94 v/s Лондон'12 - открийте приликите и разликите

Мнениеот doktora25 » 14 авг 2012 16:06

Само следващият ни голям полуфинал да не е след 18 години. :?
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
dikanio
Контакти:

Мнениеот dikanio » 14 авг 2012 16:34

Captain Stottlemeyer написа:Бих добавил едно свое мнение за още една прилика: Според мен, след загубените полуфинали и волейболистите в Лондон, както и футболистите в САЩ решиха, че са си свършили работата и не подходиха достатъчно мотивирани в мача за трето място (сега срещу Италия, тогава срещу Швеция). 8-)

Български отбор в какъвто и да е спорт, никога да спечели мач за трето място. За нас това винаги ще е приятелски мач, в който няма смисъл от напрягане :)
Един картоф, една чорба, един коптор!

Потребителски аватар
shwepi
Контакти:

Мнениеот shwepi » 14 авг 2012 22:04

brat domingo написа:.....

С риск да ме пуснат в принудителна отпуска ще ти кажа че си пълен аматьор и хейтър 1994 посрещнахме И волейболистите сравни тези два отбора а не футбол и волейбол.
39 PFC CSKA Sofia BUL 25 0 98 41 16 41 140 144 98 -4
:?:
147 PFC CSKA-Sofia JSC BUL 4 0 16 8 1 7 29 28 17 1
:!:

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 15 авг 2012 00:07

dikanio написа:
Captain Stottlemeyer написа:Бих добавил едно свое мнение за още една прилика: Според мен, след загубените полуфинали и волейболистите в Лондон, както и футболистите в САЩ решиха, че са си свършили работата и не подходиха достатъчно мотивирани в мача за трето място (сега срещу Италия, тогава срещу Швеция). 8-)

Български отбор в какъвто и да е спорт, никога да спечели мач за трето място. За нас това винаги ще е приятелски мач, в който няма смисъл от напрягане :)

На Световното п-во в Япония по волейБой завършихме трети и спичелихме квота за Олимпиадата в Пекин ;)
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

Потребителски аватар
I.A
Контакти:

Мнениеот I.A » 15 авг 2012 11:36

dikanio написа:

Ми не е така.И на световното 2006 и на евро 2009 не бихме ли в мача за трето място.

Потребителски аватар
brat domingo
Контакти:

Мнениеот brat domingo » 15 авг 2012 11:37

shwepi написа:
brat domingo написа:.....

С риск да ме пуснат в принудителна отпуска ще ти кажа че си пълен аматьор и хейтър 1994 посрещнахме И волейболистите сравни тези два отбора а не футбол и волейбол.

Дали съм аматьор - нека всеки преценява за себе си. Но това за хейтъра ми е съвсем непонятно защо си го написал. Сравнението в случая е между футбол и волейбол, защото там откривам база за сравнение. Не разбирам защо това да е причина да бъда обявен за хейтър.

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 15 авг 2012 16:32

Xamy написа:Във Футбола квалификации играят към 200 отбора и само класиралите се на Световно първенство са повече от участниците във волейбола. А попадналите в топ4 са повече от тези във волейбола. В пъти.
В Баскетбола ситуацията е подобна. Примерно на Европейско първенство до елиминациите през последните 3 първенства са се класирали повече отбори отколкото участват в квалификации за Европейско волейболно първенство.

Убеден ли си в нещата, които пишеш, а? Или да ти вадя статистики? Можеш и сам да си ги намериш мисля. 8 държави са ставали Световен шампион по футбол, 7 по волейбол и 6 по баскетбол. Като броят първенства е съответно някъде 19-17-16. В Топ 4 не е много по-различно. 18-19 държави на футбол, 14-15 на волейбол и горе долу толкова на баскетбол. Не виждам някаква значима разлика, камо ли да са в пъти повече във футбола.
На Олимпиада волеят е много по-равностоен от баскета също. В баскета САЩ има 14 Олмпийски титли, СССР - 2, Аржентина и Югославия по 1. във волея има 6 държави Олимпийски шампиони и то от по-малко турнири.
Затова недей писа наизуст. Единствено си прав, че по света наистина в много повече държави се развива футбол и баскетбол, отколкото волейбол, но това не личи от броя на призьорите.
А в квалификации за Европейско волейболно първенство участват почти всички европейски държави
http://www.cev.lu/Statistics.aspx
Ето, точно 44 държави са участвали в последните квалификации и финали на Европейско първенство

Върни се в “Волейбол”