Не на държавата в спорта
Модератори: TodorT, paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Не на държавата в спорта
Донякъде съм съгласен с автора на темата, но не напълно. Аз съм за широка държавна намеса в спорта, но не в този формат с измислените федерации. Държавата трябва да инвестира в бази, зали, лаборатории, да организира повече турнири, да търси мерки за масовизиране на спорта - повече часове физическо в училище, всеки ученик ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да тренира някакъв спорт. Всички федерации (с 2-3 изключения) да бъдат разформировани и изградени от нулата. А за наливането на парите в образованието и здравеопазването разбира се съм съгласен, но като цяло държавният бюджет трябва да бъде увеличен!
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
А бе нашата държава отделя ли въобще пари за спорт. Пари се отделят само на хартия и после при разпределението отиват в нечии джобове. Същото се отнася за абсолютно всичко (здраве , здравеопазване , култура). Трябва да се засили контрола при усвояването на средствата.Но естествено държавата трябва само да помага , основно парите трябва да идват от спонсори.
Съгласен съм. Веднага да се спира финансирането на спорта. След това също трябва да спре да финансира културата, после образованието и здравеопазването

- 1912plovdiv
- Контакти:
Пари има достатъчно и за образование и за здравеопазване и за спорт, само че на първосигналния Ганьо са му виновни 60-те човека отишли на олимпиада , а не шефат на болницата примерно дет точи милиони .
Ганьо не си прави сметка, че дори и да закрият целия спорт и всичките пари да отидат за здравеопазване , уродите по веригата пак ще ги изсмучат до стотинка, колкото и да им дадеш, и Ганьо пак ще реве що няма пари в здравеопазването. Само че вече и малкото спорт и него няма да го има.
Ей това е Ганьо.
Ганьо не си прави сметка, че дори и да закрият целия спорт и всичките пари да отидат за здравеопазване , уродите по веригата пак ще ги изсмучат до стотинка, колкото и да им дадеш, и Ганьо пак ще реве що няма пари в здравеопазването. Само че вече и малкото спорт и него няма да го има.
Ей това е Ганьо.
▒▓█▀▄▀▄ БОТЕВ ▀▄▀▄█▓▒
[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UP20C5agYoE&list=LLDu9hpyDTcjHX9bXKfC5wsA[/youtube][/offtopic]
[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UP20C5agYoE&list=LLDu9hpyDTcjHX9bXKfC5wsA[/youtube][/offtopic]
Само да вметна "Спортът е здраве".По принцип мисля,че нямаме нужда от развитие на толкова много видове спорт!Да развиваме футбол,волейбол,баскетбол,борба,бокс,плуване и лека атлетика.Парите да се инвестират в децата.Басеини,зали,площадки и повече спорт в училище.Не,че ако на някои му се играе банминтон няма да има право,просто няма да има федерация и толкова.Министерството може да си има отдел където да дава стипендии на деца в който се вижда желание и потенциал.И все пак не трябва да чакаме други да взимат решение за нашият живот.Аз лично карам детето си(6 год.) на трети вид спорт(футбол,плуване и карате).Нито един от трите не го грабна силно,освен можеби плуването.Ще продължавам да му показвам различни видове спорт,докато намери своя.В олимпийски дух,от време на време си представям,че едно от двете ми деца,а защо не и двете са на ОИ!!!Колко бих бил горд с това.
п.п.Държавата както я наричаме,трябва да се грижи за здравето на населението.В този ред на мисли Държавата не трябва да се отдръпва от спорта.
п.п.Държавата както я наричаме,трябва да се грижи за здравето на населението.В този ред на мисли Държавата не трябва да се отдръпва от спорта.
Напротив да на държавата в спорта защото сега я няма. Да на масовия спорт не на дрогата и затлъстяването. Друг е въпросът че пътя на парите де отиват трябва да е ясен и публичен.
ОБИЧАМ ЛОКО СОФИЯ
АНКЕТА любим отбор http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=53&t=114333
Левски 23%, ЦСКА Локо Пд Локо Сф Манчестър Ю Славия Черно море Лудогорец
Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ отбора си когато ГУБИ нямаш право да го ПОДКРЕПЯШ когато ПОБЕЖДАВА
АНКЕТА любим отбор http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=53&t=114333
Левски 23%, ЦСКА Локо Пд Локо Сф Манчестър Ю Славия Черно море Лудогорец
Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ отбора си когато ГУБИ нямаш право да го ПОДКРЕПЯШ когато ПОБЕЖДАВА
milen.hristov написа:Да и чл.1 в конституцията серго до живот президент, премиер и каквото си ибере.
Развитие на клуба на пенсионера, там да се влагат милиони, все пак основният глсоподавател трябва на се чувства щастлив.
И да не збравя стореж на Белене и още на 3 АЕЦ, пък как нормалните ще си плащат тока, майн..... им. Важното и другата част от електоратът да са щастливи, те и без това ток и вода не плащат
Ти си изтрещял напълно, за 3ти път ти го казвам! Някъде много дълбоко ти бърка "Серго".
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема
- za nas e toj religiq
- Контакти:
Аз мисля че държавата трябва да харчи пари за спорта и базите до 18 г възраст , от там на татък се приемат закони и спонсорите получават даначни облекчения , които да ги стимулират да инвестират в спорта ! Една Америка с всичките си супер звезди , не отделя и една стотинка за спорт !
za nas e toj religiq написа:Аз мисля че държавата трябва да харчи пари за спорта и базите до 18 г възраст , от там на татък се приемат закони и спонсорите получават даначни облекчения , които да ги стимулират да инвестират в спорта ! Една Америка с всичките си супер звезди , не отделя и една стотинка за спорт !
Много от професоналните отбори в САЩ искат подкрепата на местната власт при строежа на стадиони и често я получават. Говорим за стадиони на стойоност стотици милиони долари.
Ето една статия за това:
http://www.usatoday.com/money/industrie ... dium_N.htm
В Amazon може да потърсиш книгата Public dollars, private stadiums.
Но не знам подготвките на атлетите им за олимпиади как се финансират.
- za nas e toj religiq
- Контакти:
Klaatu написа:za nas e toj religiq написа:Аз мисля че държавата трябва да харчи пари за спорта и базите до 18 г възраст , от там на татък се приемат закони и спонсорите получават даначни облекчения , които да ги стимулират да инвестират в спорта ! Една Америка с всичките си супер звезди , не отделя и една стотинка за спорт !
Много от професоналните отбори в САЩ искат подкрепата на местната власт при строежа на стадиони и често я получават. Говорим за стадиони на стойоност стотици милиони долари.
Ето една статия за това:
http://www.usatoday.com/money/industrie ... dium_N.htm
В Amazon може да потърсиш книгата Public dollars, private stadiums.
Но не знам подготвките на атлетите им за олимпиади как се финансират.
Не говоря за базите , при тях е трудно да се изграждат изцяло с частни средства , а и според мен там държавата трябва да има поне 50% участие ! Но пък за издръжка на федерации , отбори или спортисти съм абсолютно против! Може да се дават парични награди единствено за медал , и степендии за млади таланти ! Другото да си го намират федерациите чрез спонсори , да видим тогава дали някой ще е шеф по 20 години и ще може да краде на воля