petrof написа:
Едно уточнение. Дражен не загина по време на войната, а при автомобилна катастрофа докато се е прибирал от Германия към Хърватска. Даже във филма разказват точно как е станал инцидента.
Иначе наистина велик баскетболист. Спомням си че бях шокиран когато съобщиха за смъртта му.
А този югославски баскетболен отбор бе феноменален. Цяла плеяда звезди - Дражен, Тони Кукоч, Владе Дивац, Жарко Паспал, Дино Раджа и др.
Помня го разбира се ....Феноменален играч, и може би най-добрия играч на Европа за всички времена. Помня и всички тези югославски майстори, прибавям и Обрадович ...
И аз бях шокиран от нелепата му смърт, имаше малка статийка в Меридиан Спринт - "Една звезда отиде на небето..".
Тогава в средата на 80-те Цибона Загреб и Жалгирис бяха най силните отбори. А Югославия и Литва бяха любимите ми отбори...На село си бях направил импровизиран кош и поне 4-5 часа ми минаваха в игра на баскетбол, като винаги играех Югославия и Литва , винаги бях Дражен Петрович, а от Литва познайте кой - Сабонис...
Дражен е част от моето детство и юношество и винаги ще го помня !