АВБ- Оценки .

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
RedMagic
Контакти:

Re: АВБ- Оценки .

Мнениеот RedMagic » 07 мар 2012 16:48

Ballancee написа:[center]Изображение

1. Необходима ли беше тази промяна или можеше да се почака реванша с Наполи или съответно края на сезона :?:
2. Как оценявате работата му през последните 9 месеца начело на клуба :?:
3. Къде се провали той :?:
4. Кога загуби съблекалнията и защо :?:
5. Беше ли прав да продаде Анелка и Алекс :?:
6. Бяха ли му предоставени достатъчно средства за да направи планираната и необходимата промяна за която бе взет от Порто :?:
7. Съгласни ли бяхте със налаганият от него стил на игра + изтеглената толкова напред защита :?:
8. Защо играчите бяха против неговите методи на работа и не одобряваха честото си оставяне на пейката :?:
9. Дали даде да се разбере ,че той е шефа и всеки трябва да се съобразява с него :?:
10. Дали не опита да прилича на Моуриньо в последните си месеци с арогантното си поведение и отчасти не разумните си изказвания :?:
11. Съжалявате ли за уволнението и мислите ли ,че той трябваше да изгради новият Челси макар и да рискува този сезон да остане без отличие?

Засегнах най - наболелите теми свързани с него в последните месеци. Не съм ги изреждал по хронология .Нека всеки изкаже свойте мнения по въпросите.
[/center]

1. Може би трябваше да се даде повечко шанс на човека, но все пак Абрамович иска успехи веднага, а и играчите не бяха честни спрямо АВБ да го бойкотират по този начин. В крайна сметка никой не знае какво точно е станало, за да се стигне до уволнението му.
2. Привлече един от най-добрите плеймейкъри във ВЛ в лицето на Мата, за което няма как да го критикуваме. Да се държи обаче по този начин с най-лоялните играчи на Челси, играчите, които в последните години са истински икони за този клуб и едното не може без другото, сякаш беше доста нелепо.
3. Може би с по-горе споменатото си държание към играчи като Лампард, Коул, Дрогба и Тери. От там може би дойдоха и лошите резултати.
4. Отговорът на този въпрос е същият, като на предните два.
5. Анелка изигра няколко доста успешни както за него, така и за клуба години в Челси. Според мен беше голяма грешка, че играч като него, голмайстор, който ставайки от пейката може да реши даден мач, беше изритан по толкова долен начин и пратен да играе чак в Китай в някакъв безизвестен клуб. Колкото до Алекс, за мен е един много добър защитник, който пак заради лошото отношение към него от страна на АВБ, реши да се върне при човека, който може би най-много го ценеше от всички мениджъри на Челси, под ръководството на които Алекс е играл - Карло Анчелоти.
6. За недостиг на средства в клуб като Челси няма как да се говори. Там пари има и тези пари се дават на мениджърите, а от там всичко зависи от тях. А единственият добър трансфер на АВБ до сега в Челси е Мата.
7. Гледал съм 20-тина мача на Челси този сезон (което не е никак малко) и схемата не беше чак толкова различна от тази от предните сезони. Поне според мен.
8. Явно предишните мениджъри на Челси са ценили достатъчно иконите на отбора и са ги оставяли да им помагат в работата, докато очевидно АВБ е искал да бъде нещо като Бог в съблекалнята и всеки да се съобразява с него. Именно и за това се скараха с Лампард и Коул.
9. Отговорът е положителен, но по този начин си спечели само гнева на футболистите.
10. АВБ си е АВБ и по нищо не прилича на Моуриньо. Двама различни човека, колкото и да си приличат, всъщност са много различни. А понеже Моуриньо бил учител на АВБ, понеже АВБ ходил по неговите стъпки, значи двамата са еднакви. Няма такова нещо, там беше и грешката на АВБ, явно няма нужното самочувствие да излезе и да говори това, което мисли и иска да каже.
11. Челси се представя много добре в последните години в ФА Къп и печеленето на тази купа под ръководството на АВБ не изглеждаше никак невъзможно. Дори и да не бъде преодолян Наполи в ШЛ, според мен АВБ имаше всички предпоставки да спечели ФА Къп и да влезе в Топ 4. Дали вече Абрамович е мислил така, това е друга тема.
[center]Be Afraid EPL, Be Very Afraid![/center]
[center][wrapimg=]http://s3.amazonaws.com/br-cdn/temp_images/2013/09/29/10002648243_752fa70700_o.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Keyser Soze
Контакти:

Re: АВБ- Оценки .

Мнениеот Keyser Soze » 08 мар 2012 12:28

1. Необходима ли беше тази промяна или можеше да се почака реванша с Наполи или съответно края на сезона :?:
2. Как оценявате работата му през последните 9 месеца начело на клуба :?:
3. Къде се провали той :?:
4. Кога загуби съблекалнията и защо :?:
5. Беше ли прав да продаде Анелка и Алекс :?:
6. Бяха ли му предоставени достатъчно средства за да направи планираната и необходимата промяна за която бе взет от Порто :?:
7. Съгласни ли бяхте със налаганият от него стил на игра + изтеглената толкова напред защита :?:
8. Защо играчите бяха против неговите методи на работа и не одобряваха честото си оставяне на пейката :?:
9. Дали даде да се разбере ,че той е шефа и всеки трябва да се съобразява с него :?:
10. Дали не опита да прилича на Моуриньо в последните си месеци с арогантното си поведение и отчасти не разумните си изказвания :?:
11. Съжалявате ли за уволнението и мислите ли ,че той трябваше да изгради новият Челси макар и да рискува този сезон да остане без отличие?

-----------------------------------------------------------------------------------------

1. Мисля, че даже е закъсняла. Уволнението му трябваше да дойде още след първия мач с Наполи. Друг е въпросът, че според мен и Ди Матео трябваше да си тръгне с АВБ, но да не избързвам с оценките за Роби. Хубавото е, че РДМ ще работи с негов приятел в клуба - Еди Нютън. Не бих нарекъл Еди чак легенда, но беше един от най-запомнящите се футболисти на Челси от 90те, а с Ди Матео са работили заедно в МК Донс и УБА.
2. Първите три месеца (юли, август, септември) - много добър 5, (октомври, ноември, декември) - добър 4, (януари, февруари и първите дни от март) - слаб 2. С две думи, започна обещаващо, но впоследствие се провали тотално.
3. (1)Не успя да убеди футболистите, че той има качества да води Челси. (2)Не успя да намери формата на Торес. (3)Тактическите му решения през последните месеци граничеха със самоубийство. (4) Направи така, че скамейката на Челси да изглежда по-къса от тази на Малеш Микрево. (5) Не робуваше на имена, но според мен робуваше на хора от своята езикова група - бразилци, португалци, испанци и т.н. Иначе не намирам обяснения защо Мейрелеш и Босингва "играеха" почти всеки мач. (6) Не спечели нито едно лондонско дерби...пълен срам.
4. Трудно е да се каже...
5. Не беше прав да ги изолира от отбора. Продажбите им са съвсем нормални неща.
6. Да
7. Не. След мачовете с Валенсия и Манчестър Сити, когато имаше промяна, се видя, че било грешка, но АВБ продължи да си упорства и да си налага тази схема.
8. Виж - отг. 7 - непечелившата тактика.
9. Не. Абрамович му даде да се разбере кой е шефът след Наполи - веднага в следващия мач с Болтън, стартовият състав бе спуснат с директива от най-високо ниво.
10. Прилича на Моуриньо само външно и то леко :D
11. И да, и не. Съжалявам, защото по принцип ми е писнало от рокади на мениджъри. АВБ обаче превърна Челси в средняк, а това не отговаря на целите, амбициите и възможностите на клуба. Неговото уволнение бе най-логичното нещо. Както казах в първия отговор - малко закъсняло, но по-добре късно, отколкото още по-късно.

Върни се в “Челси”