Der Schmarotzer написа:Drunken_Master написа:Шмаротцер, това да се трият имената на турците от надгробните плочи е страшна простотия. Не знам, кой болен мозък е дал идеята за всичко това...
Кога и къде е ставало това? Защото аз знам за друго - понеже на плочите, които са на арабица, пише примерно 1230 година и пропагандата, казва че видите ли турци има на Балканите още през 13 век.
За незнаещите 1230 г по Хиджра е около 1814/1815 г.
Вероятно за това е ставало дума, бях го гледал в някакъв филм по тая тема. Каквото и да си говорим, абсолютно необмислена постъпка от страна на БКП. Идеята за Възродителен процес е лично на бай Тошо, той дори казва, че това ще бъде като негов дълг, ама предполагам, че всички тия особености са негово дело, но и на обкръжението му. Не може, да преименуваш хората и да им слагаш немюсюлмански имена, това е недопустимо. Освен това, ти говориш, че и в Турция има такива закони, което е факт, ама не е и точно така. Там се забраняват фамилиите им, да завършват на "ов", "ев", "ски" и т.н. Това все пак е доста по-различно. Ето защо Наим Сюлейманов, там стана Наим Сюлейманоглу.
И то... промиването на мозъци на турската държава спрямо българските турци и терористичните организации на наша територия не са единствената причина за Възродителният процес. Бай Тошо още тогава вижда, че мюсюлманските семейства са с повече деца от християнските и това в един даден момент ще стане проблем. Как обаче не е предвидил, че ще падне строя след няколко години и всички (християнски и мюсюлмански) ще забегнат в чужбина. Това вече не можа, да го предвиди.
Идеята ми е, че при всички положения една държава няма как да седи със скръстени ръце, при положение, че от разузнавателните й служби й постоянно й докладват, че турската политика е изключително агресивна спрямо нашата държава, но това не е бил правилният начин... То това става особено активно още по царско време, по времето на Кемал Ататюрк. А сега ми обясняват, че той много обичал България, щото бил влюбен в някаква българка.