Важното беше да не губим точки и да не ни настръхват косите при атаки и центрирания на противника. Вчера се получи, но ако продължаваме с лека ръка да прахосваме празните пространства в атака, давайки безумни пасове или бутайки се да лъжем 2-3 човека, то едва ли ще сме толкова бодри след мачовете с по-силни и организирани тимове.
Аз искам да отлича Марианин - за пореден път загатва за класа, а вчера му удари и голямо тичане в жегата. Нещо като Панайотов, само дето може да мисли бързо и да подава по-добре.
3 кръг / Ботев (Враца) - Левски (София) /0:2 FT
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: 3 кръг / Ботев (Враца) - Левски (София) / 05.08 / 18:30
[offtopic]
[/offtopic]ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
-
- Контакти:
Само на мен ли ми се струва, или Костов беше толкова стъписан, че получи топката при първия гол, че чак не успя да я уцели?!
Браво за борбеността на Ботев! Ако имаха малко повече самочувствие можеха спокойно да обърнат второто полувреме.
Браво за борбеността на Ботев! Ако имаха малко повече самочувствие можеха спокойно да обърнат второто полувреме.
от delqnski47 » 15 фев 2019 10:53
"Още малко ми тряя и ви припознавам."
"Още малко ми тряя и ви припознавам."
-
Стоянович в двете си интервюта от как е при нас казва, че в отбора трябва да има баланс, не може само да атакуваме или само да се браним.sinfen14 написа:Мисля си,че ще трябва поне месец,за да се изчистят остатъците от Роси.Трябва и физически играчите да се оправят.Аз лично,очаквам първи почерк от стила на Стоянович да се видим,някъде след паузата за националните отбори.
Хубавото е,че програмата ни е "добра" и е възможно да продължим с победите,макар и да не блестим.
Интересното е, че абсолютно същото го повтаряше и Роси, СЛЕД ВСЕКИ МАЧ.
Според мен стратегиите и вижданията на словенеца и италианеца се припокриват, така че, едвали ще станем свидетели на "нов Левски".
Което не е лошо по дефиниция, особено ако някои играчи са се пестили при Роси и за т'ва и бяха не-малкото слаби игри.
вчера изиграхме слаб мач. Покри ни късмета и неумелостта на противника. Говоря слаб мач, защото все пак сме Левски, а не Царско село!
Но само на мен ли ми направи впечатление, че топката се подаваше на крак, без много обработване и бавене. Единствения, който си позволяваше да задържа повече бе Обертан. Не знам дали е от противника, дали е от празните пространства, които ни оставяше и от относително големия терен (дали е от прякото предаване и камерите, ама примерно в сравнение с Коматево и Тича, туй направо си е с размерите на Камп Ноу), но сякаш указанията бяха да не се задържа много много топката у един играч, а да се отиграва колкото се може по-бързо. А момчетата май не са свикнали с такъв стил и за това често грешаха при пасовете.
Даже имаше един момент на подарък към домакините, пас на наш играч от фланга към техен в наказателното ни поле, и причината беше точно това, указания да се подава бързо топката, а не както са свикнали да я овладее, пък да се завърти около оста си, пък да се огледа, пък след това да я и подаде. Това сякаш ще налага като стил треньора, не знам дали имаме нужните качества за това обаче. Но ако ги научи и внесем острота и бързина, може и да ни се получат нещата.
Физическата подготовка..........., то няма смисъл да се коментира. Верно времето беше тежко и горещо, ама хептен така да свършваме въздуха...........
Но само на мен ли ми направи впечатление, че топката се подаваше на крак, без много обработване и бавене. Единствения, който си позволяваше да задържа повече бе Обертан. Не знам дали е от противника, дали е от празните пространства, които ни оставяше и от относително големия терен (дали е от прякото предаване и камерите, ама примерно в сравнение с Коматево и Тича, туй направо си е с размерите на Камп Ноу), но сякаш указанията бяха да не се задържа много много топката у един играч, а да се отиграва колкото се може по-бързо. А момчетата май не са свикнали с такъв стил и за това често грешаха при пасовете.
Даже имаше един момент на подарък към домакините, пас на наш играч от фланга към техен в наказателното ни поле, и причината беше точно това, указания да се подава бързо топката, а не както са свикнали да я овладее, пък да се завърти около оста си, пък да се огледа, пък след това да я и подаде. Това сякаш ще налага като стил треньора, не знам дали имаме нужните качества за това обаче. Но ако ги научи и внесем острота и бързина, може и да ни се получат нещата.
Физическата подготовка..........., то няма смисъл да се коментира. Верно времето беше тежко и горещо, ама хептен така да свършваме въздуха...........
THE G.A.M.E написа:Стоянович в двете си интервюта от как е при нас казва, че в отбора трябва да има баланс, не може само да атакуваме или само да се браним.sinfen14 написа:Мисля си,че ще трябва поне месец,за да се изчистят остатъците от Роси.Трябва и физически играчите да се оправят.Аз лично,очаквам първи почерк от стила на Стоянович да се видим,някъде след паузата за националните отбори.
Хубавото е,че програмата ни е "добра" и е възможно да продължим с победите,макар и да не блестим.
Интересното е, че абсолютно същото го повтаряше и Роси, СЛЕД ВСЕКИ МАЧ.
Според мен стратегиите и вижданията на словенеца и италианеца се припокриват, така че, едвали ще станем свидетели на "нов Левски".
Което не е лошо по дефиниция, особено ако някои играчи са се пестили при Роси и за т'ва и бяха не-малкото слаби игри.
Естествено.Всеки треньор,който не е на ниво физкултурник ще го каже.Гуардиола и Клоп също биха го казало. Виж Ники Митов е друга бира.Там както можеш да паднеш единия мач с 4-5:0 така другия можеш да го спечелиш със същия резултат.Всичко варира между това,кой ще си вкара пръв положенията - останалото на контраатака е лесно.
Доста късметлийски бихме. Пореден слаб мач, единственото радващо е почти пълната липса на положения пред вратата ни.
Очквах по-тежък мач с оглед на разградената ни защита, но Холмар и Яблонеца са си класа за нивото на дриша лигата.
Учудващо стабилен Балаи, но явно и класата на Ботев не е особено висока. Интерсно ако бяха свирили дузпа срещу нас. Дали пак щяхме да играем ганкиното като след. 20. мин. ?!
Определено ни трябват няколко нови играча за дълбочина на състава + основен нападате. Костов се старае, за сега вкарва момчето, но не е този нападател, който да развинтва зашитата и да оползотворява положенията.
А ако се контузи Обертан ще стане системата халифакс, няма да има кой един пас да даде отпред.
Очквах по-тежък мач с оглед на разградената ни защита, но Холмар и Яблонеца са си класа за нивото на дриша лигата.
Учудващо стабилен Балаи, но явно и класата на Ботев не е особено висока. Интерсно ако бяха свирили дузпа срещу нас. Дали пак щяхме да играем ганкиното като след. 20. мин. ?!
Определено ни трябват няколко нови играча за дълбочина на състава + основен нападате. Костов се старае, за сега вкарва момчето, но не е този нападател, който да развинтва зашитата и да оползотворява положенията.
А ако се контузи Обертан ще стане системата халифакс, няма да има кой един пас да даде отпред.
Олимпий Панов -Опълченец в 1-ва рота на 1-ва Опълченска дружина, член и секретар на БРЦК. Участник в боевете при Ст. Загора, Шипка и Сливница. Майор Панов е родоначалник на българската артилерия. Продължител на делото на Левски и борците за свобода.
- blue avalanche
- Контакти:
olimpi написа:Очквах по-тежък мач с оглед на разградената ни защита, но Холмар и Яблонеца са си класа за нивото на дриша лигата.
Учудващо стабилен Балаи, но явно и класата на Ботев не е особено висока.
Единствената забележка към Яблонски - абсолютно ненужно нарушение до тъчлинията, което доведе до излишен ЖК. В един момент тези картони ще натежат.
Белаид не беше чак толкова "стабилен", защото и Ю.Ненов, и заменилият го Сп.Георгиев на няколко пъти го преминаха. В офанзивен план е кръгла нула. А, когато се осмели да тръгне напред и загуби топката - връщане назад - йок!
Да не говорим колко е изнервящо да го гледа човек как се извърта на 90 градуса, за да подаде топката с левия крак, защото десният е "патерица".
Serafim написа:Не знам с какъв акъл някои критикуват. Чиста победа без напъване. Стоянович предположи, че играчите са изморени и отбора клекна след 70та минута. Костов го храните, а той се движеше много и спокойно можеше да вкара втори гол. Мариани също игра нелошо. Имаше брак сред всички. Всички - Тиам, Яблонски, Холмар, Обертан... Без да споменавам дежурните Гомес и Кабрал. Иначе Белаид направи пореден нелош мач.
"Дежурния" Гомез с 3 асистенции от общо 4 гола на Левски досега Като добавим и головата атака срещу Ботев, май става много "дежурен".
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема
Re: 3 кръг / Ботев (Враца) - Левски (София) /0:2 FT
Ще си позволя да споделя моето мнение за мача.
С две думи казано скъсаха ми нервите. След чудесното начало вместо да използваме ,че Ботев бяха глътнали бастуна и да натиснем да вкараме втори гол и оттам да доиграем мача ,сами си направихме мача труден. За мен имаше 100% дузпа за Ботев. Необяснимо за мен се върнахме много назад през второто полувреме и сами вкарахме вълка в кошарата. За мен този път халфовата ни линия изневери ,халфовете не се движеха достатъчно и оставихме много свободни пространства в нашата половина. Някъде след 70-75 минута дали Ботев свършиха въздуха или нашите се разтичаха ,но си върнахме контрола на ситуацията. .
За мен добър мач направиха Холмар и Яблонски. За мен загадка е Полачек ,но от това ,което виждам много меко казано не съм очарован - към 2м е висок изглежда като културист ,но при центриране си стои на голлинията. С неговата физика би трябвало да обира всяко центриране до 6-7-я метър. Нищо такова. Цветкович беше доста зле . За мен халфовете не се движеха достатъчно и не си вършеха добре работата и в офанзивен и в дефанзивен план. На няколко пъти нашите пропуснаха да завършат обещаващи атаки поради неточности. На няколко пъти Обертан ми скъса нервите в ситуации ,в които от него се искаше само да подаде топката на добре пласирани съотборници ,той ненужно я задържаше. Имаше ситуация някъде 70-75 минута Обертан беше по крилото двама защитници срещу него и Буш и Мариани абсолютно сами фронтално срещу вратата на границата на малкия пенал . Вместо да подаде Обертан задържа топката и се опита да финтира защитниците,закономерно не успя.
За да не бъде всичко лошо бих споменал и хубавото и двата гола станаха след след 4-ходови атаки с практически едно докосване първия Мариани-Обертан- Гомес -Костов ,втория Обертан-Мариани-Буш-Кабрал като и в двата случая топката измина за няколко секунди по земя 40-50 метра голяма част от които напречно на терена такова нещо могат да направят само футболисти с висока футболна култура. Отдавна не бяхме виждали нещо подобно от наши футболисти - 4-5 футболисти да играят с едно докосване . Имаше още една подобна ситуация с участието на Обертан -Мариани -Костов( ситуацията при която се контузи).
Няма да коментирам физическата подготовка-не изглеждаше никак добре ,но при тези метереологични условия не може да се правят някакви изводи.
С две думи казано скъсаха ми нервите. След чудесното начало вместо да използваме ,че Ботев бяха глътнали бастуна и да натиснем да вкараме втори гол и оттам да доиграем мача ,сами си направихме мача труден. За мен имаше 100% дузпа за Ботев. Необяснимо за мен се върнахме много назад през второто полувреме и сами вкарахме вълка в кошарата. За мен този път халфовата ни линия изневери ,халфовете не се движеха достатъчно и оставихме много свободни пространства в нашата половина. Някъде след 70-75 минута дали Ботев свършиха въздуха или нашите се разтичаха ,но си върнахме контрола на ситуацията. .
За мен добър мач направиха Холмар и Яблонски. За мен загадка е Полачек ,но от това ,което виждам много меко казано не съм очарован - към 2м е висок изглежда като културист ,но при центриране си стои на голлинията. С неговата физика би трябвало да обира всяко центриране до 6-7-я метър. Нищо такова. Цветкович беше доста зле . За мен халфовете не се движеха достатъчно и не си вършеха добре работата и в офанзивен и в дефанзивен план. На няколко пъти нашите пропуснаха да завършат обещаващи атаки поради неточности. На няколко пъти Обертан ми скъса нервите в ситуации ,в които от него се искаше само да подаде топката на добре пласирани съотборници ,той ненужно я задържаше. Имаше ситуация някъде 70-75 минута Обертан беше по крилото двама защитници срещу него и Буш и Мариани абсолютно сами фронтално срещу вратата на границата на малкия пенал . Вместо да подаде Обертан задържа топката и се опита да финтира защитниците,закономерно не успя.
За да не бъде всичко лошо бих споменал и хубавото и двата гола станаха след след 4-ходови атаки с практически едно докосване първия Мариани-Обертан- Гомес -Костов ,втория Обертан-Мариани-Буш-Кабрал като и в двата случая топката измина за няколко секунди по земя 40-50 метра голяма част от които напречно на терена такова нещо могат да направят само футболисти с висока футболна култура. Отдавна не бяхме виждали нещо подобно от наши футболисти - 4-5 футболисти да играят с едно докосване . Имаше още една подобна ситуация с участието на Обертан -Мариани -Костов( ситуацията при която се контузи).
Няма да коментирам физическата подготовка-не изглеждаше никак добре ,но при тези метереологични условия не може да се правят някакви изводи.
Re: 3 кръг / Ботев (Враца) - Левски (София) /0:2 FT
Рядко започваме последната година с натиск от първата минута. Вкарахме гол и футболистите се успокоиха. Не казвам , че доиграваха мача, но атаките на противника бяха беззъби, което допринесе за прекаленото успокоение на нашите. Моята слабост при анализ на мачовете са корнерите. Рядко, дори и срещу Лудогорец, е да имаме по-малко ъглови от противника. Вчера след първия ъглов в 5-тата минута повече нямахме. Противникът май завърши с 5. Само ще припомня, че половината състав не бяха титуляри миналия сезон. Левски винаги е играл 5-6 години с един и същ състав с два-три жокера за смяна.,ь И сега да ме питат, мога да кажа по постове отборите на Гунди, на Панов, на Вуцов, на Шпайдела, на Гочето, на Мъри. Червените, или какъвто им да е цветът сега, винаги са прибирали поне по 7 играча от провинцията всеки сезон или полусезон (имаше филм - Седморката на Блейк). Обратно - през годините на нас ни е трябвало стабилност - с едно-две попълнения годишно, ако бефесето разреши, щото примери за спиране на състезателни права много.