Serafim написа:Защо не отчитате възможността самия Роман да е искал промяна, а не задължително ръководството да не си е свършило работата? Той си е Левскар отвсякъде, видя 2 и 200 в тоя отбор, но трофей няма нито един. Беше на няколко пъти близо, беше и на седмо място.
Мен ми звучи съвсем логично той самия да е искал промяна, без лоши чувства и само с добри спомени. Тука е любимец на феновете от години и показа лоялността си към отбора , но копае на едно място от години. И като развитие, и като отличия, и от гледна точка на финанси. Кара 30-та си година, а тавана в кариерата му е няколко загубени финала и замалко спечелена титла, както и участия в предварителните кръгове на ЛЕ. Ако сега не се пробва, след година вече може да е късно дори.
1. Защото на няколко пъти каза, че на него и семейството му им харесва живота в София (с пари сигурно не е лош ).
2. Защото, ако мислеше за пари отдавна да си е бил камшика към Урал, Уфа или нещо подобно, където щеше да е най-високия сред джуджета (фигуративно казано) и щеше да се къпе в пари.
3. Защото научи български, остана и заради #1. Това със семейството е много важно. Още му е рано за "оферта от Китай" - лобното място на всички читави европейски футболисти средна ръка (добрите отиват в САЩ).
4. Защото с поведението си не показа липса на желание за игра и това се видя в доста мачове (макар и да съм върл защитник на Владо Гаджев, признавам, че по едно време просто дръпна ръчната. Тогава много хора го казваха, аз им противоречах, но с оглед на времето. Прохазка, ако искаше също щеше да го направи. В Търнава винаги щяха да го приемат отново). Просто не е за бека.
5. Заради поведението на ръководството. Което ИЗЛЪГА. Не казаха: "има проблеми", "не е ясно" или нещо подобно. А казваха: "няма да има проблеми, говорим". По едно време стана: "ЩЕ разговаряме след еди-кога си", после стана "след еди-кога си". И така. Какво да си помислим? Аз казах това, което мисля: и на Васко и на Роман е било решено още зимата да не им се удължават договора. Това аз си го мисля. Не ангажирам никого с мнението си, няма "вътрешна информация" и подобни неща.
6.Защото си заминават без пари. Убеден съм! че както Васко, така и Роман щяха да помогнат на клуба да изкара някой лев от тях, или айде поне ръководството щеше да ги накара да подпишат договор. Не може да изпускаш така играчи, в които си вложил пари. Малко мозък да имаш ще знаеш, че можеш да вземеш от тях поне 250 000 евро. Малко ли са? Това ръководстов пари не иска ли? Пишеш една символична сума, подписваш договор и това е. Но не. Плановете не са били такива. Ръководството не е искало тези играчи.
Но си прав. Не може да съм сигурен, може и да е друго. Така е.