НОВА СЕКИРА за шофьорите!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
SkArY_9
Golf Fan
Контакти:

НОВА СЕКИРА за шофьорите!

Мнениеот SkArY_9 » 24 окт 2012 01:15

Младите шофьори са най-прецакани
Младите водачи на моторни превозни средства ще трябва да се бръкнат по-надълбоко в джоба за задължителната застраховка „Гражданска отговорност”.

За всички водачи, които нямат навършени 30 години, тя ще струва поне триста лева.
Забелязва се сериозно завишение на цените за младите шофьори. Някои от компаниите дори са повишили тарифите със сто процента в сравнение със стандартната.

За сравнение, водач на автомобил, който е на 31 години, ще плати 154 лева за автомобил с двигател до 1.6 кубика, а този, който е на 29 години, ще трябва да плати за застраховката на същия този автомобил 308 лева.
Такива са цените в „Булстрад” например.

Разделението на принципа на възрастта е много по-драстично в „Дженерали”, където водачите до 30 години ще заплащат по 342 лева, докато тези над 30 години, ще платят за същата услуга – 150.60 лева.
Най-фрапиращо е разделението на възрастов принцип в ДЗИ.

Там са обособили една тарифа за водачите до 25 години и друга за тези, които са от 25 до 35 години. Първите ще трябва да платят 450 лева за Гражданска отговорност за автомобил с двигател от 1.3 до 1.6 кубика, а вторите – само 186 лева.
Освен това ДЗИ поставя две допълнителни условия за младите шофьори – да заплатят сумата наведнъж, както и да управляват автомобила си само на територията на страната, отбелязва вестник „Марица”.

Цялата статия

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Re: НОВА СЕКИРА за шофьорите!

Мнениеот W84me » 24 окт 2012 01:21

Нищо няма да се постигне с това, просто всеки млад шофьор ще запише името на колата на баща си или на майка си и ще ни хванат за дядовия! :mrgreen: Друг е въпроса, че този закон няма никаква логика, но вече ми е дошло до гуша от глупостите на БОКО и нищо не ме учудва...
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

ОщеОтДете
Контакти:

Мнениеот ОщеОтДете » 24 окт 2012 01:29

ше ме фанат за топките... колата е на баща ми на името, той си плаща! Баси наглата държава.

Потребителски аватар
Владо_ЦСКА
Контакти:

Мнениеот Владо_ЦСКА » 24 окт 2012 01:52

Много правилно.
Но трябва и да се измисли нещо, за измекярите, които приписват колата на мама и тате.
Warped написа:
Владо_ЦСКА написа:Коя е столицата на Лихтенщайн?

Питай майкати тя нали вършее насам натам/.........

Потребителски аватар
danimann
Контакти:

Мнениеот danimann » 24 окт 2012 02:07

Аз съм на 20 години.В момента съм в Англия.За да мога да карам ( не че не карам)задължително трябва да имам своя собствена застраховка за дадена кола.Именно заради възрастта ми,цената й в момента за мен е над 2000 паунда за кола от 1.6 л. За същата кола ,шефа плаща на година 200 паунда за застраховка.Той е на 47 години.Веднъж стана ли на над 25 години и ако нямам инциденти с колата,и на мен ще почне да ми става евтина.Така че не виждам нищо лошо в това.Само че, както казвате,пише се на мама,тате и дотам!
ЕДНА БОРБА ЕДНА ЛЮБОВ ЕДИН ОТБОР -ЦСКА

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 24 окт 2012 02:14

поредния геноцид срещу собствените си хора в полза на нечии интереси. Откога годините определят шофьора а не инцидентите на негово име? Секира след секира само и само да се наяде някоя дебела свиня.

Потребителски аватар
зеления
Контакти:

Мнениеот зеления » 24 окт 2012 02:17

danimann написа:Аз съм на 20 години.В момента съм в Англия.За да мога да карам ( не че не карам)задължително трябва да имам своя собствена застраховка за дадена кола.Именно заради възрастта ми,цената й в момента за мен е над 2000 паунда за кола от 1.6 л. За същата кола ,шефа плаща на година 200 паунда за застраховка.Той е на 47 години.Веднъж стана ли на над 25 години и ако нямам инциденти с колата,и на мен ще почне да ми става евтина.Така че не виждам нищо лошо в това.Само че, както казвате,пише се на мама,тате и дотам!

Така е в нормалните държави. Въпреки крясъците на разни тинейджърчета и в България ще стане така. Това е един от малкото смислени закони на сегашното управление.
П.П. Разбира се трябва да се има предвид и тези шофьори, които без значение от годините са причинили доста ПТП-та.
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!

Потребителски аватар
-Ицо-
Контакти:

Мнениеот -Ицо- » 24 окт 2012 03:42

Единствената простотия, която прочетох в цитата са двете допълнителни условия на ДЗИ.
"Some folks are wise and some are otherwise"

На линия
Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 24 окт 2012 03:54

зеления написа:
danimann написа:Аз съм на 20 години.В момента съм в Англия.За да мога да карам ( не че не карам)задължително трябва да имам своя собствена застраховка за дадена кола.Именно заради възрастта ми,цената й в момента за мен е над 2000 паунда за кола от 1.6 л. За същата кола ,шефа плаща на година 200 паунда за застраховка.Той е на 47 години.Веднъж стана ли на над 25 години и ако нямам инциденти с колата,и на мен ще почне да ми става евтина.Така че не виждам нищо лошо в това.Само че, както казвате,пише се на мама,тате и дотам!

Така е в нормалните държави. Въпреки крясъците на разни тинейджърчета и в България ще стане така. Това е един от малкото смислени закони на сегашното управление.
П.П. Разбира се трябва да се има предвид и тези шофьори, които без значение от годините са причинили доста ПТП-та.

Подобно е и в Америка. Също така застраховката тука зависи и какви ПТП и точки на книката имаш. И това си е съвсем обосновано, защото статистически, колкото по-млад си, толкова по-неопитен и/или невъздържан, и съответно по-голям риск. Пък това за мама и тате, хубаво, ще се спести някой лев, ама ако стане някое ПТП и малкия не е посочен като ползвател на съответния автомобил, застрахователят може и да не плати.

Потребителски аватар
rsk
Контакти:

Мнениеот rsk » 24 окт 2012 06:51

Аз си правих в Лев инс за 180 лева, че иначе ми искаха по 300-400 лева. Ако го сложат - ще плащам, кво да правя...
Нашият патрон е Васил Левски, вашият е Христо Кърпачев

Върни се в “Свободна зона”