Warped написа:Thsmith написа:Втори въпрос:
- Има ли някой, който е склонен да работи за минимална заплата, нека да вдигне ръка! Моля, някой?
интересен въпрос.
Ако неправя, буквал нищо по цял ден, може би бих се съгласил. А особено ако популистки я вдигнат
Ако следващата година направят минималната 750 лв. отивам да работя портиер в някой завод от 8 до 17
Въпросът не е до желание. Ако живееш на място с 20 места, на които можеш да работиш - нямаш избор. Избираш да работиш в малкия град за минимална или със стотина лева над нея или заминаваш в големия град на квартира и накрая се оказва, че ти остават горе-долу същите пари с квартира между 300 и 500 лв. и разходи за път.
Warped написа:pomiqrat написа:Скоро във фейсбук четох, че преди 89 г. са получавали по 800-900 лв., а който е работил на минималта е бил глупак и такива били много малко. Можели да си купят всичко и тогава всичко е било по-качествено и по-евтино, а храната истинска. Даже кебапчето било 10 ст. За левче се освиняш и напиваш с бира. Ако не съм виждал трудовата книжка на баща ми на теб или тях да вярвам?
Всичко е въпрос на нюанси. Знаешл и че на шоферите на автобуси от нощна смяна, им даваха по една мешана скара преди смяна.
Кюфте, кебабче, шишче, това в късния соц. когато шопската салата вече не е само в Балкантурист, и имаше и сирене и домат, а не само чушки. Сега ще им дадат вечеря на шоферите, когато Бойко си подаде оставката
Шофьор на частен автобус (взема левчето от билетчето, които пътниците не си ги вземат и си ги делят с кондуктора) в Русе изкарва 1500 на месец и няма нужда някой да го храни. Обаче става в 4 и се прибира в 16 и няма кога да ги изхарчи. Имам приятелка, която беше кондукторка и беше ужасно богата, защото само спеше и не харчеше Да ти остават по 900 лв спестявания на месец. Можеш ли