Защо не стигаме НИКОГА върха!?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Защо не стигаме НИКОГА върха!?
Защо ние никога не се качваме на върха? За пореден, хиляден път си давам този въпрос! Боли ме много! Не затова, че не сме на върха, а затова че вероятно (дано не съм прав!) никога няма да се изкачим там! Какво стана тази година? Нов треньор, ново и по-скро лошо начало (според феновете) в световната лига. И все пак - кзаваме - голямата цел е европейското, нали! И ето, доиде и то! Фантастично начало, добро продължение, после (нали сме тарикати) тактическя загуба. До тук добре! Идва мача на истината!!! И какво - отново нищо! Ама голямо нищо! Много, много уважавам волейболистите ни и безкрайно много харесвам тази игра! Но те не излезнаха като мъже в полуфинала! И Пранди не можа да промени манталитета им! Махнахме старите, оставихме обаче Владо! Капитанът, вместо да поведе по-младите, днес беше един от най-слабите (това е мое мнение).Имаме НАЙ-ТАЛАНТЛИВИТЕ И ДОБРИ ВОЛЕЙБОЛИСТИ! Тези, в полския тобро не са по-добри от нашите, но... Мисля, че точно това но никога няма да ни позволи дори да се радваме на поне един финал! А толкова ни се иска! Вижте другите силни отбори - винаги се изкачват на върха! САЩ бяха слаби, стегнаха се, взеха Световната лига (през това време ние им се смеехме че ще не се "пазят" за олимпиадата), а после олимпиадата! Преди тях, сърбите също избухнаха и взеха една олимпиада! Да не говорим за другите-когато са добри, винаги печелят. А ние? Ние сме все между най-добрите, но НИКОГА НАЙ-ДОБРИТЕ! Нещо не куца психиката и по-скоро духът! Спирам да пиша, че ми става още по-кофти. Дано вече започнем да не се оправдаваме с това или друго първенство за провалите си и да не отбиваме номер. А да бием наред, за да ни стане навик и да им е непрятно на играчите от някаква загуба. И може би тогава ще дойдат истинските успехи! Дано да е по-скоро! Дано и утре да вземе поне бронза! Успех момчета!
Re: Защо не стигаме НИКОГА върха!?
Преди тезата беше, че сме индивидуалисти. Но този път тя не важи спорез мен. Момчетата дори и при 2:0 и след като водеха в третия гейм поляците не се караха, т.е. този път си бяхме отббор. Пробиха ни през Алексияв първия гейм и оттам се обърна цялата каруца. Другите посрещачи са млади и неопитни все още. Могат да играят на супер ниво срещу всеки тим, но за първи път играят на таковаа първенство и на полуфинал. Обяснимо е , че Мето и Вальо не се справиха. Знам, че сега някои ще кажат- защо Пранди не взе Константинов, но аз не съм съгласен с подобни мнения. Не смятам, че е било грешка.
За съжаление Владо му дойде твърде тежка капитанската лента. Той и в предишните мачове на моменти някакси прибързваше при някой отигравания, но тогава не се забелязваше, а и не беше фатално. Лентата тежи. Жеков не мисля, че има вина, макар че и той на моменти направи грешки. Такова е. Това е само началота за този състав. От тези момчета само Владо и Цветанов може би няма да играят в Лондон. Преди това има и световно. Все някога ще стигнем върха, не се отчайвай пич. Бъди оптимист
За съжаление Владо му дойде твърде тежка капитанската лента. Той и в предишните мачове на моменти някакси прибързваше при някой отигравания, но тогава не се забелязваше, а и не беше фатално. Лентата тежи. Жеков не мисля, че има вина, макар че и той на моменти направи грешки. Такова е. Това е само началота за този състав. От тези момчета само Владо и Цветанов може би няма да играят в Лондон. Преди това има и световно. Все някога ще стигнем върха, не се отчайвай пич. Бъди оптимист
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
не мисля че трябва да се отчайваме, отбора играе добре но има още много работа и има много хляб в момчетата и айде да не подценяваме другите те също работят и също са дошли за медали и титли а нивото на полското първенство уви не сме достигнали
Тези момчета имат потенциал и за световни шампиони , но нямат манталитет за това . Поне от 15 г. сме с този потенциал , но какво от това ?
С лигльовци– толкова .За съжаление това си е типично за българите в колективните спортове .
Но вината е и в ръководство , треньори (още от детските школи ) , национални особености(
) и състояние на държава и общество .
За мен във волейбола имаме вече 2-3 “изгубени поколения“ , а във футбола толкова си можем .
С лигльовци– толкова .За съжаление това си е типично за българите в колективните спортове .

Но вината е и в ръководство , треньори (още от детските школи ) , национални особености(

За мен във волейбола имаме вече 2-3 “изгубени поколения“ , а във футбола толкова си можем .
danko_sot написа:Преди тезата беше, че сме индивидуалисти. Но този път тя не важи спорез мен. Момчетата дори и при 2:0 и след като водеха в третия гейм поляците не се караха, т.е. този път си бяхме отббор. Пробиха ни през Алексияв първия гейм и оттам се обърна цялата каруца. Другите посрещачи са млади и неопитни все още. Могат да играят на супер ниво срещу всеки тим, но за първи път играят на таковаа първенство и на полуфинал. Обяснимо е , че Мето и Вальо не се справиха. Знам, че сега някои ще кажат- защо Пранди не взе Константинов, но аз не съм съгласен с подобни мнения. Не смятам, че е било грешка.
+1

Когато преди няколко дни изказах мнението си да не се бърза с възхвалите на Пранди бях оплют ...
Още тогава писах, че се страхувам точно от това, което започна да се случва на Европейското ... Силен старт, знаменити победи над Сърбия, Италия, Холандия и после пак нищо ! ...

Точно от това се страхувах, а някой ме обвиниха в черногледство и в това, че омаловажавам успехите на националите ни по волейбол ...
В крайна сметка, в историята остават само медалистите на едно първенство ! Дано все пак сме сред тях ... Макар че бронза на Европейско не е това към, което трябва да се стреми качествен тим като нашия. Той е най-малкото ! Утешителната награда и т.н.
Дано все пак го вземем след няколко часа !
[center]
[/center]
[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"[/center]