Обяснение - Защо аудиото от световното идва по-бързо?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, Madridist

svis2ov
Контакти:

Обяснение - Защо аудиото от световното идва по-бързо?

Мнениеот svis2ov » 11 юни 2010 20:52

Момчета! Да ви светна! Четох във форума много оплаквания, че в БГ аудиото от коментарите на живо идват по-бързо от картината. Това е така, не само в БГ, а по-целият свят! Обяснението е, че за пръв път световното се предава в качество на картината "HD - High Definition". Дори и да имаш телевизор HD, проблемът с аудиото остава. На сегашната техника, която имат повечето от кабеларките по света, ще им трябва годинки и много пари, за да се нагодят на такова високо качество на картината! Ще има синхрон за тези, които нямат HD, ако се коментира от студиото, а не от Африка! Така, че пригответе се да раберете, че има гол поне 2-3 секунди преди да ви е дошла картината! Нека някой спец да даде техническото и на ниво обяснение, иначе аз исках да ви помогна да не си хабите напразноо нервите!

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Re: Обяснение - Защо аудиото от световното идва по-бързо?

Мнениеот storm » 11 юни 2010 20:54

Да така е . Второто полувреме поопрайха проблема . Трето не всички мачове са май от Африка има студиа в София си мисля ?
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
sixtynine
Контакти:

Мнениеот sixtynine » 11 юни 2010 21:03

В такъв случай да направя предположение базирано на собствени разсъждения - HD качество значи по-голям "обем" на данните, които трябва да се предадат или препратят от съответната точка (Африка) до нас.
Моето предположение е че отнема малко повече време да се получи и преработи сигнала и така получаваме това избързване, защото коментаторите използват телефонна връзка, която идва до нас с по-малко закъснение. :roll:
Изображение

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 11 юни 2010 21:09

Аз съм чувал , че първо виждаме светкавицата , а след това я чуваме , защото очите са по-напред от ушите :lol: :lol: :lol: А иначе е доста неприятно наистина , че звукът изпреварва картината , дано го оправят 8-)
Изображение

svis2ov
Контакти:

Мнениеот svis2ov » 11 юни 2010 21:10

sixtynine
Прав си! Иначе картината (ако имаш HD) е невероятна! Особено в "slow motion" повторенията! Както казваше един мой приятел от Пловдив - " Густото майна, влиза през очите!".

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 11 юни 2010 21:11

Viktor4o_Rs написа:Аз съм чувал , че първо виждаме светкавицата , а след това я чуваме , защото очите са по-напред от ушите :lol: :lol: :lol: А иначе е доста неприятно наистина , че звукът изпреварва картината , дано го оправят 8-)

Приятел ние светкавицата няма как да я чуем :) :) :) Тя се вижда само . А чуваме гръмотевицата.
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 11 юни 2010 21:12

storm написа:
Viktor4o_Rs написа:Аз съм чувал , че първо виждаме светкавицата , а след това я чуваме , защото очите са по-напред от ушите :lol: :lol: :lol: А иначе е доста неприятно наистина , че звукът изпреварва картината , дано го оправят 8-)

Приятел ние светкавицата няма как да я чуем :) :) :) Тя се вижда само . А чуваме гръмотевицата.

Хахаа , не ми разваляй опита за шега де :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Изображение

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 11 юни 2010 21:36

БНТ и повече не коментираме ;) ;) ;)

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 11 юни 2010 21:39

svis2ov написа:Момчета! Да ви светна! Четох във форума много оплаквания, че в БГ аудиото от коментарите на живо идват по-бързо от картината. Това е така, не само в БГ, а по-целият свят! Обяснението е, че за пръв път световното се предава в качество на картината "HD - High Definition". Дори и да имаш телевизор HD, проблемът с аудиото остава. На сегашната техника, която имат повечето от кабеларките по света, ще им трябва годинки и много пари, за да се нагодят на такова високо качество на картината! Ще има синхрон за тези, които нямат HD, ако се коментира от студиото, а не от Африка! Така, че пригответе се да раберете, че има гол поне 2-3 секунди преди да ви е дошла картината! Нека някой спец да даде техническото и на ниво обяснение, иначе аз исках да ви помогна да не си хабите напразноо нервите!

изписал си тонове небивалици.
Хората още на полувремето на първия мач казаха, че е имало проблем със синхронизацията още в Африка и през второто полувреме го оправиха.
В момента на Уругвай - Франция има ли го този проблем?
Изображение

Потребителски аватар
lewstherin
Контакти:

Мнениеот lewstherin » 11 юни 2010 21:51

ЕМИЛ написа:БНТ и повече не коментираме ;) ;) ;)

Те и БНТ повече не коментират :lol:

Върни се в “World Cup 2010”