Обяснение - Защо аудиото от световното идва по-бързо?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, Madridist
Обяснение - Защо аудиото от световното идва по-бързо?
Момчета! Да ви светна! Четох във форума много оплаквания, че в БГ аудиото от коментарите на живо идват по-бързо от картината. Това е така, не само в БГ, а по-целият свят! Обяснението е, че за пръв път световното се предава в качество на картината "HD - High Definition". Дори и да имаш телевизор HD, проблемът с аудиото остава. На сегашната техника, която имат повечето от кабеларките по света, ще им трябва годинки и много пари, за да се нагодят на такова високо качество на картината! Ще има синхрон за тези, които нямат HD, ако се коментира от студиото, а не от Африка! Така, че пригответе се да раберете, че има гол поне 2-3 секунди преди да ви е дошла картината! Нека някой спец да даде техническото и на ниво обяснение, иначе аз исках да ви помогна да не си хабите напразноо нервите!
- storm
- Контакти:
Re: Обяснение - Защо аудиото от световното идва по-бързо?
Да така е . Второто полувреме поопрайха проблема . Трето не всички мачове са май от Африка има студиа в София си мисля ?
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]
В такъв случай да направя предположение базирано на собствени разсъждения - HD качество значи по-голям "обем" на данните, които трябва да се предадат или препратят от съответната точка (Африка) до нас.
Моето предположение е че отнема малко повече време да се получи и преработи сигнала и така получаваме това избързване, защото коментаторите използват телефонна връзка, която идва до нас с по-малко закъснение.
Моето предположение е че отнема малко повече време да се получи и преработи сигнала и така получаваме това избързване, защото коментаторите използват телефонна връзка, която идва до нас с по-малко закъснение.

- Viktor4o_Rs
- Контакти:
Аз съм чувал , че първо виждаме светкавицата , а след това я чуваме , защото очите са по-напред от ушите
А иначе е доста неприятно наистина , че звукът изпреварва картината , дано го оправят 

sixtynine
Прав си! Иначе картината (ако имаш HD) е невероятна! Особено в "slow motion" повторенията! Както казваше един мой приятел от Пловдив - " Густото майна, влиза през очите!".
Прав си! Иначе картината (ако имаш HD) е невероятна! Особено в "slow motion" повторенията! Както казваше един мой приятел от Пловдив - " Густото майна, влиза през очите!".
- storm
- Контакти:
Viktor4o_Rs написа:Аз съм чувал , че първо виждаме светкавицата , а след това я чуваме , защото очите са по-напред от ушите![]()
![]()
А иначе е доста неприятно наистина , че звукът изпреварва картината , дано го оправят
Приятел ние светкавицата няма как да я чуем

[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]
- Viktor4o_Rs
- Контакти:
storm написа:Viktor4o_Rs написа:Аз съм чувал , че първо виждаме светкавицата , а след това я чуваме , защото очите са по-напред от ушите![]()
![]()
Приятел ние светкавицата няма как да я чуем![]()
![]()
Тя се вижда само . А чуваме гръмотевицата.
Хахаа , не ми разваляй опита за шега де

БНТ и повече не коментираме

svis2ov написа:Момчета! Да ви светна! Четох във форума много оплаквания, че в БГ аудиото от коментарите на живо идват по-бързо от картината. Това е така, не само в БГ, а по-целият свят! Обяснението е, че за пръв път световното се предава в качество на картината "HD - High Definition". Дори и да имаш телевизор HD, проблемът с аудиото остава. На сегашната техника, която имат повечето от кабеларките по света, ще им трябва годинки и много пари, за да се нагодят на такова високо качество на картината! Ще има синхрон за тези, които нямат HD, ако се коментира от студиото, а не от Африка! Така, че пригответе се да раберете, че има гол поне 2-3 секунди преди да ви е дошла картината! Нека някой спец да даде техническото и на ниво обяснение, иначе аз исках да ви помогна да не си хабите напразноо нервите!
изписал си тонове небивалици.
Хората още на полувремето на първия мач казаха, че е имало проблем със синхронизацията още в Африка и през второто полувреме го оправиха.
В момента на Уругвай - Франция има ли го този проблем?

- lewstherin
- Контакти:
ЕМИЛ написа:БНТ и повече не коментираме![]()
![]()
Те и БНТ повече не коментират