ТВ Бисери СП 2010

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, Madridist

Потребителски аватар
alcho
Контакти:

Re: ТВ Бисери СП 2010

Мнениеот alcho » 13 юни 2010 22:06

Ибришимов: Кенгурата замалко да ухапят бундестима още в четвъртата минута

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 13 юни 2010 22:06

Cesc Fabregas написа:
Tommi написа:
Cesc Fabregas написа: :lol: :lol: :lol: Чулина :lol: :lol: :lol: За тва говориме :roll: :oops:

Какво говорите, като това е правилното произношение.

Е що на английски си му викат Кулина? :roll:

Да му викат, както искат на английски. На български се произнася Чулина, защото момчето е с хърватски произход, това ти го обясни много добре и коментаторът, но вие явно слушате само гафовете.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 13 юни 2010 22:10

Tommi написа:Да му викат, както искат на английски. На български се произнася Чулина, защото момчето е с хърватски произход, това ти го обясни много добре и коментаторът, но вие явно слушате само гафовете.

Не, ние слушаме гонг. ;) тва БНТ от един момент нататък не се търпи ;)
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 13 юни 2010 22:11

Cesc Fabregas написа:
Tommi написа:Да му викат, както искат на английски. На български се произнася Чулина, защото момчето е с хърватски произход, това ти го обясни много добре и коментаторът, но вие явно слушате само гафовете.

Не, ние слушаме гонг. ;) тва БНТ от един момент нататък не се търпи ;)

А от къде знаете за гафовете на БНТ :roll: :)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
bekono
Контакти:

Мнениеот bekono » 13 юни 2010 22:14

Е вече имаше издънка Винченцо Грела играел в Глатасарай. Току-що Ники Ибришимов направи супер трансфер

[offtopic]справка http://en.wikipedia.org/wiki/Vince_Grella[/offtopic]
[wrapimg=]http://i45.tinypic.com/2yywn10.gif[/wrapimg] Изображение Изображение Изображение

Потребителски аватар
Ванко_Ултраса
Контакти:

Мнениеот Ванко_Ултраса » 13 юни 2010 22:20

Германия - Австралия

Коментаторът: " Още в 3-та мин. кенгурата можеха да ухапят много лошо бундестимЪ"!

Сякаш срещу немците са пуснали едно стадо кенгури. :lol:
Изображение

Потребителски аватар
DeyanFCK
Контакти:

Мнениеот DeyanFCK » 13 юни 2010 22:33

В случая правилно е Чулина, защото човекът е от хърватски произход (на сърбо-хърватски: Jason Čulina). Така че в случая поздравявам Ники Ибришимов. Днес коментира много добре и произнася правилно всички имена. Дори казва "Мертесакер", а не грешно разпространеното "Мертезакер". Пишете бисери, само ако сте сигурни, че са такива ;)

Ето, Морски, можем и да хвалим, макар че темата е за гафове и похвалите са офтопик. Поздравявам те, че работиш в БНТ и съм сигурен, че си много по-кадърен от някои настоящи журналисти там. Наистина.
Изображение
Моят личен футболен блог:
http://manorlegend.blogspot.com/

Потребителски аватар
alcho
Контакти:

Мнениеот alcho » 13 юни 2010 22:42

Абе освен в БГ някой вика ли на австралийски отбор "кенгурата" .... звучи ужасно! Аз си мисля, че им викат "озита" ама кенгурата???? и то по 10 пъти на мач ...

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 13 юни 2010 22:42

DeyanFCK написа: ...Дори казва "Мертесакер", а не грешно разпространеното "Мертезакер"...

Тук не съм много съгласен :roll: На немски името ме се пише Mertesacker и в случая "s" би трябвало да се произнася "з". Ако не е така, моля някой да ме поправи :!:

Потребителски аватар
DeyanFCK
Контакти:

Мнениеот DeyanFCK » 13 юни 2010 22:47

Tommi написа:
DeyanFCK написа: ...Дори казва "Мертесакер", а не грешно разпространеното "Мертезакер"...

Тук не съм много съгласен :roll: На немски името ме се пише Mertesacker и в случая "s" би трябвало да се произнася "з". Ако не е така, моля някой да ме поправи :!:

Веднага те поправям: чете се З в началото на думата. В случая се съединяват две думи и се произнася С. (Мертес-акер, а не Мерте-закер).

Сайтът на Гонг строши тъпомера: http://worldcup.gong.bg/view_article.php?article_id=140445. Бива, бива ограниченост, с извинение, ама чак пък толкова... Стряскащо си е!
Изображение
Моят личен футболен блог:
http://manorlegend.blogspot.com/

Върни се в “World Cup 2010”