Няколко пъти съм чел и препрочитал правилата на този форум в стремежа си да не излизам от добрия тон и да не бъда разбран погрешно, макар че допускам - не винаги ми се е отдавало. Едно нещо ми е направило впечатление. Съществува следното правило:
6. СПАМ-ът е забранен под каквато и да е форма (постове с една дума, емотикони, безсмислени коментари и т.н.) ще бъде премахван без предупреждение, а съответният автор наказан.Изключение прави Спам темата- когато има такава.
Аз лично това го тълкувам така: Изказванията на потребителите по съответната тема, определена от заглавието й, трябва да бъдат свързани с нейния смисъл и да не излизат от него, в противен случай постовете им се квалифицират като спам. Конкретно: Когато заглавието на темата е "ТВ Бисери СП 2010", то коментарите под тази тема трябва да посочват различни телевизионни бисери, направени във връзка със световното първенство по футбол през 2010 г. Ако заглавието на темата беше "Харесва ли ви коментарът и студиото на БНТ 1 за СП 2010?", то тогава дискусията по качеството, компетентността и професионализма на коментаторите щеше да бъде напълно уместна там. Там, но не и в темата "ТВ Бисери СП 2010". Защото гледам, че голяма част от мненията в настоящата тема са си спам отвсякъде.
Поради прословутата свобода на словото, останала неразбрана от голяма част от потребителите, всеки има право да пише тук "бисери" на телевизионни коментатори, които му са се сторили смешни. Хората имат различно възприятие за хумор и една и съща реплика може да разсмее някого до припадък, а друг - да остави в искрено недоумение. На мен също не всички публикувани цитати ми се виждат смешни, но няма да тръгна да обяснявам на този, който ги посочил, как няма чувство за хумор и т.н. Важното е, че на него това му се е видяло забавно. Въпрос на вкус! Такъв цитат спокойно се вписва в рамките на темата.
Не разбирам целта на геройските напъни на хората, които защитават БНТ. Хвърлянето на амбразурата по примера на героя на СССР Матросов (между другото именно Ники Ибришимов ни напомни за този подвиг по време на един от мачовете) вече не носи ордени, тъй като комунизмът в Източна Европа рухна. Всички сме наясно, че журналистите от националната телевизия не са съвършени и правят гафове. Не виждам какво толкова ако се позабавляваме малко на техните изцепки. Още повече, че има цели теливизионни предавания за гафове и грешки. Никой не протестира колко "злобни" и "праволинейни" са те.
Искам да призова всички нас, от позицията на един най-обикновен посетител в този форум, да спазваме правилата на този сайт, както и да се уважаваме взаимно. Аз си признавам, че някои от моите мнения са спам и се извинявам на всички за това. Открито моля модераторите да изтрият постовете ми, които се отклоняват от тематичния обхват, и да ме санкционират, ако сметнат това за удачно. Моля ви да не пишете нищо, когато нямате какво да казвате по съответната тема. Ако някоя тема ви дразни - не я четете. Аз поне правя така. Чрез постовете си в този форум аз съм се ръководил от две основни начала: 1. Да обогатя общата футболна култура на посетителите, като им осигуря нови и интересни четива и 2. Да призова открито за реформиране и подобряване на качеството на българската спортна журналистика. Извинявам се на всеки, който е разбрал моите намерения по някакъв различен начин.
Приятелски поздрави на всички! Нека модераторите изтрият и това мнение, ако решат, че темата трябва да се "почисти".[/offtopic]