Нещо сте в грешка американци???

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, Madridist

Потребителски аватар
Maria Mitsova
Контакти:

Re: Нещо сте в грешка американци???

Мнениеот Maria Mitsova » 13 юни 2010 23:18

soldierflag написа:
Maria Mitsova написа:Все си мислех, че ще схванете шегата и смешката в целия материал, ама явно съм грешала. Сигурно е първо, че NY Post е един от най-големите таблоиди, подобно на The Sun, но и че никой не се смята за по-сериозен журналист от тях.

Аз съм автор на материала, и си го харесвам, честно казано, мисля, че е достатъчно забавен.

Иначе американците са супер напреднали във футбола, и смея да твърдя, че съм най-големия им привърженик в редакцията ;)
Поздрави на всички, и да не приемаме толкова насериозно всичко, нали?! 8-)

След като ни сподели, че е забавен и като го прочетох като такъв, забелязах тънкия хумор. Но в първия момент и аз се възмутих. Ако не греша, много неща се крият в следните фрази:
"докато и те, като българите например, започнат всички да разбират от футбол."
"за всички нас, футболните познавачи"
...... или греша?

Какво да ти кажа ;) сигурно хуморът ми е прекалено тънък, може да е английски, не знам. Но със сигурност не се смятам за супер силен футболен познавач (имам още много път до средата дори), и определено е ирония, че всички разбираме от футбол! Все пак, всеки има право на мнение.
Follow me on Twitter - @mimi_blanco

Потребителски аватар
alcho
Контакти:

Мнениеот alcho » 13 юни 2010 23:22

Maria Mitsova написа:Все си мислех, че ще схванете шегата и смешката в целия материал, ама явно съм грешала. Сигурно е първо, че NY Post е един от най-големите таблоиди, подобно на The Sun, но и че никой не се смята за по-сериозен журналист от тях.

Аз съм автор на материала, и си го харесвам, честно казано, мисля, че е достатъчно забавен.

Иначе американците са супер напреднали във футбола, и смея да твърдя, че съм най-големия им привърженик в редакцията ;)
Поздрави на всички, и да не приемаме толкова насериозно всичко, нали?! 8-)

освен да ти се извиня за темата .... ама няма да го направя .....най-вече защото .... няма шега в материала .... А Поуст съвсем не е вестник като Сън .... но не мисля, че тук му е мястото за това. Просто наистина материалът е, не искам да те обидя, и ще го нарека "конфузен" - ужасно ми напомня стилът на Канал 1. А понеже се имам за фен на американската спортна журналистика го схванах леко като обида към нея ..... И тънкия хумор е твърде твърде тънък, дори ми се струва, че се е протрил

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 13 юни 2010 23:34

Аз пък си мисля, че хамериканците не са далеч от истината. От този случаен гол те спечелиха и то не просто точка. Като видях алжирците и словенците как играха. Макар и статията да е преди мача им. Алжир са незаслужено за сметка на Египет ("фараоните" показваха много добър футбол миналата година) на Мондиала, а за словенците искрено се радвам за тях, но не мисля, че имат шансове за победа над САЩ, а предвид хикса, англичаните ще се разправят със словенци и алжирци по грозен начин, предполагам, така че, поне според мен... USA WINS!
Една загуба, и то особено ако беше с разлика от Англия щеше да прати САЩ на дъното на групата, а оттам измъкване трудно. Да не споменавам, че тази точка има и психологическо значение.
P.S. Следващите мачове се срещат лидерите в групата SLO & USA.Ако някой от тях спечели и мача не завърши на равно, то той се е класирал напред, а Англия трябва да догонва сега.
Последна промяна от metodito на 13 юни 2010 23:56, променено общо 4 пъти.

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 13 юни 2010 23:38

Maria Mitsova написа:Все си мислех, че ще схванете шегата и смешката в целия материал, ама явно съм грешала...

Ех, Мария! Не случихте на читатели!
Старо правило гласи: "Новините всеки ден са ЕДИН ВЕСТНИК". Но нима разбиращите от футбол и други спортове журналисти от http://www.gong.bg имат проблем с набирането на достатъчно материали по време на световно първенство? При това в ден, когато има участие на България в Световната лига по волейбол, старт от Формула 1...
Извинявай, ако съм те засегнал!

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 13 юни 2010 23:38

Trueplayer написа:
alcho написа:е - ясно че е Поуст. Имах предвид, че това не е грешка на Поуст, а нормална истинска спортна журналистика, за разлика от статията в Гонг, която е пълна посредственост. Моите уважения към екипа на гонг, фен съм им голям, но това е пълна боза - опит да критикуваш нещо по заглавие - при това такова, каквото сам никога не можеш да напишеш. Не е като "Гана удари с дузпа Сърбия" - това виждам сега. Просто отдавна чета американски медии и знам, че хората много си падат по оригинални заглавия и това е едно от тях ... и да твърдиш,че това е "...си е просто невежество" значи, че си лишен от елементарна езикова култура, чието поне минимално количество е необходимо да пишеш за някоя медия .... Още повече, че този който я е писал се е закичил с гордото "футболен познавач"

Много си прав братко,но в БГ знаем,че журналистите са се взели малко повече на сериозно,а масово има неграмотни сред тях.Заглавието си е напълно оригинално,защото за отбор като САЩ 1:1 срещу Англия е с цената на победа.Самите американци казаха,че никой не очаква от тях нищо срещу Англия,така,че напълно нормално да се радват на 1:1 като на спечелени 3 точки,а не 1 ;)

Аз си спомням, че едно списание в англия пишеше статия за Рууни и почваше с закачливо подмятане, че в съблекалните първо виждат Бербо, приличащ на Дракула. След това ГОНГ имаха неква анонимка, в която пишеха, че Бербо трябвало да пише есета и срещу тях, ама не смеел... много ми паднаха в очите... жалко, че преди гледах на гонг като еталон, а сега започват да се намирати простотии в сайта.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
ebaef
Контакти:

Мнениеот ebaef » 13 юни 2010 23:41

Ми много е конфузно когато имаш беден речник и още по беден умствен багаж, а работиш като журналист....
Заглавието си е чудесно и в свободна интерпретация на български би прозвучало така САЩ извоюва 1:1 ,което с оглед на срещата си беше точно така! Ама кой да ти разбира.....и да не ми се обиждат журналята,ама съм сигурен че и "сокърната" им журтналистика е на светлинни години от нашата....която единствено може с някой изключения да се нарече жълта...

П.С. Не визирам автора на материала,който е търсил смешката в цялтото нещо........ама толкова сме ви се напатили че и на смешките гледаме подозрително.....така де..просто си словоблудствам.....

Потребителски аватар
alcho
Контакти:

Мнениеот alcho » 14 юни 2010 00:04

metodito написа:Аз пък си мисля, че хамериканците не са далеч от истината. От този случаен гол те спечелиха и то не просто точка. Като видях алжирците и словенците как играха. Макар и статията да е преди мача им. Алжир са незаслужено за сметка на Египет ("фараоните" показваха много добър футбол миналата година) на Мондиала, а за словенците искрено се радвам за тях, но не мисля, че имат шансове за победа над САЩ, а предвид хикса, англичаните ще се разправят със словенци и алжирци по грозен начин, предполагам, така че, поне според мен... USA WINS!
Една загуба, и то особено ако беше с разлика от Англия щеше да прати САЩ на дъното на групата, а оттам измъкване трудно. Да не споменавам, че тази точка има и психологическо значение.
P.S. Следващите мачове се срещат лидерите в групата SLO & USA.Ако някой от тях спечели и мача не завърши на равно, то той се е класирал напред, а Англия трябва да догонва сега.

Ами - точно за това заглавието е велико. И ти казва всичко! И е оригинално! И на всичко отгоре има и хумор ..... :)

Red_Forever
Контакти:

Мнениеот Red_Forever » 14 юни 2010 00:19

Наистина доста несполучлива статия , от страна на "гонг" ...

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 14 юни 2010 00:38

По въпроса за журналистиката... Абе, хора, сигурно 80, ако не и повече процента от четящите гонг са хора, които като се сетят, че имат любим отбор или нямат какво да правят цъкат на гонг. Гонг си е стандарт, за добро или лошо. Не на последно място тея реклами нали не мислите, че идват от нас 'дето сме в този форум? А със средствата за сайта го има и форума. Как ще го има в нета? И мен ме дразнеше яко по времето на мачовете на Веско с Ананд - световно събитие !, как бе изпреварвано с новини за някой лигав ритнитопковец и зулумите 'дето направил, за някво мекере ' дето не знаело к'во иска... За това, че волейбола не присъства почти на сайта, а победата над Южна Корея... все едно "Левски" (София) е бил "Левски" (Чорно Гумарци)... Еми, това е положението. Няма да се оправи тая работа. Приемето го!
Не мога да си представя, примерно като няма световно и американците първите им новини в спортните сайтове и вестници да е за сокър. Първи са новините за бейзбол, баскетбол, американски футбол... там където им е силата. Ми при нас първи са новините свързани с това 'дето не го умеем - футбол. Представяте ли си ако по американски тертип първи са новините за волейбол, баскетбол (за разлика от футболистите отидоха на Европейско), бокс, борба... където сме силни. Кой ще го чете?! Дай им на хората Sun и "Шок".
P.S. И айде няма нужда само журналистите да са виновни.
!

Потребителски аватар
alcho
Контакти:

Мнениеот alcho » 14 юни 2010 01:00

metodito написа:По въпроса за журналистиката... Абе, хора, сигурно 80, ако не и повече процента от четящите гонг са хора, които като се сетят, че имат любим отбор или нямат какво да правят цъкат на гонг. Гонг си е стандарт, за добро или лошо. Не на последно място тея реклами нали не мислите, че идват от нас 'дето сме в този форум? А със средствата за сайта го има и форума. Как ще го има в нета? И мен ме дразнеше яко по времето на мачовете на Веско с Ананд - световно събитие !, как бе изпреварвано с новини за някой лигав ритнитопковец и зулумите 'дето направил, за някво мекере ' дето не знаело к'во иска... За това, че волейбола не присъства почти на сайта, а победата над Южна Корея... все едно "Левски" (София) е бил "Левски" (Чорно Гумарци)... Еми, това е положението. Няма да се оправи тая работа. Приемето го!
Не мога да си представя, примерно като няма световно и американците първите им новини в спортните сайтове и вестници да е за сокър. Първи са новините за бейзбол, баскетбол, американски футбол... там където им е силата. Ми при нас първи са новините свързани с това 'дето не го умеем - футбол. Представяте ли си ако по американски тертип първи са новините за волейбол, баскетбол (за разлика от футболистите отидоха на Европейско), бокс, борба... където сме силни. Кой ще го чете?! Дай им на хората Sun и "Шок".
P.S. И айде няма нужда само журналистите да са виновни.
!

Ами точно защото " Гонг си е стандарт, за добро или лошо" пуснах тази тема .... защото - по добре да е за добро. А материал като дискутирания не помага. И ако Гонг ще се превръща в Шок - ще си го махна от bookmarks, не че ще накривя на някого капата ....

Върни се в “World Cup 2010”