Американци ли са футболистите на САЩ???

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, Madridist

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Re: Американци ли са футболистите на САЩ?

Мнениеот Viktor4o_Rs » 17 юни 2010 19:07

Брато , разбрахме , че по някаква си своя причина ненавиждаш САЩ и пишеш някакви дребни заяждания , не ми се спори с теб ... Разбирам да ми дадеш разумен довод за нещата , които наистина не им харесвам и аз , ще се съглася с теб , но твоето ми прилича на търсене под вола теле ;) А и се обезмислят претенциите ти , след като останалите държави в света са признали името им , значи няма проблем :P Като имаш такива искания , отиваш във Вашингтон , проучваш законодателството им , пускаш иск за обявяване противоконституционност на името им , печелиш делото , САЩ се разпускат и така :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Изображение

Потребителски аватар
merdanski
Контакти:

Мнениеот merdanski » 17 юни 2010 23:59

gamaun написа:Доколкото съм наясно с географията, държава под името "Америка" не съществува, има Съединени американски щати. Съответно няма нито американски народ, нито американски президент, нито американска икономика, за американска """култура""" пък да не говорим - там кавичките са повече от задължителни. Всъщност те и американските щати са поне няколко броя - например бразилските, мексиканските, вероятно и други.
Та затова предложението ми е думата "американци" да се използва само в коректния и смисъл - когато става дума за хората от този континент. За жителите на така наречените САЩ (към наименованието на държавата също имам големи резерви) предлагам варианта "съединеноамериканощатци" (...щатки, когато са жени), а ако някой има друго хрумване, очаквам да го сподели с нас.

Човече,ти си по-уникум от Петела,Ибришима и Ангелов взети заедно!!!Както казва Ники Пънчев "Страхотна логика,затова тази игра е велика!"

Тебе джокер ти не требва,ама все пак:Дания,Швеция,Норвегия са били владение на викингите=>няма такива там отделни държавици,а СВВ(Съюз на Викингските владения).Ти го знаеш де,но Англичаните произлитат от Немско племе наречено ГОТИ,т.е.Англия няма,респективно Германия,а една Великоготия.То дори и България няма,понеже прабългарите са живуркали на териториите на днешен Китай!

Така че наздраве,Братя Китайци!Да ядем по един ориз,задето Китай не играе на световното и да гледаме викингът Ромедал,Готът Руни и Съединеноамериканщатеца(егати думата честно!) Хауърд

BTW Добре,че не предлагаш САЩ да играе с по един отбор на всеки щат,ама знам ли-ти си мозъкът на форума,ти ги знаеш нещата,О<ВЕЛИКИ! :lol:
Изображение Съмтаймс уин,съмтаймс люн!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 18 юни 2010 09:25

gamaun написа:Колеги, постепенно се отдалечихме от основната тема - как да наричаме некоренното население, живеещо между Мексико и Канада, и то така, че веднага да става ясно коя е държавата, а не континента. Представете си следната абсурдна сценка: жител на така наречените САЩ самонадеяно заявява на "туземеца" от Перу или Мексико - Аз съм американец! И коя ли трябва да е държавата в Европа, която гордо да кръсти своето население "европейци", за да ги различава от останалите? Макар че вероятно ако Британия не беше остров, англичаните досега да са го сторили.

То при това положение трябва да се подложи на съмнение самото име на САЩ, а не наименованието на жителите му. В момента е нормално след като държавата се казва САЩ, жителите да са американци. Няма как да са "съединищанци" или "щатци", защото тези думи в името на държавата не упоменават местоположение, а са просто уточняващи термини. Няма как да има аналог като име в Европа, защото няма държава, която да се казва например Обединени Европейски Провинции. Най-близкият аналог на САЩ в Европа се явява ЕС и жителите в него на практика се водят европейци. ЕС има своя основна конституция и закони, които важат навсякъде, но и всяка държава си има свои собствени закони, които са различни и си важат само в нея. В САЩ е същото - всеки щат си има свои закони, но си има и една обща конституция и общи закони, важащи за всички. С течение на времето ЕС ще се утвърди като държава, като отделните държави като имена ще отстъпят на името ЕС точно по начина, по който са имената на отделните щати спрямо името на държавата САЩ. Малко тафтология стана, ама карай...
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Ki Cho
Контакти:

Мнениеот Ki Cho » 18 юни 2010 15:24

vaskonti написа:
gamaun написа:Колеги, постепенно се отдалечихме от основната тема - как да наричаме некоренното население, живеещо между Мексико и Канада, и то така, че веднага да става ясно коя е държавата, а не континента. Представете си следната абсурдна сценка: жител на така наречените САЩ самонадеяно заявява на "туземеца" от Перу или Мексико - Аз съм американец! И коя ли трябва да е държавата в Европа, която гордо да кръсти своето население "европейци", за да ги различава от останалите? Макар че вероятно ако Британия не беше остров, англичаните досега да са го сторили.

То при това положение трябва да се подложи на съмнение самото име на САЩ, а не наименованието на жителите му. В момента е нормално след като държавата се казва САЩ, жителите да са американци. Няма как да са "съединищанци" или "щатци", защото тези думи в името на държавата не упоменават местоположение, а са просто уточняващи термини. Няма как да има аналог като име в Европа, защото няма държава, която да се казва например Обединени Европейски Провинции. Най-близкият аналог на САЩ в Европа се явява ЕС и жителите в него на практика се водят европейци. ЕС има своя основна конституция и закони, които важат навсякъде, но и всяка държава си има свои собствени закони, които са различни и си важат само в нея. В САЩ е същото - всеки щат си има свои закони, но си има и една обща конституция и общи закони, важащи за всички. С течение на времето ЕС ще се утвърди като държава, като отделните държави като имена ще отстъпят на името ЕС точно по начина, по който са имената на отделните щати спрямо името на държавата САЩ. Малко тафтология стана, ама карай...

Всъщност, подобна е историята и с Евросъюза. Преди да влезем ми беше адски кофти, когато чуех някой френски пикльо от североафрикански произход да казва: " При нас в Европа това или онова... " Сега аз го казвам :( :( :?: :idea: странно нещо е живота :!:
А папагалите са птиците с доказано най-силен клюн.

gamaun

Мнениеот gamaun » 19 юни 2010 20:30

Благодаря на всички участници в дискусията. Успях да чуя няколко ценни предложения за по-точно наименование на "американците", като дотук най ми допада "щатянци/ки" заради краткостта и яснотата си.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 20 юни 2010 18:40

gamaun написа:Благодаря на всички участници в дискусията. Успях да чуя няколко ценни предложения за по-точно наименование на "американците", като дотук най ми допада "щатянци/ки" заради краткостта и яснотата си.

И с какво "щатянци" е по-конкретно от "американци", след като Щати има в още доста държави?
А как ще отговориш на подозрението ми, че тая тема е нескопосан и нелеп опит за оригиналничене и няма никакъв смисъл?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Върни се в “World Cup 2010”