Страница 1 от 1

Вихрен взима лиценза на Перун (Кресна), започва с 3-ма нови

Публикувано: 25 юли 2011 17:53
от FCH
Отборът на „Вихрен” ще започне във „В” група с лиценза на „Перун” (Кресна). Нещата вече на 99 % са уточнени и санданчани ще играят през новия шампионат в третия ешелон. Любопитно е, че интерес към лиценза проявяваше бизнесменът Иван Чапов, който взе на концесия до края на годината стадион „Христо Ботев” и помагаше финансово на детско-юношеската школа на „орлетата”. Високата цена за лиценза, определена от президента на „Перун” Валентин Драчев, е вероятната причина бизнесменът от Благоевград да се откаже от намеренията си.
По наша информация исканата сума за лиценза на тима от Кресна е 100 000 лева. Сумата устройва ръководството на „Вихрен”, тъй като предишният собственик Костантин Динев бе оставил дългове в размер на 315 000 лева и отборът трябваше да започне от най-ниското стъпало, а именно от Пиринската бундеслига.
Нещата вече са уточнени и с Българския футболен съюз.
Докато се изяснят нещата около „Вихрен” футболистите, които не успяха да си намерят нови отбори, започнаха отново подготовка под ръководството на Йордан Самоковлийски. Сред тези, които останаха са капитанът Кирил Андреев, Вангел Стоянов, Васил Захариев, Илиян Панчев и Кристиян Кръстев. Всички те попадаха в плановете на наставника и за „Б” група. Трима футболисти, които през миналото първенство играха във „Вихрен” се присъединиха отново към отбора и се включиха днес в тренировките на Йордан Самоковлийски. Това са Александър Русков, Горан Чуркин и Иво Харизанов. Другите, които заявиха, че остават във „Вихрен” са Кирил Андреев, Вангел Стоянов, Васил Захариев, Илиян Панчев и Кристиян Кръстев.
По този начин се доказа тезата на клубното ръководство, че никой не иска да напуска отбора от Сандански, макар все още да не е ясно в коя група ще играе.
Последно се очаква „Вихрен” да започне в Югозападната „В” група и да играе с лиценза на „Перун”, но от ръководството на тима от Кресна още не са обявили официално, че ще си дадат лиценза. Както е известно, „Вихрен” не получи лиценз за „Б” група заради натрупани задължения в размер на 315 000 лева от бившия собственик на тима Константин Динев. Председателят на Управителния съвет във „Вихрен” Георги Манолев остана много доволен от факта, че футболистите се връщат в отбора, макар и във „В” група. За това той се пошегува, че за третия ешелон „Вихрен” ще разполага с дрийм тийм. В четвъртък „Вихрен” ще изиграе първата си контрола срещу Пирин (ГД) от 18.30 часа в Сандански.

Re: Вихрен взима лиценза на Перун (Кресна), започва с 3-ма нови

Публикувано: 25 юли 2011 18:30
от пирин
Не са взели все още лиценза,преговаряли са и с Малеш Микрево за лиценза за Б-група.

Re: Вихрен взима лиценза на Перун (Кресна), започва с 3-ма нови

Публикувано: 25 юли 2011 19:13
от eelche
Поредната тъпотия,която се извърши с отбор от Югозапада...Вихрен макар и за малкото сезона в които беше сред елита (четири) доказа,че е фактор с който трябва да се съобразяват грандовете...Коко Динев даде много,но и остави непосилно бреме ;) Успех и скорошно завръщане сред майсторите :P

Re: Вихрен взима лиценза на Перун (Кресна), започва с 3-ма нови

Публикувано: 25 юли 2011 19:21
от FCH
eelche написа:Вихрен макар и за малкото сезона в които беше сред елита (четири) доказа,че е фактор с който трябва да се съобразяват грандовете...

:lol: :lol: :lol:

Re: Вихрен взима лиценза на Перун (Кресна), започва с 3-ма нови

Публикувано: 25 юли 2011 22:12
от hrclspr12
Югозападната Бундеслига ще е много солидна този сезон.

Re: Вихрен взима лиценза на Перун (Кресна), започва с 3-ма нови

Публикувано: 26 юли 2011 14:03
от FCH
Перун е отказал да продаде лиценза си за "В" група на Вихрен Сандански.Това обяви президентът на тима от Кресна Валентин Драчев на среща с футболистите и треньора. При това положение Вихрен ще трябва да започне от "А" окръжна група, след като през лятото заради дългове загуби професионалния си лиценз.

Re: Вихрен взима лиценза на Перун (Кресна), започва с 3-ма нови

Публикувано: 24 авг 2013 00:08
от Siegfried
Нали уж го дадоха на Беласица ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: