ГОНГ на живо от чужбина - има ли алтернативни сървъри?

Модератори: paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

tuxomup
Контакти:

ГОНГ на живо от чужбина - има ли алтернативни сървъри?

Мнениеот tuxomup » 18 ное 2011 09:40

Здравейте.
Пиша ви тук, защото не знам къде дргугаде.
От известно време имам разочароващи резултати със слушането на Гонг онлайн- постоянно насича и буферира.
Пробвал съм различни плейъри и какво ли още не, и нищо. Според мен, сърввъра се претоварва, защото за останалите предавания на дарик, няма проблем.

Въпроса ми е: има ли алтернативни линкове за стрийм на предаването?
не може ли нещо да се направи, за да се подобри този недостатък - примерно да се пусне втори официален стрийм с по- ниско качство.

Благодаря предварително.

Потребителски аватар
Avanti_Ragazzi
Контакти:

Re: ГОНГ на живо от чужбина - има ли алтернативни сървъри?

Мнениеот Avanti_Ragazzi » 18 ное 2011 11:12

tuxomup написа:Здравейте.
Пиша ви тук, защото не знам къде дргугаде.
От известно време имам разочароващи резултати със слушането на Гонг онлайн- постоянно насича и буферира.
Пробвал съм различни плейъри и какво ли още не, и нищо. Според мен, сърввъра се претоварва, защото за останалите предавания на дарик, няма проблем.

Въпроса ми е: има ли алтернативни линкове за стрийм на предаването?
не може ли нещо да се направи, за да се подобри този недостатък - примерно да се пусне втори официален стрийм с по- ниско качство.

Благодаря предварително.

провери с http://www.Predavatel.com/ и http://www.slusham.com/ Това са сайтове за слушане на Online български радия!!!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/742/9410742s.png[/wrapimg][/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]

Потребителски аватар
castiel
Контакти:

Мнениеот castiel » 18 ное 2011 11:21

И ние от БГ имаме проблеми с Гонг , спира буферира постоянно ... трябва да се направи нещо . С нито едно друго радио нямам проблем !? Дано скоро се направи нещо да слушаме нормално Гонг :)
[wrapimg=]http://external.ak.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQD2RerfQABjoqo3&url=http%3A%2F%2Fvthumb.ak.fbcdn.net%2Fhvthumb-ak-ash3%2Fs403x403%2F632664_10201051998290442_10201051973449821_64103_803_b.jpg&jq=100[/wrapimg]

Потребителски аватар
medenka
Контакти:

Мнениеот medenka » 18 ное 2011 15:24

Имам същия проблем от години. Стоя по цяла нощ с надежда са слушам мач и накрая е само мъка. Въпросът е задаван на slavia_forever и ми беше обяснено, че трябва да се обърна към друг модератор.

Чудя се, защо хора в България слушат Гонг на РС? Не може ли да си пуснат радиото, за да е по-малка навалицата. Знам, че не се хващаше в цялата страна и на някои им се налага. Гонг сигурно искат да могат да ги слушат повече хора, но явно за момента това са възможностите. Ще следя дали нещо ще се случи. ;)

Ето и отговорът:

Re: АИК - Левски

Изпратено на: 17 Авг 2010 22:44
От: slavia_forever
До: medenka

medenka написа:Здравейте,

Обръщам се към вас с надежда, че ще ми помогнете с идея как да слушам по Дарик мача в четвъртък през Интернет. Живея в чужбина и не мога да го слушам по радиото. В случай, че няма такъв интерес, както е с този мач, успявам да слушам Дарик без проблем. Но... след като няма да има телевизионно излъчване, напливът в сайта ще е огромен. В подобни случаи се включвам много по-рано, преди сърварът да е претоварен и успявам да чуя пирвите минути. След това започва да прекъсва на 10 секунди, аз съм стоик и продължавам да се мъча и накрая ме изхвърля. От сайта, като се отиде на "СЛУШАЙ" има опциа за American listeners, но аз живея в Австралия за съжаление. Има ли начин, след като съм извън България, да се закача там? Приемам всякакви идеи. Моля, ако можете помогнете.

Поздрави,

Предполагам, че ако пишете на модератора stenly, ще ви бъде отговорено. Извинявам се, че към момента не мога да дам информация.

tuxomup
Контакти:

Мнениеот tuxomup » 18 ное 2011 17:18

Добре де, не може ли да оправят просто сървъра, щом като проблема е широко известен ?

adv_petrov
Контакти:

Мнениеот adv_petrov » 06 дек 2011 17:41

Пиша в тая тема, тъй като в най-близка степен засяга технически питания. Та проблемът ми е следният:
От 2 години под една или друга форма редовно слушам Спортно шоу Гонг следобед в 5 от офиса. Принуден съм да го слушам онлайн (чрез бърз виваком офис пакет интернет) през дадените няколко стрийма available на сайта на Гонг.бг и на Дарик радио също. Причината да не го слушам през радиото на gsm-ите ми е, че сигналът на честотата на Дарик на някои места е слаб, вкл. и в центъра на Варна, дори и да не ви се вярва - проверил съм го многократно, а не мога да си сменя офиса поради тая причина, камо ли да пръсна няколко стотин лева за качествен радиоприемник - не смятам че проблема е в мен. Но това със слабата честота на Дарик е едно на ръка, понякога не зависи от разпръскването на сигнала а от особеностите на средата, приел съм го.
За съжаление, от стотици часа слушане на вълните на Дарик онлайн установих, че след 17.00 абсолютно всички live стриймове заопочват да прекъсват, да засичат и да буферират буквално през няколко секунди. Невъзможно е да слушам любимото си шоу и проблемът не е в качеството на интернет-връзката ми поне в моя случай - постоянно следя моментния трафик какъв е. Единствения извод който се наложи бе, че вашия сървър или каквото е, се претоварва от заявки за live stream - явно поради големия интерес.
Не съм запознат в детайли в тази материя затова Ви моля да предадете мнението ми към техническия ви отдел, съответно дори и да греша, вие да направите необходимите проверки и да предприемете нужните мерки за да се подобри live stream-a, за да можем безпроблемно да слушаме предаването Ви.
Също така би ако има техническа възможност, дали би могло да се усили/подобри радиосигнала на Дарик на територията на страната с оглед на шофьорите като мен които харесват това радио. Понякога губенето на сигнала не е от автоантените, проверено е с няколко автомобила, а все пак се рекламират като "национално Дарик радио". Така че нека да е наистина национално достъпно за верните си слушатели - дори и това да е свързано с инвестиции в тая криза.
Поздрави

tuxomup
Контакти:

Мнениеот tuxomup » 02 яну 2013 18:57

Мини на Мтел- май стрийма за водафон лайв е различен.

Върни се в “Gong.bg и Спортно шоу Гонг”