Победителите от 9-те групи в евроквалификациите отиват със сигурност на Евро 2012 в компанията на домакините Полша и Украйна, а тази вечер трябва да се изяснят и 8-те отбора, които ще играят на баражите за последните 4 места. Паралелно с това трябва да стане ясен и най-добрият втори от 9-те групи, който също ще се класира директно за европейското. Кой ще се окаже големият късметлия изобщо не е ясно, а регламентът на УЕФА, който казва, че резултатите срещу последния в класирането ако групата е с 6 отбора)не важат, усложняват допълнително аритметиката.
Това е вчерашна статия на в. 7 дни спорт
Аз ли не съм разбрал или в тази статия нещо не е наред, доколкото знам важат всички резултати в групите, в този случай например ако Сърбия победи Словения като гост, остава 3 ти в групата, а Естония отива на бараж
За повече информация вижте 7 дни спорт / вчерашната статия/и дайте коментар
Критерий за класиране на ЕП 2012 год.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Критерий за класиране на ЕП 2012 год.
Важните мачове са Португалия - Дания и Швеция - Холандия
http://www.flashscore.com/table/pMnnEZnt/drJAfQC1/
http://www.flashscore.com/table/pMnnEZnt/drJAfQC1/

Махат се точките с последните на групите с 6 отбора защото имат два мача повече от другите и е нормално да имат повече точки и става малко неравностойно..... Крайното класиране се прави от всички мачове по отделно за всяка група но , от всички втори поотделно от всяка група от тези с 6 отбора се махат тези точки , защото са играли 10 , а не 8 мача....
Фактически това правило за чистите точки се прилага при определяне на 2 - ия директно класирал се в някоя от 9 -те групи за европейското, а не важи в при определяне на класирането в съответната група.
- mistreated
- Контакти:
steve12 написа:Фактически това правило за чистите точки се прилага при определяне на 2 - ия директно класирал се в някоя от 9 -те групи за европейското, а не важи в при определяне на класирането в съответната група.
Разбира се, ти като че за първи път виждаш класиране!
А това правило се използва, просто защото някои групи са с по 5 отбора (като нашата). Затова от групите с по 6 отбора не се взимат под внимание мачовете с последния отбор.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...
Благодаря, просто не се бях съсредоточил върху статията
steve12 написа: в този случай например ако Сърбия победи Словения като гост, остава 3 ти в групата, а Естония отива на бараж
Това беше култово. Сърбия ще е с повече точки, но ще остане след Естония, хареса ми много