Барселона е отборът с най-много фенове в света, сочи проучване на немска агенция за проучване на пазара. „Каталунците” се оказаха най-популярният тим в Европа с 57,8 милиона привърженици - доста по-солиден резултат от кръвния си враг Реал Мадрид.
„Белият балет” е на втора позиция, макар че отборът е загубил 10 милиона фенове според изследването и остават с 31,3 милиона привърженици. Манчестър Юнайтед е трети с 30,6 милиона, а Челси заемат четвъртата позиция с 21,4 милиона фенове.
Проучването, дело на компанията "Спорт+Маркт", показва, че Байерн вече е петият най-популярен отбор в Европа след испанските Барселона и Реал Мадрид и английските Манчестър Юнайтед и Челси.
Според изследването, финалистът от Шампионската лига през последния сезон се е изкачил от девето до пето място и има 20.7 милиона фенове - 10 милиона в Германия и 10,7 милиона в чужбина.
На шесто място е Арсенал, следван от Милан, Интер, Ливърпул, Ювентус, Зенит Санкт Петербург и ЦСКА Москва.
Отбора с най-много фенове в Европа !
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
- JohnnieWalker
- Контакти:
- JohnnieWalker
- Контакти:
Re: Отбора с най-много фенове в Европа !
Нямам какво да добавя 

Това са глупости. Не съм им привърженик, но без Ювентус или Милан класацията губи смисъл.
Колко от тези 58 милиона са истински привърженици е отделна тема. Тези проучвания са напълно безсмислени, просто защото голяма част от участниците са всичко друго, но не и истински фенове. Защото само по себе си факта, че един отбор е загубил 10 млн. привърженика опорочава всичко, как така се губят толкова фенове, та нали любовта към любимия клуб е до гроб ? Също така съм убеден, че ако Реал Мадрид спечели Шампионската лига тези 10 млн. ще се върнат, дори може и още 10 млн. да спечелят...
За Челси да не говорим, ако не беше Абрамович, който да накупи играчи, които да почнат да мачкат, резултата въобще нямаше да е такъв. Ако Абрамович не беше купил Челси, сега този отбор щеше да е някаде по средата на въпросното класиране. Чудно ми е само къде ли са били в класацията Барселона преди няколко години, когато бяха в криза...

За Челси да не говорим, ако не беше Абрамович, който да накупи играчи, които да почнат да мачкат, резултата въобще нямаше да е такъв. Ако Абрамович не беше купил Челси, сега този отбор щеше да е някаде по средата на въпросното класиране. Чудно ми е само къде ли са били в класацията Барселона преди няколко години, когато бяха в криза...

Последна промяна от Гуу на 09 сеп 2010 21:18, променено общо 1 път.
Пълни глупости.Един пример:В Русия най- популярният клуб е Спартак Москва.
В тази новина няма нищо учудващо! Все пак през последните 5-6 години Барселона е отбора, който практикува най-атакуващият стил и по-важното най-красивият футбол в Европа и света! Че на моменти каталунците засенчват дори холандците и техният тотален футбол! А повечето фенове на футбола искат да гледат точно такъв тип футбол, а не пинизчийски отборчета играещи с 10 човека отзад и разчитащи на яка защита и контри... Така че напълно закономерно феновете на Барселона се увеличват лавинообразно и вече Барса е отбора с най-много фенове по света! 
С други думи казано: КОЙТО РАЗБИРА, БАРСЕЛОНА ИЗБИРА!!!

С други думи казано: КОЙТО РАЗБИРА, БАРСЕЛОНА ИЗБИРА!!!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
iirr99 написа:Пълни глупости.Един пример:В Русия най- популярният клуб е Спартак Москва.
Браво и от кога Русия се равнява на цяла Европа или на целият свят?! Не се гледа конкретно в една страна кой е най-популярният отбор, а глобално!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
- storm
- Контакти:
АХАха смях . Много ясно ,че имат най много фенове при положение ,че са модерни сега . Юве има над 170млн фенове така ,че да ме извиняваш.
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]
Това, че съм фен на играта на Барса и искам да са на върха, защото е заслужено, не ми пречи да съм от Левски.
А заради това, че са с най-много фенове по света много хора ще ги заболи...к.
А заради това, че са с най-много фенове по света много хора ще ги заболи...к.
Такива класации са много субективни. Няма как да приема, че Челси имат повече фенове от Ювентус и Милан. А Реал Мадрид как така изведнъж са загубили 10 милиона фена, също не става ясно. За мен лично,отборът с най-много фенове в света е Манчестър Юнайтед. 

[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]