Препоръки за посещения в Барселона: Камп Ноу и атракции!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

f0rbidden
Контакти:

Препоръки за посещения в Барселона: Камп Ноу и атракции!

Мнениеот f0rbidden » 16 юли 2010 10:57

Декември месец ще ходя в Барселона и въпросът ми е следният: освен музея на стадиона "camp nou" и тук-таме някоя тренировка какви други забележителности бихте ми ме препоръчали, за ходилите там?
ty ;]
Последна промяна от f0rbidden на 17 юли 2010 00:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ЦСКА-83
Контакти:

Re: Препоръки :)

Мнениеот ЦСКА-83 » 16 юли 2010 11:06

Имат няква много известна катедрала с интерена история.Това им една от най големите забележителности

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 16 юли 2010 11:12

Тя въпросната катедрала още не е завършена. Саграда Фамилия се казва
На практика Барселона е проектирана от Гауди, катедралата е негова, има къщата на Гауди, Вилата на Гауди, парка.., дворец, какво ли не. Ще останеш очарован, но никой не може да ти изброи всичко, което трябва да видиш - няма да ти стигне времето.
Ще видиш как събират боклука - един човек, шофьор на камиона - сам, минава до кофите, с нещо като кран я вдига, събира и оставя - за 30 секунди. Във всяко отношение не можем да се сравняваме.

Има една нова кула, дето на мен лично ми прилича на нещо, дето ще ми тресна бан за него :mrgreen: , заслужава си -модерна постройка, стъклена.

Потребителски аватар
miroplovdiv
Контакти:

Мнениеот miroplovdiv » 16 юли 2010 12:06

tprodanov написа:Тя въпросната катедрала още не е завършена. Саграда Фамилия се казва
На практика Барселона е проектирана от Гауди, катедралата е негова, има къщата на Гауди, Вилата на Гауди, парка.., дворец, какво ли не. Ще останеш очарован, но никой не може да ти изброи всичко, което трябва да видиш - няма да ти стигне времето.
Ще видиш как събират боклука - един човек, шофьор на камиона - сам, минава до кофите, с нещо като кран я вдига, събира и оставя - за 30 секунди. Във всяко отношение не можем да се сравняваме.

Има една нова кула, дето на мен лично ми прилича на нещо, дето ще ми тресна бан за него :mrgreen: , заслужава си -модерна постройка, стъклена.

Именно тази зграда е построена за рекордните 2,5 години,и е с цветовете на Барселона.Вечерно време можеш да видиш как свети в червено-синьо.за първи път като са запалили светлините на сградата и е угаснал цял един квартал.Можеш да видиш и паметника на Колумб,той се намира до пристанището на едно кръгово кръстовище.Интерестното при него е,че е с вдигната ръка и показалец сочещ Америка,но строителите нещо са объркали градусите с около 45 и в момента сочи някъде около Либия.

f0rbidden
Контакти:

Мнениеот f0rbidden » 16 юли 2010 12:10

А нещо свързано с отбора?

Потребителски аватар
angelov
Контакти:

Мнениеот angelov » 16 юли 2010 13:06

Веднъж съм ходил в Барселона и единственото свързано с отбора, което си заслужава е Ноу Камп и музеят. Иначе, както казаха някои, хубаво е да се види Саграда Фамилия. Пристанището също е много красиво, особено по залез или изгрев. Паркът Гюел е уникален и е просто задължителна дестинация за туристите. Други интересни туристически атракции са Музеят Пикасо, Зоологическата градина, Магическите фонтани. Преди година и половина цените на билетите на всякъде бяха доста прилични (между 5 и 15 евро). Ще си прегледам снимките и ако се сетя за още нещо ще ти пиша на личен.

don
Контакти:

Мнениеот don » 16 юли 2010 14:25

Бях през юни месец в Барселона, просто уникален град. Определено освен горните неща посети Пласа де Каталуния, Пласа де Еспаньола, пристанището, района около порто Олимпик. Уличката от Пласа де Каталуния посока пристанището (в момента ми излезе името как се казва). Просто града е уникален :geek:

pp : Улицата се казва La Rambla 8-)

f0rbidden
Контакти:

Мнениеот f0rbidden » 16 юли 2010 15:11

А имате ли известна представа, как мога от летището да стигна до центъра на града? В интернет няма никакво описание на автобусните линии. А такси излиза по 70-80 евро.
П.П. Знаете ли колко евро е обиколката на музея и гледането на тренировка?

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 16 юли 2010 16:30

f0rbidden написа:А нещо свързано с отбора?

Ако имаш време... иди до базата Ла Масия! Ще останеш очарован от нея и ще видиш космическата разлика с България и ще ти стане защо не можем да ги настигнем дори след 50 години!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
tibidabo
Контакти:

Мнениеот tibidabo » 16 юли 2010 16:31

f0rbidden написа:А имате ли известна представа, как мога от летището да стигна до центъра на града? В интернет няма никакво описание на автобусните линии. А такси излиза по 70-80 евро.
П.П. Знаете ли колко евро е обиколката на музея и гледането на тренировка?

http://w3.bcn.es/XMLServeis/XMLHomeLink ... _3,00.html
Това е официалният сайт на община Барселона. Имай впредвид, че ако се качиш още първия ден на Bus touristiс (това е открит автобус) ди дават една карта, с която плзваш намаление на почти всички забележителности (между 5-20%), дори и на Ноу камп. :) Стига да не е много студено. Аз бях през септември.
[center]“Never argue with idiots, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”

― Mark Twain
[/center]

Върни се в “Барселона”