В писмо до медиите Главното мюфтийство призовава за всенародни протести на мюсюлманите в България.
От справката става ясно, че имами, ваизи и редови мюсюлмани ще протестират на 18 юни, петък, в различни часове, в градовете: Шумен, Силистра, Дулово, Разград, Айтос, Кърджали, Крумовград, Русе, Пловдив, Смолян, Търговище, Хасково, Добрич, София, Монтана, Плевен, Гоце Делчев, Велико Търново, Пазарджик, Велинград, Сливен.
"Надяваме се на публичност, с която да се даде коректна гласност на позицията на мюсюлманската общност по въпроси, касаещи религиозните им свободи", пишат от мюфтийството.
Dnes.bg припомня, че в началото на месеца почти 1000 души – имами, мюфтии и мюезини, участваха в протестното шествие на мюсюлманите, което премина пред президентството, Министерския съвет и Народното събрание.
Всички протестиращи изразиха недоволството си от възстановяването на Недим Генджев като ръководител на мюсюлманското вероизповедание в страната.
Тогава от Главното мюфтийство отправиха апел към държавните институции да не се намесват в делата на вероизповеданието.
Само преди ден в декларация мюфтийството отново призова правителството и държавата да зачитат правата и свободите на мюсюлманската общност в България.
Още по темата
Мюфтийството: Превръщаме се в полицейска държава
1000 имами и мюфтии поведоха протест срещу Генджев
"Въпреки че е член на ЕС, в България се прилагат методи на полицейска държава. Председателството на парламентарната комисия по контрол на ДАНС от партия Атака и назначаването на Божидар Димитров, чийто профил е отдавна известен, за министър, отговарящ за Агенцията за българите в чужбина и Дирекцията по вероизповеданията към МС, е показател за задкулисните планове на този натиск", обявиха от духовенството.
Оттам допълват, че действията целят нарушаването на общественото спокойствие и “прилагането на действия”, които възраждат тъмното минало на страната”.
"Призоваваме българското правителство да предприеме възможно най-скоро необходимите действия за недопускането на по-нататъшно уронване престижа на страната ни, както и нарушаването на общественото спокойствие на мюсюлманите в България и българския народ като цяло", написаха от мюфтийството.
Мюсюлманите скачат на протест
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Червен_до_гроб
- Контакти:
Мюсюлманите скачат на протест
- Червен_до_гроб
- Контакти:
Re: Мюсюлманите скачат на протест
Майка им и долната паплач нещастна! 

- Gonzo0009
- Контакти:
Мюсюлманите да ми лапат ...........
moje suze prema tebi padaju... moje suze padaju nagore
- Kolec
- Контакти:
Всеки има право да вярва в каквото си иска, не мога да разбера как може да псуваш хората с различна вяра?! Едно е да псуваш турците, друго е да псуваш мюсюлманите. До преди и аз бях така, но в Татарстан всички се определят като българи, и обичат повече България отколкото ние .. от тогава съм на мнение че не трябва да псуваме хората за това че искат да вярват в друго освен христа... по същата логика трябва да псуваш будисти, атеисти и сектанти...
..:: Tout comprende, c'est tout mepriser ::..
Едни балъци плюят други балъци ... едните вярват в Христотс други в Алах , това човека му дай само да си измисля герой , митове и божества и в какво вярват и едните и в другите , нема такава измишльотина като религиите!!!
Люляк, май, финал за купа
дузпи, шут, греда и супа
Крейзи, пропуски, картони,
Негър, рикошет, шампиони
Левски-Славия, протокол
Везалов, фамозен гол
Хикс, сълзи, инфаркт, мустаци
Kрейзи шит, пак декларации
Титла, купа, стадион,
Много кофти син сезон!!!
дузпи, шут, греда и супа
Крейзи, пропуски, картони,
Негър, рикошет, шампиони
Левски-Славия, протокол
Везалов, фамозен гол
Хикс, сълзи, инфаркт, мустаци
Kрейзи шит, пак декларации
Титла, купа, стадион,
Много кофти син сезон!!!
- Gonzo0009
- Контакти:
Kolec написа:Всеки има право да вярва в каквото си иска, не мога да разбера как може да псуваш хората с различна вяра?! Едно е да псуваш турците, друго е да псуваш мюсюлманите. До преди и аз бях така, но в Татарстан всички се определят като българи, и обичат повече България отколкото ние .. от тогава съм на мнение че не трябва да псуваме хората за това че искат да вярват в друго освен христа... по същата логика трябва да псуваш будисти, атеисти и сектанти...
Кое е татрастан Унгария ли...сатана ми интересно кой ни обича

moje suze prema tebi padaju... moje suze padaju nagore
Аз не мога да разбера къде са тръгнали да ми протестират,нестига,че имат там имами,джамами и прочие и ми пеят тяхните ходжи по никое време в БГ градове,да вземат да си протестират и ходят в Турция,че ми е писнало от такива.Къде го има това,някакъв там да ми пее на чужд език(мюсюлмански) в православна държава,айде да не казвам и по-груби неща,ще допуснат ли в Турция по 4-5 пъти да им пеем на църковно-славянски по техните градове,друг път ще стане...

http://spartakpd.info - "Гладиаторите" на България пак ще възкръснат
Gonzo0009 написа:Kolec написа:Всеки има право да вярва в каквото си иска, не мога да разбера как може да псуваш хората с различна вяра?! Едно е да псуваш турците, друго е да псуваш мюсюлманите. До преди и аз бях така, но в Татарстан всички се определят като българи, и обичат повече България отколкото ние .. от тогава съм на мнение че не трябва да псуваме хората за това че искат да вярват в друго освен христа... по същата логика трябва да псуваш будисти, атеисти и сектанти...
Кое е татрастан Унгария ли...сатана ми интересно кой ни обичатва с странно
В Казан (Татрастан) Русия ни обичат

[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
Gonzo0009 написа:Kolec написа:Всеки има право да вярва в каквото си иска, не мога да разбера как може да псуваш хората с различна вяра?! Едно е да псуваш турците, друго е да псуваш мюсюлманите. До преди и аз бях така, но в Татарстан всички се определят като българи, и обичат повече България отколкото ние .. от тогава съм на мнение че не трябва да псуваме хората за това че искат да вярват в друго освен христа... по същата логика трябва да псуваш будисти, атеисти и сектанти...
Кое е татрастан Унгария ли...сатана ми интересно кой ни обичатва с странно
Град Казан е столица на Република Татарстан, която е част от Руската федерация.
- Roger_Federer
- Контакти:
Цигани,ще се успокоят,ако не,лошо за тях.