Подмладяване на националния отбор

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Blue Rose
Контакти:

Подмладяване на националния отбор

Мнениеот Blue Rose » 21 авг 2008 10:53

Новият стар треньор отново доказа, че няма смелост да опитва с нови лица, да търси подмладяване на отбора - този, в който освен 3-мата доказани "англичани", другите са на посредствено ниво и едва ли ще е кой знае каква загуба да бъдат сменени:
Лазаров, Томашич, Вагнер, Колев.....за какво продължва по инерция да залага на тези надхвърлили 30-те посредствени футболисти. Приятелски мач е все пак, опитай, рискувай, едва ли някой ще те разкъса ако опиташ с 20-22 годишни момчета които горят в играта. Предполагам всеки има мнения за различни млади таланти, но всички ще се съгласим и няма да открием топлата вода, че в младите е бъдещето, което се надяваме да е различно от настоящето и това което ни предлагат сегашните титуляри на националния отбор по футбол на РБългария, защото лично за себе си мога да кажа, че се измъчвам последните години да гледам този немощен и безличен, подчертавам БЕЗЛИЧЕН отбор!
Примери за млади футболистчета: мога да попитам защо не заложи на момчето от Литекс, който много добре се представя в центъра на защитата (Николов), хубаво опита с Ив.Иванов,Мишо Венков и той се раздава... Да даде шанс на Г.Христов - все пак момчето е младо и гори на терена и престанете да залитате към синьо или червено - интересите на България са над всичко!(визирам темата за Г.Христов във форума и тоновете глупости които се изсипват за или против неговото включване). Да опита дори и с по-младите таланти - в халфовата линия на ЦСКА се забелязват нови и интересни момчета, в появата на които има пръст Пената - доказания откривател на млади таланти.
Идеята е че без да се опита никога няма да се разбере кой колко потенциал има, кой колко може....Дайте път на младите!!!

Потребителски аватар
aa2121
Контакти:

Re: Подмладяване на националния отбор

Мнениеот aa2121 » 21 авг 2008 11:02

Много точно казано ;)

romario
Контакти:

Мнениеот romario » 21 авг 2008 11:35

Така мислиш и искаш ти.Но почти всички други искат резултати.Ако загубим ще почнат да кретикуват,а при първа загуба в клалификациите ще почнат да редят състава,защо този а не онзи.Мисля си че си прав за едно,двата бека(Вагнер и Сираков) са ташак пълен,но не мисля че един централен защитник на 30г. е стар и неможещ.Имаме трима добри защитници(Тунчев,Илиев и Томашич) + Иван Иванов мисля че там не е за оплакване.Друг е въпроса че този мач просто имаше много колективни грешки,но защитата трябва да е от целия отбор.

HOUSE
Контакти:

Мнениеот HOUSE » 21 авг 2008 11:53

трябват ни млади момчета в нациолния и лидери също така не може само да разчитаме на бербо или мартин и стилян петрови. мисля че един ивелин попов един николай димитров ще свършат отлична работа също така занев и така на татък само малди ни трябват но и няколко по опитни и може би ще има някакъв резултат
[img]http://store.picbg.net/pubpic/47/9F/8fb%20...%20aa479f.jpg][/img]

[img]http://store.picbg.net/pubpic/3C/89/642%20...%20033c89.jpg][/img]

Blue Rose
Контакти:

Мнениеот Blue Rose » 21 авг 2008 11:54

Идеята е да се пускат млади играчи дори и само за самочувствие - може и само като резерви, може и само в приятелски мачове, но това е практиката на световните сили във футбола. Англия, Холандия, Испания.....въпреки умопомрачително скъпите си доказани играчи не се замислят и опитват с нови и млади, опипват почвата....
А не каквато е практиката у нас - давам пример с Лазаров: трябваше ли да стане на толкова години за да го забележат за националния - Не! Просто тогава, когато беше на 20-22 години имаше други стари и "доказани" пушки и практиката на даване път на младите просто не съществува у нас.
Съгласен съм че в Тунчев и Илиев има хляб. Така е - защитниците имат по-голямо футболно дълголетие, но и защо да не се опитва в приятелските мачове.
И за резултатите е така - всеки иска резултати, но реално погледнато без Бербатов що за отбор имаме?! И дори да се класираме на световно (стискам палци за това до посиняване на кокалчетата, защото реално ще е много трудно) там с какви футболисти трябва да излизаме за да няма фиаското от близкото минало, когато бяхме със същия треньор, със същия стил на игра...А на следващия квалификационен цикъл - кой ще играе? Пак ли Лазаров, Вагнер,Томашич,Ангелов,Велизар?!Тези футболисти дори и да запазят формата и състоянието си, ще предложат ли нов, различен от сегашния футбол?
Съмнявам се!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 21 авг 2008 12:42

Поздравявам автора на темата....изключително актуална тема, особенно след поредната слаба продукция на националите снощи. И за какво ги взе Манолев, и Георги Христов ? Ей така да се разходят до Босна.....Манолев влезе момчето, но за....пет мин. аз ако бях на него щях да откажа ! А се видя че десният ни бек ( Захари Сираков ) меко казано беше безобразен, и в двете фази на играта....от другата страна, Лусио също под всякаква критика....къде са Занев и Венков ? Последният бил болен но защо в тази елементарна контрола не повикахме някой наистина нов, млад дебютант ? Ако не сега, точно преди важните мачове кога ? А къде е единственият светъл лъч в цска, Йордан Тодоров ? ( а съм левскар ) но за разлика от някои гледам реално на нещата....иначе идеята с Ивелин Попов и Ники Димитров, също е добра, бързи млади футболисти, с доста добра техника....а за Георги Христов, какво може да се каже ? Въпреки безумните мнения, в темата за него, смятам че той е идеалният партньор за бербо, и твърденията че бил таран....пълни глупости, Христов е лек нападател, който може великолепно да атакува от втора позиция, а нима схемата на Марков не е такава ? Просто трябва да се пипнат тук- там, някои елементарни неща в национала, и играта ще се получи, но незнам защо не се прави.....май отново опираме до интереси !
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
al_ex1

Мнениеот al_ex1 » 21 авг 2008 13:14

За мен Марков е много консервативен и не мога да очаквам смели решения!

rnrn62
Контакти:

Мнениеот rnrn62 » 21 авг 2008 13:30

aa2121 написа:Много точно казано ;)

DeShawn
Контакти:

Мнениеот DeShawn » 21 авг 2008 13:58

Аз мисля, че подмладяване не е точната дума. Да взима най-добрите, а не да робува на имена. Пък дали са млади или не, няма значение.

tonigiata

Мнениеот tonigiata » 21 авг 2008 14:39

съжалявам, но мнението ми ще е малко банално. За всичко са виновни ръководителите на футболния съюз, които нямат никаква визия за бъдещето. Назначават един треньор и го уволняват след един цикъл. Е добре де ама за този цикъл този пич е водил отбора около 10-15 мача, е как да създаде отбор за това време. Ако примерно имахме десетки страхотни футболисти е нормално да го уволнят под претекст, че футболисти има, а няма резултати. Сега обаче ние сме в такова положение, че треньорът първо трябва да усети на кои футболисти може да разчита, след това да ги научи на схемата, да се създаде някакъв синхрон и отборът да почне да побеждава. А Пламен Марков води отбора точно в ТРИ мача и вече някои искат оставката му. Все едно в Италия сега да поискат оставката на Липи, или в Испания да кажат, че Дел Боске не става. Време трябва, и то много време - мнооого, защото се отнася за българския национален отбор - отбор, във който трябва да се започне на чисто, да се изолират по някакъв начин мениджърите и да видите кво ще стане. Това е рецептата - железен договор на Пламен Марков, или на някой друг млад треньор (Сашо Станков, Мъри, Балъков) за пет години, изолация на мениджърите и това е. Иначе сме изпаднали в следната ситуация - имам си гадже, ама тъкмо почна да го опипвам и тя ме скъса, и така и със следващата и със следващата... Е не става така

Върни се в “Футбол - България”