България-Русия,истини и лъжи...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

peliforewer
Мнения: 4904
Регистриран на: 18 фев 2011 17:40
Контакти:

България-Русия,истини и лъжи...

Мнениеот peliforewer » 03 ное 2015 21:34

​Без Червената армия, Тошко щеше да пасе патки в Правец, а Евгения да е шивачка в Бусманци

Под дулото на съветските автомати България бе поробена, а шепа разбойници - превърнати в червени принцове

Георги Георгиев, специално за Faktor.bg

Ако на 9 септември 1944 г. по българската земя не беше нагазила Червената армия, сега малкият червен принц Тодор Славков щеше да пасе патки в Правец, а Евгения Живкова щеше да е шивачка в Бусманци. Първанов щеше да крепи с летви нужника в Сирещник, а Миков може би все още нямаше да знае какво е водка. Всъщност за водка нямаше да знаят и самите руснаци, ако не бяха окупирали и държали в робство Полша 200 години.

Всичките общо 6000 (цифрата е доста спорна, б.а.) члена на БКП на 9 септември 1944 г. щяха днес да са не повече от тогава...Да, толкова са били носителите на „светлите“ идеи за човечеството. Според доклад на Героги Димитров до Сталин от октомври 1944 г. само за един месец комунистите са се увеличили на 50 000.

Родих се и живях във време, в което активните борци против фашизма и капитализма вече бяха повече от редовната българска армия. Е, колко да са били активни и колко борци?!

Колкото за едното кюфте в повече на гърба на народа

Ако на 9 септември 1944 г. по българската земя не беше нагазила Червената армия, днес българската нация нямаше да е по-малобройна, отколкото през 19 век в Османската империя. Още преди 10 години ООН обяви, че сме най-бързо изчезващата нация в света.

В историята няма "ако", но има продажност и слугинаж.

Спомням си, че преди да вляза в казармата през 1987 г. бензинът беше стигнал 1 лев за литър, а пенсията на баба ми бе 50 лв. Спомням си, че ми беше забранено да пътувам зад граница, да чета много книги. Позволяваха ни само определени произведения, а руският беше въведен като втори задължителен език. Можехме да слушаме и само определена музика. Спомням си, че България беше опасана с телени мрежи, а за опит да преминеш границата - застрелваха в гръб. Спомням си, че за виц можеха да те затворят и пребият. Спомням си, че за лична кола се чакаше 10 години. Спомням си постоянния дефицит на стоки, опашките за това или онова. Спомням си режима на тока – 2 часа има, два няма. Спомням си... Има ли смисъл да продължавам?!

И днес има уроди, които твърдят, че тогава сме живели хубаво. Представяте ли си какво имат в главите си вместо мозъци?!

За разлика от Османската империя,

по времето на комунизма българинът нямаше право да праща децата си да учат в престижни европейски училища и университети. А днес бившите комунисти и техните руски приятели – политици и „бизнесмени”, бързат да изпратят децата си на Запад. Някои от тях дори позабравиха родния си език. Като дъщерята на Лавров, примерно.

За разлика от Османската империя, българинът нямаше право да печата и издава собствени вестници, да търгува свободно, да притежава фабрики и ниви...

На 5 септември 1944 г., без да е предизвикан от нищо, без нито един български войник да е пращан на фронта, СССР обявява война на България и нахлува на българска територия. Въпреки, че армията ни получава заповед да не оказва съпротива, а правителството в София обявява война на Германия. Червената армия поставя марионетно правителство, което в кратки срокове избива над 30 000 българи - кметове, свещеници, учители, офицери, политици. То е съставено набързо, за да обслужва целите на Кремъл. Създадена е система от концлагери, в които са вкарвани всички неудобни за комунистите българи.

Тристахиляден контингент на Червената армия окупира България и остава тук цели три години, докато са мобилизирани близо 400 000 българи и са пратени на фронта като пушечно месо. Издръжката на окупационния корпус на Червената армия е по-голяма от бюджета на държавата ни. Освен издръжката, която е изцяло за сметка на българското население, започват масови грабежи на храна, добитък, инвентар. Дори е забранено на българските рибари да напускат сушата.

Размерът на безчинствата е такъв, че се налага лично Георги Димитров да моли официално Сталин да се разпореди да се спрат грабежите, изнасилванията и убийствата над беззащитното българско население, включително и убийства на стари партийни членове.

Освен издръжката, Червената армия иззема складираните 5000 кг. розово масло (по-скъпо от злато) и 25 000 000 кг тютюн и го продава на американците по международни цени.

Разкостени и изнесени в Русия са над 100 завода,

включително и трите ни самолетостроителни фабрики в Ловеч, Казанлък и Божурище. След 20 години експлоатация и амортизация машините от тези заводи ще бъдат продадени обратно на България и то срещу долари.

Под натиска на Кремъл в България започва насилствена колективизация. Заради отказ да предадат земята си, дори партийни членове ще бъдат изключвани от БКП и пребивани.

Отнемането на собствеността води до невиждан спад на селскостопанската продукция и до разкъсване на здравите родови връзки в българските семейства, изграждани със столетия. Още по-фатално - от началото на 50-те години ще започне и спад на раждаемостта сред българския етнос, за сметка на останалите етноси. Само за 4 десетилетия демографският срив ще е такъв, че ООН ще обяви българската нация за най-бързо изчезващата.

Ще започне безумна индустриализация с остарели и неефективни съветски технологии и машини, които България ще бъде принудена да изплаща също с валута.

България ще бъде задължена до 1989 г. да предава селскостопанската си продукция на СССР под себестойност.и подобно на останалите държави от Източна Европа да хрантути една ненаситна империя.
До 1960 г. в хазната на БНБ не остава и цент. От 1961 г. до 1964 г. Москва ще изземе и целия златен резерв на БНБ - 32 тона злато. Трети фалит държавата ще обяви през 1969 г., когато сестрата на Луканов, подуправител на БНБ отново докладва на Тодор Живков, че в хазната на БНБ няма необходимите 50 милиона долара за изплащане на задължения към Московска народна банка. Правителството е принудено да стартира схеми с контрабандни канали за набавяне на валута.

Така през 1989 г. България ще осъмне от "дружбата"

с колосален дълг от 10 милиарда долара

Това са 600 милиона тогавашни пенсии като тази на баба ми или заплати на труженици в селското стопанство. Това са 150 милиона тогавашни заплати на инженери.

През 1989 г. съветската империя фалира. Фалира грозно, с тотален разпад на държавност и ценностна система. В кратки срокове комунистическият елит, дърпащ лостовете на властта, се превърна в едробуржоазен. По подобие на Русия и нашите комунистически първенци се превърнаха в собственици на банки, фабрики, едри земевладелци.

Комунистите побързаха да отворят границите и стотици хиляди българи избягаха от ограбената си родина, превърната за кратко време в криминална територия, за да търсят бъдеще за себе си и децата си в нормалния свят, където никога не е стъпвал руски ботуш.

И НИТО ЕДИН НЕ ИЗБЯГА В РУСИЯ. ЗАЩО ЛИ?!

Нещо повече. От самата Русия избягаха над 10 милиона. Според данни на РОССТАТ през 1993 г. населението на Руската Федерация е 153 милиона. Днес е 142.

През 1990 г. Андрей Луканов ще обяви и мораториум върху плащанията по външния ни дълг. Същият, който е натрупан по времето на Живков. Равняващ се на 600 милиона пенсии на баба ми. Или на 150 милиона заплати на инженер по онова време.

Апаратът на Държавна сигурност, ръководен и направляван от Кремъл ще създаде по подобие на руските си другари силови „застрахователни” групировки, които ще продължат терора над българина. Държавата ще остане безучастна, умишлено и целенасочено ще толерира тези престъпни групи, за да поддържа несигурност, страх и анархия. Комунистическите другари ще започнат разпарчетосване на селското стопанство и придобиване на инвентар и земя на безценица. Скоро ще се превърнат в едри земевладелци, смучещи днес субсидиите от ЕС. БКП ще се превърне в БСП – партия на едрата буржоазия, чието ръководство ще бъде съставено от банкери, фабриканти, хотелиери, енергийни мафиоти.

През 1995-1996 г. 12 банки, до една ръководени от кадри на Държавна сигурност, на пряко разпореждане на Кремъл, умишлено и целенасочено ще раздадат 300 милиарда лева необезпечени кредити на своите партийни другари. Това ще се извърши, под надзора на БНБ. Финансовата система на държавата ще колабира и ще бъде отключен механизмът на хиперинфлацията, който ще обезцени спестяванията на българите до 0 лв.

Нови стотици хиляди българи в кратки срокове

ще напуснат родината си

в търсене на хляба си по белия свят.

Ще бъде изнесен и продаден дори житният резерв на България, а правителството на Жан Виденов ще бъде принудено да депозира ценни книги на приносител в Дойче банк, за да набави валута за закупуване на жито. Същото жито, изнесено от неговите другари.

В цялата тази умишлено предизвикана анархия Русия ще направи опит да придобие газопреносната система на България и ще помете Жан Виденов, заради отказа му да участва в престъпната схема.

Нещо подобно ще се случи и години по-късно, когато с наши пари трябва да се финансира строежът на Южен поток. И по подобен начин ще бъде фалирана КТБ. Самата Корпоративна търговска банка е създадена още през 1994 г. като универсален правоприемник на активите и пасивите, правата и задълженията на БСФК "Булгарсовинвест", с капитал 500 000 000 лв. БСФК "Булгарсовинвест" е регистрирано още по Живково време - през 1988 г. от съветските граждани Евгений Василиевич Красавцев и Алексей Александрович Симаков. Сами се сетете дали имат нещо общо с КГБ. Останалите в съвета на директорите на КТБ по това време – Людмил Гачев и Кирил Калинов са доказани агенти на ДС, оповестени с Решение № 2-193/ 11.06. 2013 г.

Банка, която раздаде необезпечени кредити за над 4 милиарда лева на руските мекерета и фалира, за да изплащаме всички ние от джоба си тези пари.

В паразитната си мимикрия кремълските мекерета дори използваха коалиция с наследника на „монархо-фашстката власт”, за да останат във властта и да продължават да обслужват имперските интереси на Русия.

Днес Русия притежава над 30% от икономиката ни

директно. В Търговски регистър на Република България има регистрирани над 50 000 фирми на руски граждани. Колко още владеят чрез подставени лица и офшорки, сами преценете.
Рафинерията монополист "Лукойл Нефтохим" отчита за последните 7 години приходи от над 46 МИЛИАРДА лева и нито стотинка печалба. След като стана руска собственост, от рафинерията бяха изхвърлени над 15 000 българи, а днес социално и здравно осигурени се водят по-малко от 1500 човека. В същия момент българинът е щавен с най-високите производствени цени на горива в Европа, докато в бюджета постъпват минимални средства от акциз.

Най-големият производител на най-скъпият ток в микса от ВЕИ е "Лукойл Енерджи", който е отчел за 6 години приходи от над 600 000 000 лв. И отново - нито стотинка печалба. Търговски регистър е публичен. Уверете се сами в изнесените данни. Руска собственост са и други стратегически предприятия като БТК и Булгартабак.
Последният е още едно кранче за подхранване на структурите на ДПС, създадени и контролирани от Кремъл още по живково време, които винаги скачат в парламента като един Матросов и гласуват заедно с Атака, когато трябва да се защитават руски интереси.

Днес България продължава да плаща и за най-скъпият руски газ в Европа, което води до непосилни сметки за парно и тотална неконкурентност на цели сектори от икономиката ни.

Руска собственост са и цели хотелски вериги, аптечни вериги, медии, телевизии, вестници. Зависимостите са ужасяващи и неслучайно българинът продължава да е с най-ниски пенсии и заплати в Европа, а руският кърлеж продължава да пие българска кръв.

Неслучайно продължава и демографската криза и много способни млади българи продължават да търсят хляба си в нормални държави. А що ли никой не иска да избяга в Русия?!

"Дружбата" продължава

Със страшна сила.

Като слънцето и въздуха за всяко живо същество.
Докато остане живо, де...

Ако на 9 септември 1944 г. по българската земя не беше нагазила Червената армия, сега България щеше да е друга...http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-car ... zi.html....Предлагам Ви един коментар от сайта Фактор ,много интересен ,дали това е истина или не оставям на Вас да прецените,но Ви моля да се опирате на факти ,а не на празни думи.
Мнениеот tiamat » 19 май 2020 20:11

Това дарение трябва да бъде върнато. Но може ли пък при един евентуален фалит на ПК да му бъде търсена отговорност за това? Щото от гледна точка на закона, парите са си пари.

Потребителски аватар
icko65
Мнения: 5708
Регистриран на: 07 дек 2013 12:45
Контакти:

Re: България-Русия,истини и лъжи...

Мнениеот icko65 » 03 ное 2015 22:12

Според автора защо Русия ни е ушушкала така?И продължава...Предателството тежи много и не се забравя.В исторически план държави са затривани за предателство.Русия ни освободи от робство и ние за благодарност три пъти им скачаме като комар на слон:с Турция с Германия и сега с САЩ!Ти как мислиш?Дали ши ни цепят басма?Че сме едни бойни и въоръжени до зъби!!!
Черно море-първи шампион по футбол на България...ЗАВИНАГИ!ЦСКА–София е приемник на ЦСКА...т.е. НЕ Е ЦСКА

yank
Мнения: 67
Регистриран на: 01 авг 2008 14:35
Контакти:

Re: България-Русия,истини и лъжи...

Мнениеот yank » 03 ное 2015 22:17

Санди74 написа:Аз съм българин и обичам Русия.Мразя САЩ и Запада,а за българийката не ми пука 8-)

Ти си всичко друго, но не и българин. Яд ме е само, че читави хора ги няма вече тука, а мърши като тебе продължават да цапат.
По темата - не мога да открия нито една наистина.

THE G.A.M.E
Мнения: 47470
Регистриран на: 02 авг 2008 22:59
Skype: За к'во ми е ?
Местоположение: Сливен
Контакти:

Re: България-Русия,истини и лъжи...

Мнениеот THE G.A.M.E » 03 ное 2015 22:22

Факти има много, зависи, обаче, кой-как ги тълкува.

Мисля, че този материал вече беше пускан в този форум.
А и има тема "Политика България".

Другото което е, не виждам как ще се получи нещо като дискусия в тази тема.
Ще има обичайните клишета и обиди + лични нападки и т.н.

Аз лично, обичам историята, но тя не бива да бъде отправна точка за бъдещи отношения.
В материалът има прекалено много личностни заключения и изопачаване на фактите.
Въпреки че съм мнооооого далеч от това да защитавам Русия, няма как да не отбележа това.

СССР и приемникът на тази структура - Русия, определено са навредили на България в дадени моменти.
Ние също не сме били цвете, но така или иначе, едвали някой ще има полза от това, да ръчкаме стари скелети.

Отношенията ни с Русия трябва да се базират от настоящето, не от миналото.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !


Image Image

Потребителски аватар
Вал
Мнения: 1091
Регистриран на: 02 дек 2014 21:29
Контакти:

Re: България-Русия,истини и лъжи...

Мнениеот Вал » 03 ное 2015 22:49

Виж Педи,
през 1825 в Одрин Руският главен преговарящ по поредния мирен договор търси контакт с градските управи на Българските градове, които да подготвят декларация за независимост. Това искане е отправевно чрез Гръцката духовна власт, но е хвърлено в коша по ясни причини.
През Кримската война много Българи директно се включват в Руската армия. Знаем кой срещу кого се бие в тази война. Поводът за войната са гонения на християните в Сирия.
За 1878 година пък какво да ти говоря. Самарското знаме. Плевен. Сигурно не си виждал топовета на Шипка, нито паметникът изграден от НАРОДА на България. Сигурно не си виждал и катедралата Свети Александър Невски изградена от НАРОДА на България. Не от управляващите.
Сигурно знаеш че в Първата Световна Война България е с Германия и Турция срещу Русия. Това е фатална грешка, която предопределя низ от съкрушителни за България събития.
Сигурна знаеш, че България подкрепи САЩ за безмисленото съсипване на страните от Северна Африка и Близкия Изток. Сигурно знаеш, че това разори милиони семейства и ги хвърли в търсене на спасение в далични страни.
Сигурно знаеш, че това направи България зависима от един Манаф - Мало-Азиатски Турчин.
Сигурно знаеш, че затова 3/4 от Българите се гнусят да гласуват за управляващата върхушка.


Какво ми ги говориш за Червената Армия? Ами всички знаят, че са били орди и че са разсипали Германия. Но ако Германците мразят Руснаците или ако Поляците мразят Руснаците, ние не сме Германци, нито Поляци. Разбираш ли?
И докога комунистически копеленца ще излизат с анти-комунистически лозунги?
Последна промяна от Вал на 03 ное 2015 22:54, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
action66
Мнения: 1080
Регистриран на: 07 дек 2014 03:04
Skype: kokaracha66
Местоположение: Варна
Контакти:

Re: България-Русия,истини и лъжи...

Мнениеот action66 » 03 ное 2015 22:51

Ти скучаеш или имаш проблеми с ерекцията?! Вземи мерки,потърси специалист. Добре,че такива екземпляри като теб са малцинство.Имаш комплекси друже.Лекувай се. Нормалните си знаем с кого да правим бизнес и кого да лъжем,че правим с него.Знаем на кого да благодарим за разни исторически факти и знаем на кого трябва да гледаме изпод вежди със скърцащи зъби.И всичко това няма нищо общо с глупостите,които пишеш.Чудех се дали даже да ти отговарям,понеже лъха чудовищна историческа профанщина и икономическа некомпетентност.Но нека знаеш,че такива като теб са патологично малцинство. Бягай до някоя денонощна аптека за лексотан и заспивай!

Потребителски аватар
action66
Мнения: 1080
Регистриран на: 07 дек 2014 03:04
Skype: kokaracha66
Местоположение: Варна
Контакти:

Re: България-Русия,истини и лъжи...

Мнениеот action66 » 03 ное 2015 22:54

Вал написа:Виж Педи,
през 1825 в Одрин Руският главен преговарящ по поредния мирен договор търси контакт с градските управи на Българските градове, които да подготвят декларация за независимост. Това искане е отправевно чрез Гръцката духовна власт, но е хвърлено в коша по ясни причини.
През Кримската война много Българи директно се включват в Руската армия. Знаем кой срещу кого се бие в тази война. Поводът за войната са гонения на християните в Сирия.
За 1878 година пък какво да ти говоряя. Самарското знаме. Плевен. Сигурно не си виждал топовета на Шипка, нито паметникът изграден от НАРОДА на България. Сигурно не си виждал и катедралата Свети Александър Невски изградена от НАРОДА на България. Не от управляващите.
Сигурно знаеш че в Първата Световна Война България е с Германия и Турция срещу Русия. Това е фатална грешка, която предопределя низ от съкрушителни за България събития.
Сигурна знаеш, че България подкрепи САЩ за безмисленото съсипване на страните от Северна Африка и Близкия Изток. Сигурно знаеш, че това разори милиони семейства и ги хвърли в търсене на спасение в далични страни.
Сигурно знаеш, че това направи България зависима от един Манаф - Мало-Азиатски Турчин.
Сигурно знаеш, че затова 3/4 от Българите се гнусят да гладуват за управляващата върхушка.


Какво ми ги говориш за Червената Армия? Ами всички знаят, че са били орди и че са разсипали Германия. Но ако Германците мразят Руснаците или ако Поляците мразят Руснаците, ние не сме Германци, нито Поляци. Разбираш ли?
И докога комунистически копеленца ще излизат с анти-комунистически лозунги?


Приятелю,защо се хабиш?Човека провокира с некомпетентност и лични проблеми.Няма да те разбере.Нима мислиш,че подобни писания са дело на интелигентен и информиран човек?Не.Няма да те разбере.Остави го да се опитва да си предизвика ерекция(неуспешно видимо) и нека си говорим с хора заслужаващи нашето внимание.

peliforewer
Мнения: 4904
Регистриран на: 18 фев 2011 17:40
Контакти:

Re: България-Русия,истини и лъжи...

Мнениеот peliforewer » 03 ное 2015 23:08

THE G.A.M.E написа:Факти има много, зависи, обаче, кой-как ги тълкува.

Мисля, че този материал вече беше пускан в този форум.
А и има тема "Политика България".

Другото което е, не виждам как ще се получи нещо като дискусия в тази тема.
Ще има обичайните клишета и обиди + лични нападки и т.н.

Аз лично, обичам историята, но тя не бива да бъде отправна точка за бъдещи отношения.
В материалът има прекалено много личностни заключения и изопачаване на фактите.
Въпреки че съм мнооооого далеч от това да защитавам Русия, няма как да не отбележа това.

СССР и приемникът на тази структура - Русия, определено са навредили на България в дадени моменти.
Ние също не сме били цвете, но така или иначе, едвали някой ще има полза от това, да ръчкаме стари скелети.

Отношенията ни с Русия трябва да се базират от настоящето, не от миналото.

Ако този коментар е бил дискутиран тук ,аз съм го пропуснал,забелязах че този материал е от септември,но някой факти ме впечатлиха и звучат правдоподобно,затова го пуснах във форума.Тук не става въпрос за отношенията между обикновените руснаци и българи,а за имперските амбиции на управляващите преди в СССР и сега в Русия и начина по който ги отстояват.За намесата във вътрешните работи на много държави през годините няма да коментирам,само ще спомена последните действия на Путин в Украина и Сирия,някои приветстват Путин че громи ИД,но подминават факта че се унищожава и нормалната опозиция на Асад,а той не е цвете за мирисане и не по-малък сатрап спрямо сирийския народ.Не трябва да се подценява и това което става в България,купуване масово имоти от руски граждани,изкупуване на земеделски земи от подставени лица, българи с руски пари и в един момент може да се окаже че Русия трябва да си защава интересите в България.Ако се съмнявате в мойте думи си спомнете февруарските събития 2013г. и си отговорете кой стоеше зад тях и защо Варна беше най-активна в протестите.
Мнениеот tiamat » 19 май 2020 20:11

Това дарение трябва да бъде върнато. Но може ли пък при един евентуален фалит на ПК да му бъде търсена отговорност за това? Щото от гледна точка на закона, парите са си пари.

Потребителски аватар
fcb_bg
Мнения: 13393
Регистриран на: 10 окт 2008 08:57
Контакти:

Re: България-Русия,истини и лъжи...

Мнениеот fcb_bg » 03 ное 2015 23:18

Коя е тази нормална опозиция на Асад? Кое е нормалното правителство в Украйна, след като на 3-те избори там активността е 46%?
Ако искаш ми отговори с цитат в темата за световната политика.
Аз тук нема да се намесвам и да давам наклон на темата.
Ковид паспорт нанайси - кръчма нанайси.
Ай сиктир!

Потребителски аватар
fcb_bg
Мнения: 13393
Регистриран на: 10 окт 2008 08:57
Контакти:

Re: България-Русия,истини и лъжи...

Мнениеот fcb_bg » 03 ное 2015 23:23

Какъв интерес имаха руснаците да събарят правителството на Борисов през 2013-та, след като именно той беше направил проекта ЮП в обект с национално значение? Можеш да идеш да го питаш защо си сложи подписа под този документ без (както каза) е чел договора.
Вдигнаха тока на бизнеса, а не на населението именно заради тези протести, ако не си разбрал.
Ковид паспорт нанайси - кръчма нанайси.
Ай сиктир!


Върни се в “Свободна зона”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 27 госта